Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSP’den istifa etmişlerdi: Resmen CHP’li oldular

DSP’den istifa etmişlerdi: Resmen CHP’li oldular

DSP’den istifa eden önceki dönem İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz ve 3 eski ilçe başkanı, düzenlenen törenle resmen CHP’ye katıldı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen merasimde 4 isme parti rozetlerini CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır taktı. Öte yandan partiye katılacağı duyrulan isimlerden Neslihan Göksel ve Mehmet Özer’in özel sebeplerden ötürü partiye katılmama kararı aldıkları öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2022 - 12:44

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Örgütü’nde geçtiğimiz ay istifa depremi yaşanmıştı.

Nisan ayı başında partilerinden istifa eden DSP’nin önceki dönem İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Konak İlçe Başkanı Neslihan Göksel, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Özer, Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak'ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılacakları CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından duyurulmuştu.

Neslihan Göksel ve Mehmet Özer'in CHP’ye katılmama kararı aldıkları öğrenilirken, diğer 4 isim için bugün CHP İzmir İl Başkanlığı’nda rozet takma töreni düzenlendi. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve Atila Sertel, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve ilçe başkanları da katıldı.

Ramazan Solmaz, Ahmet Coşkun, İbrahim Ünlübaş ve Mehmet Toprak’a parti rozetleri İl Başkanı Yücel, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel tarafından takdim edildi

YÜCEL’DEN ‘KAFTANCIOĞLU’ TEPKİSİ

Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Yücel, konuşmasında partiye katılan isimlere “Hoşgeldiniz” derken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası kararı nedeniyle iktidarı sert bir dille eleştirdi. Yücel, “20 yıllık zulüm, yokluk ve baskı iktidarından kurtulmak isteyen herkesin umudu ve adresi olmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece, aydınlık geleceğe, güçlü cumhuriyete ve sosyal demokrasiye olan inanç ve umut hep var olacaktır. Bugün iktidar olan zihniyet ve o zihniyetin baş temsilcisi tek adam, hem saltanatını hem de iktidarını kaybedeceğini anladığı günden bugüne, ekonomik krizi, hayat pahalılığını, işsizliği ve bir çok sorunu konuşturmamak için toplumda kamplaşma ve kutuplaştırma yaratarak, ülkede kaos çıkararak, fiilen bitmiş ve tükenmiş iktidarını kurtarma derdinde. İşte bu kaos planlarının ve kindarlık duygularının esiri olanların son oyunu, yargıya kurulan baskı üzerinden Türkiye’yi karıştırmaktır. Bu oyunu önce Gezi davasının hukuksuz mahkumiyet kararları, ardından da CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen haksız, zorlama ve talimata dayalı mahkeme kararında görüyoruz. Bu kararlarla, bizleri ve dostlarımızı sindireceklerini, bölebileceklerini sananlar, bu kararlar sonrasında safları daha da sıklaştırdığımızın farkında bile değiller.İşte bugün, Türkiye’de AKP iktidarının sergilediği, cumhuriyetimize ve halkımıza yakışmayan yönetim şeklinden, adaletsizlikten, hukuksuzluktan ve sömürüden bu ülkeyi kurtarmak için, CHP’nin verdiği mücadeleye yeni neferler, yeni yol arkadaşları katılıyor.Bugünkü hukuk tanımayan, demokrasiden nasibini almamış iktidardan kurtulmak için, halkın iktidarını kurmak için, bu ülkeyi kurtaran ve kuranların emanetine sahip çıkmak için en doğru adresin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inanan çok kıymetli isimler partimize katılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütümüzün, bugün aramıza katılan isimlerle birlikte; şimdi daha güçlü olduğuna inancımla, yeni yol arkadaşlarıma evinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

