Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan Tahir Şahin’den referandum çıkışı: Halka sormak gerekir!

Eski Başkan Tahir Şahin’den referandum çıkışı: Halka sormak gerekir!

Menemen Belediyesi Ekim ayı meclisinde belediye mülkiyetinde bulunan 1 milyon 600 bin metrekarelik alan için Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a satış, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması yetkisinin verilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. Menemen’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin, karara ilişkin yaptığı açıklamada kararın alınmasında ortak akılla karar verilmesi gerektiğini belirtti ve “Böylesine parasal değeri çok yüksek bir araziyi satmak için muhtarlara, STK'larına, Meslek Odalarına ve en önemlisi halka sormak yani referandum yapmak gerekmektedir. Bütün bunları yaptınız mı?” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2021 - 12:45

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve Menemen’de tartışmalara neden olan, yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve belediye encümenine yetki verilmesi hususu Cuma günü gerçekleştirilen belediye meclisinde görüşülmüş ve Millet İttifakı’nın ‘ret’, Cumhur İttifakı ve bağımsız meclis üyelerinin ‘evet’ oyuyla birlikte oy çokluğuyla kabul edilmişti

Mecliste alınan karara Millet İttifakı’ndan yargı hamlesi gelirken karara ilişkin bir tepki de Menemen’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin’den geldi. Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önergeye ‘Evet’ oyu veren bağımsız meclis üyelerini eleştirirken referandum vurgusu.

“BÜTÜN BUNLARI YAPTINIZ MI?”

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Menemen Belediyesi’nde 01.10.2021’de yapılan Meclis toplantısında Seyrek bölgesinde bulunan iki katrilyon değerindeki iki bin dönüme yakın arazinin satışı için yapılan oylamada CHP'li, İYİ Partili ve Bağımsız Meclis Üyesi Seval Bozkurt'un hayır oylarına karşın AKP'li, MHP'li ve Bağımsız Meclis üyelerinin(Noyan Özkan, Yiğit Özge, Ali Aydın, Hasan Ünal) evet oylarıyla satış yetkisi alınmıştır. 

Meclis gündemine bile ilave gündem olarak gelen bu iki katrilyonluk arazi satılıyor. 

Böylesine parasal değeri çok yüksek bir araziyi satmak için muhtarlara, STK'larına, Meslek Odalarına ve en önemlisi halka sormak yani referandum yapmak gerekmektedir. Bütün bunları yaptınız mı? 

“MEVZU MENEMENSE, GERİSİ TEFERRUAT”

Peki siz ne yapıyorsunuz(AKP-MHP-Bağımsız dört Meclis Üyesi)yangından mal kaçırır gibi sanki bu araziler sizin babanızın malıymış gibi mirasyedi olarak kimseye sormadan satıyorsunuz. Niye halka sormuyorsunuz, niye halktan kaçıyorsunuz, sizlerin bu kaçışı insanın aklına başka şeyler getiriyor. Mesela kendinize ne rant sağladınız gibi gibi. Bu uygulama yanlıştır ayıptır günahtır vicdani sorumluluktur. Bu yanlıştan acilen dönülmesi gerekmektedir. 

Aynı konu hakkında CHP'li Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız benden sonra gelen Başkana yetki vermişlerdi, bunun hata olduğunu gördüler ve yetkiyi geri aldılar bundan ötürü kendilerini tebrik ediyorum. 

Ey AKP'li Belediye Meclis üyelerimiz; Ey MHP'li Belediye Meclis üyelerimiz; Ey dört Bağımsız Meclis üyelerimiz; sizlere buradan tüm kamuoyunun önünde sesleniyorum Menemen sokaklarında kendinizin ve çocuklarınızın başınızın dik gezmesini istiyorsanız gelin bu yanlıştan dönün. 

Bu güzel ilçe bizim yönetimimizden sonra büyük yanlışlıklar gördü bu güzel ilçemiz ikinci yanlışlıkları görmesin. Sizlerin de bizlerin de gidecek başka bir yerimiz yok. Başka Menemen yok...

Mevzu Menemense, gerisi Teferruat.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.