Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Elektrik kesintisi’ tartışmaları büyüyor: Başkan Gruşçu’dan AK Partili Başda’a iddialı çağrı

‘Elektrik kesintisi’ tartışmaları büyüyor: Başkan Gruşçu’dan AK Partili Başda’a iddialı çağrı

Tepecik semtinde meydana gelen elektrik kesintisi yerelde AK Parti ve CHP arasında iplerin gerilmesi neden olmuştu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, yerel yönetimleri ve CHP Konak ilçe örgütünü vatandaşlara iftira atmakla suçlarken, saha çalışmaları yapmadıklarını iddia etmişti. Başdaş’ın iddialarına yanıt veren CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, ülkedeki yoksulluk nedeniyle Romanların faturalarını dahi ödeyemez hale geldiklerini söyledi. Başdaş’ın “sahadan uzak” ifadelerini ise yaptığı çağrıyla yanıtlayan Başkan Gruşçu, “Gündem değiştirmeye çalışan AKP İlçe Başkanı gelsin, kendisini Konak’ta bir gezdireyim” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 14:53

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de Roman vatandaşların yoğunlukta olduğu Tepecik semtinde yaklaşık bir aydır meydana gelen elektrik kesintileri geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu.

Kesintinin kaçak elektrik kullanımı nedeniyle meydana geldiğini ifade eden AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile geçtiğimiz gün Tepecik Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelmişti. İkili, vatandaşların elektirik borçlarının yapılandırılacağını ve kaçak elektrik kullananlara da yasal olarak elektrik bağlanacağını belirtmişti.

Mahalleliyle toplantısında yaptığı konuşmada CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yu ve CHP’li yerel yönetimleri hedef alan Başdaş, “Bizden sonra mahalleye ömründe gelmemiş CHP’li yöneticiler sanki borçlar ödenmediğinden dolayı elektriklerin kesildiği yönünde bir algı oluşturmaya çalıştı. Gerçeği bildikleri halde sürekli iftira atmalarına alışkınız ama mahalle halkı çözüm üretmek yerine sürekli kendilerini provoke etmeye çalışanlara tepkili” demişti.

Başkan Gruşçu, Egepostası’na yaptığı açıklamayla eleştirilere yanıt verirken borç yapılandırma sürecinin de takipçisi olacaklarını söyledi. Başdaş’ın “sahaya inmeme” eleştirilerine da yaptığı çağrıyla yanıt veren Başkan Başdaş, “Gündem değiştirmeye çalışan AKP İlçe Başkanı gelsin, kendisini Konak’ta bir gezdireyim” ifadelerini kullandı.

“ROMAN MAHALLELERİMİZ DERİN BİR YOKSULLUK İÇERSİNDE”

Yaklaşık bir aydır Roman mahallelerini takip ettiklerini ve elektirik konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını tespit ettiklerini söyleyen Başkan Gruşçu, “Bu kesintilerin temel sebebi elbette borcunu ödeyememiş olan vatandaşlarımızın elektrik imkanından mahrum kalmalarına neden olmuş. Roman mahallelerimiz çok ciddi ve derin bir yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Biz bu yoksulluğu her zaman anlatmaya çalışıyoruz ve çözüm önerileri sunuyoruz. Ancak mevcut iktidar, kulağını tıkamış ve gözünü de körleştirmiş durumda. Biz bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız. Çünkü yapılacak olan yapılandırma, borç erteleme ve faizlerin silinmesi gibi konular bizim zaten önerdiğimiz konuları. Öncelikle sosyal devletin gerekliliklerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Bu anlayışla kimsenin ayrıştırılmadığı, herkesin kucaklandığı ve bir araya getirildiği, yoksulluk, açlık ve işsizlik gibi sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu çalışmaların fırsat eşitliği gözetilerek yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda iktidarın bugüne kadar gerekli hamlelerde bulunmasını beklerdik. Ancak Roman açılımı altında milyonlarca lira harcayan Hükümet, iş Romanlara gelince bu parayı aktarmadı. 5 yıldızlı otellerin lobilerinde toplantılar yapan ve bu toplantılar için de devletin kaynaklarını  kullanan iktidar iş Romanlara gelince bu kaynakları aktarmaktan çok uzak kaldı. Bunların sorgulanması gerekiyor” dedi.