SERTEL: İSTANBUL ONLARIN CANINI YAKTI

Yücel’in ardından konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de Kaftancıoğlu’na destek mesajları verip, iktidara tepki göstererek, “Canan Kaftancıoğlu’nun 10 yıl önce twitter’da paylaştığı söylemleri 10 yıl sonra gündeme getirerek onu mahkum etmeye çalışanlar ve bu kararı ‘hukuki bir karar’ diye topluma sunmaya çalışanlar bilsinler ki, Türkiye’de yaşayan ve vicdan sahibi olan herkes bu kararın siyasi bir karar olduğunu, haksız ve hukuksuz bir karar olduğunun altını çizmiştir. En önemlisi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinde vicdan kırıntısı kalmış bazı isimler de Canan Kaftancıoğlu’nun hakkını teslim etmişlerdir. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da İstanbul seçimlerinin önemli bir kurmayıdır. İstanbul’da seçimin kazanılmasında çok önemli bir görev görmüştür. İstanbul onların çok canını yakmıştır. İntikam duygusuyla hareket eden tek adam, iktidarı kaybetme telaşı içinde saldırmış ve Canan Kaftancıoğlu gibi bir insanın cezalandırılmasını sağlamıştır. Cezalandırma burada itibarı kaybettirme anlamında düşünülse de Canan Kaftancıoğlu, Türk toplumu tarafından kucaklanan ve unutulmayacak siyasetçiler arasına girmiştir. ‘Muhtar bile seçilemez’ denildiği dönemde Deniz Baykal tarafından siyaset yasağı kaldırılmış, Siirt’te seçime sokulmuş ve başbakanlık koltuğuna gelmiştir. Bizim demokrasi anlayışımızda durum budur. Biz siyaset yapma hakkını sağlayan parti iken, onlar bizim il başkanımızın önünü kapatmak için yüzsüzleşmişlerdir. Bu ahlaksız durumu yaratanları kınıyorum.” diye konuştu.

BAYIR: BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise “Bu sadece İzmir’de değil, 20 yıldır bu ülkeyi tek adam rejimiyle yönetenlere karşı Türkiye’nin tüm illerinde bağımsızlıktan, adaletten yana olanların tamamı bir çatı aldıtna toplanıyor. Bu çatının adı CHP’dir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de ben çok süratli bir şekilde, 81 ilde birçok sivil toplum örgütünden, partiden sandıkta bir araya getirdiğmiz oyları artık açık bir mücadeleye ortaya koymamız gerektiğini söyleyen arkadaşlarım hoşgeldiniz. Birlikte mücadeleye çıkacağız ve birlikte başaracağız. Yaşasın bağımsızlık, yaşasın demokrasi, yaşasın adalet, yaşasın CHP.” ifadelerini kullandı.

SOLMAZ: BURASI BİZİM EVİMİZ

DSP eski İl Başkanı Ramazan Solmaz, CHP’ye katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Haksız ve adaletsiz yapıların bir an önce bitmesi için bu çatı altında birleşme kararı aldık. Ben ve arkadaşlarım siyaseti CHP’de öğrendik. Burası bizim evimiz Biz Atatürk’ü, İnönü’yü, Ecevit’i sevdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sevmeye devam edeceğiz. Biz hiçbir şekilde bir mekan için adım atmış değiliz. Bugün yapılan her türlü adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve ülkemizin gerek vatandaşlığını, gerek tapularını tek tek satan saray yönetimine dur demek için buradayız. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit yaşasaydı ve partinin başında olsaydı, “Emrediyorum. Hepiniz o masanın etrafında toplanacaksınız” derdi. Bugün bu 6’lı masa kurulduysa diğer arkadaşlarımız gibi Demokratik Sol Parti’nin de hiçbir pazarlık veya beklenti içerisinde olmadan o masanın en başında olmasını isterdim. Biz bunu orada sağlayamadığımız için bugün buradayız. Biz başka bir aprtiye gitmiyoruz. Biz evimizdeki partiye gidiyoruz. Ben daha katılımların olacağını düşünüyorum. Bundan sonra bu ülkenin bir an önce sandığa giderek sandıktaki mücadelemizi hep beraber vermek için huzurlarınızda geldik ve partiye katılım sağladık” diye ekledi.

ÖZER VE GÖKSEL NEDEN KATILMADI?

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Solmaz, Kemalpaşa eski İlçe Başkanı Mehmet Özer ve Konak eski İlçe Başkanı Neslihan Göksel’in partiye katılmama kararı almasına ilişkin “Siyasette bazı kararları vermek biraz zordur. Arkadaşlarımızın bazılarının özel sebepleri, bazısının da dinlenme arzusu vardı. Zaman içerisinde o arkadaşlarımız ve diğer arkadaşlarımızın da katılım sağlayacaklarını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

“BAŞKA PARTİLERDEN TEKLİFLER GELDİ, ANCAK…”

CHP'ye geçmelerinde CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve İl Başkanı Deniz Yücel’in etkili olduğunu söyleyen Solmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkürlerini sundu. Solmaz, kendilerine başka partilerden teklif gelip gelmemesiyle ilgili soruya ise “Birçok arkadaşımıza birçok partiden teklifler geldi. Ama biz CHP çatısı altında siyasete başladık, zamanla daha sonra değişik partilerde görev aldık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi helalleşme dönemi, geriye bakma dönemi değil... Bu iktidarın devrilmesinin CHP’yle olacağını bildiğimiz için hiç tereddüt etmeden partiye geçtik” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.