Dolar 32,5274
%0.25
Euro 34,7512
%0.09
Altın 2.489,350
%1.1
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkan özel görüşmeyi gazeteciye olduğu gibi aktarmış

Eski başkan özel görüşmeyi gazeteciye olduğu gibi aktarmış

Bayraklı’da 10 ilçe yöneticisinin istifası ile başkanlığı düşen Pınar Susmuş, bugün Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı hedef alan zehir zemberek bir açıklama yaptı. Susmuş’un yaptığı açıklamada Başkan Sandal ile arasında geçen özel konuşmayı bir gazeteciye aktardığı da ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2021 - 12:16

EGEPOSTASI – Pınar Susmuş’un geçtiğimiz hafta, Bayraklı Belediyesi’nden depremde hasar gören ve ardından yıkılan mülkü için 500 bin TL maddi ve 100 bin TL de manevi olmak üzere 600 bin TL tazminat talep etmesinin ardından ilçede başlayan çalkantıların ardı arkası kesilmiyor. Susmuş’a muhalif olan 10 ilçe yöneticisinin dün İl Başkanlığı’na gelerek istifa dilekçesini sunmasının ardından Susmuş başkanlığındaki yönetim düşmüştü.

Eski başkan Susmuş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada eteğindeki taşları da döktü.

BAŞKAN SANDAL İLE ARASINDA GEÇENLERİ GAZETECİYE ANLATMIŞ!

Susmuş, açıklamasında gündeme bomba gibi düşen tazminat dilekçesiyle ilgili Belediye Başkanı Serdar Sandal ile arasında geçen konuşmadan detaylara yer verdi. Açıklamasında Ege Postası’nın haberleştirdiği belgenin (dilekçenin) belediyeden sızdırılması ile ilgili dert yanan eski başkan Susmuş’un bir gün önce programa katılmak için gittiği bir internet televizyonunda kurumun Genel Yayın Yönetmeni’ne Belediye Başkanı Serdar Sandal ile arasında yaşanan konuşmayı aktardığı ortaya çıktı.

O GAZETECİ NELER YAZMIŞTI!

Dün ilgili gazetenin Genel Yayın Yönetmeni “Bayraklı’da neler oluyor. Sandal: “Belgeyi sızdıranı bulacağım…” başlıklı yazısında Pınar Susmuş ile Başkan Sandal arasında yaşanan özel görüşmenin detaylarını şöyle kaleme almıştı;

“Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Başkanı Pınar Susmuş’u arıyor. Diyor ki; “Hak arayışın çok doğal. Belediyeden bu belgeyi sızdıranları bulacağım. Sen hiç merak etme. Ancak bu süreçte sessiz kal ve kimse ile polemiğe girme” diyor. Bu telefonun nasıl yorumlanacağını sizlere bırakıyorum. Çünkü Belediye Başkanı Sandal, Pınar Susmuş’un bu başvurusunu bir gün sonra kendisine soran gazeteciye de; ‘Onu örgütüm değerlendirir’ diye yanıt veriyor.”

GAZETECİ İLE AYNI DİLİ KULLANMIŞ

Eski başkan Susmuş ise bugün yaptığı açıklamada gazetecinin bir gün önce kaleme aldığı ve Belediye Başkanı Serdar Sandal ile arasında geçen diyalogu olduğu gibi aktararak “Haber yapıldıktan hemen sonra beni telefonla arayarak “Bu dilekçeyi yasal prosedür olarak verdiğini biliyorum, Belediye’den basına servis edenleri bulup, cezalandıracağız” demişken, bir gün sonra Basın’a tam aksi bir ifade ile “Bu dilekçeyi örgüt değerlendirecektir” beyanatında bulunmuş ve ardından ilçe yöneticilerinden 10 kişinin istifası gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

KONUŞMAYI SIZDIRMAK ETİK Mİ?

Susmuş ile gazeteci arasında kullanılan cümleler ise adeta kopyala yapıştır. Bu açıklamaların ardından Ege Postası ailesi olarak Susmuş’un kendi Belediye Başkanı ile arasında yapılan özel konuşmayı gazeteciye olduğu gibi aktarmasının ne kadar etik olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.