“ROMAN TOPLUMU ARTIK ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİLER”

Elektrik kesintilerinin, kaçak elektrik kullanımına bağlanmasına tepki gösteren Başkan Gruşçu, Romanların yoksulluk içerisinde yaşadıklarına, faturalarını dahi ödeyemez hale geldiklerine vurgu yaptı ve “Gediz Elektrik Şirketi’nin yapmış olduğu yapılandırma ve taksitlendirme çalışması henüz somut hale getirilmedi. Biz bunun takipçisi olacağız. Verilen sözler var. Bu verilen sözlerle ilgili Roman mahallelerimizde yaptığımız saha çalışmalarında daha önce yaptığımız muhalefet anlayışını da sürdüreceğiz. Şunun bilinmesini istiyoruz. Gediz Elektrik Şirketi’nin yapmış olduğu, Roman vatandaşlarımızın kaçak elektrik kullandığına yönelik suçlayıcı tavrını kabul etmiyoruz. Bu vatandaşlarımızı elektriği bu şekilde kullanmaya yönlendiren iktidar, yoksulluk ve açlıkla ilgili ciddi politikalar üretmeli. Ülkenin içinde bulunmuş olduğu yoksulluğu en derin şekilde yaşayan Roman toplumu, maalesef bu yoksulluktan ötürü artık elektrik faturalarını, kiralarını ödeyemez, geçimlerini sağlayamaz hale geldiler. Roman mahallesinde yaptığımız saha çalışmasında esnafta da , öğrencide de, emeklide de, bölgede yaşayan yaş almış insanlarımızda da çok net bir şekilde geçim sıkıntısını yaşadıklarını gördük. Bu vatandaşlarımız, bırakın elektrik borçlarını ödemelerini, evlerine ekmek dahi götüremez haldeler. Bu ayıpla ve utançla bu iktidar görevini daha nasıl sürdürecek anlamak mümkün değil. O yüzden biz sosyal devletin kucaklayıcı ve kapsayıcılığına inanıyoruz. Bu konuda derhal adım atılması gerektiğini düşünüyoruz. Kaçak elektrik yaftasıyla bu bölgede elektriklerin kesik olmadığını söyleyen Gediz Elektrik Yöneticileri ve AKP İlçe Başkanına da kendilere dönüp vicdanlarına bunu sormaları gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“MASA BAŞI OYUNLARINI KENDİLERİ ÇOK İYİ BİLİRLER”

Başkan Gruşçu, Başdaş’ın yerel yönetimin sahadan uzak olduğuna ilişkin ifadelerine ise şu şekilde yanıt verdi; “Vatandaşım zaten beni sahada ve sokaklarda görüyor. İlçe örgütümüzü ve belediye başkanımızı sahalarda görüyor. Bunun takdirini zaten vatandaşım yapıyor. Bunun takdirini yapmak AKP İlçe Başkanına kalmadı. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki masa başı oyunlarını kendileri çok iyi bilirler. Biz bugüne kadar bu masa başı oyunlarına karşı durduk, müsaade etmedik. Karşısında durmaya da devam edeceğiz. Kendileri bir şekilde yandaş ihaleler yaparak ya da yandaşın vergi borçlarını bir kalemde silerek, Türkiye’yi Katarlılar’a Londra'daki tefecilere haraç mezat satarak masa başında yaptıkları masa başı oyunlarını bu tür söylemlerle örtemezler. O yüzden gündem değiştirmeye çalışan AKP İlçe Başkanı önce benim geçmiş günlerde yapmış olduğum basın açıklamasında sorduğum sorulara cevap versin. Ondan sonra AKP İlçe Başkanı gelsin, kendisini Konak’ta bir gezdireyim. Ben kendisine durumu sokakta bir izah edeyim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.