Dolar 32,4768
%0.09
Euro 34,6932
%-0.08
Altın 2.476,540
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkan YDK kararını yargıya taşıyor

Eski başkan YDK kararını yargıya taşıyor

Geçtiğimiz hafta CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla geçtiğimiz hafta partiden ihraç edilen CHP Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ, kararı yargıya taşıyacağını söyledi. 

  • Ege Postası
  • 20.09.2021 - 16:44

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl, CHP Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ ile ilgili ‘kayıp para’ iddiaları gündeme gelmişti. 

İlçe başkanlığının bir bankadaki hesabından İlçe Başkanı Hacer Taş'ın bilgisi dışında para çekildiği iddia edilmişti. İlçe Başkanı Hacer Taş ve yönetimi para çekilmesinden İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ ile birlikte İlçe eski Sekreteri Nurhayat Yılmaz ve İlçe eski Saymanı Fatma Yıldız’ı sorumlu tutmuştu.
Yaşanan olayların ardından 3 isim hakkında ihraç istemiyle disiplin dosyası hazırlanmıştı. İl Disiplin Kurulu ise 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Akdağ’a kınama cezası verilmişti.

Öte yandan, İl disiplin Kurulu kararı sonrasında Akdağ’ın doyası Yüksek Disiplin Kurulu(YDK)’na gönderilmiş ve YDK, geçtiğimiz hafta Akdağ’ın partiden ihraç edilmesi kararını vermişti.

YDK’nın kararını, tamamen siyasi bir karar olduğunu belirten Akdağ, yargı yoluna gideceğini söyledi. 

"HİÇ KİMSENİN BİZİ CHP'DEN KOPARMAYA GÜCÜ YETMEYECEK"

YDK’nın kararında siyasi ilişkilerin ön plana çıktığını ifade eden Akdağ, “Karar tamamen siyasi bir karar. Para meselesiyle hiçbir alakası yok. Bahsi geçen paralar benden 4 ay sonra çekilmiş paradır. Biz bunu evraklarıyla her şeyiyle sunmamıza rağmen hem il hem de YDK’daki ilişkilerinden kaynaklı siyasi bir karar aldılar. Bu süreç 18 ay sürdü. 18 ay boyunca ne basında ne de sosyal medyada hiçbir paylaşım yapmadım. Hiç kimseyle konuşmadığım gibi partiyi de hiç kimseye tartıştırmadım. Şimdi hakkımı mahkemede arayacağım. Hiç kimsenin bizi CHP’den koparmaya gücü yetmeyecek. Üyesi olsam da olmasam da aynı sorumluluk ve bilinçle CHP için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“SON YILLARDA MODA OLDU”

Kararı yargıya taşıyacağını söyleyen Akdağ, “Karara ilişkin bana tebligat henüz yapılmadı. Tebligat yapılır yapılmaz mahkemeye müracaat edeceğim. Elimde belgeler var. Bu devr-i sabık anlayışı umarım partide kanıksallaşmaz, bu partide bir gelenek haline gelmez. CHP, bu tür şeylere alışkın değildi. Ama son yıllarda bu ne yazık ki moda edildi. Ama partiye ne kırgınım ne de küskünüm. Partinin kurumsal kimliğiyle ilgili hiçbir sıkıntım yok. Bunu yapan yöneticiler tamamen duygusal hareket ettiler. İlerleyen süreçte göreceğiz. Biz de bekliyoruz. Elimdeki delil ve evraklara göre mahkemeden lehime karar çıkacağına inanıyorum. Ama yargıya bir müdahalede bulunmak ya da öngörüde bulunmak çok zor” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.