Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA İzmir'den farkındalık yaratan çalışma

DEVA İzmir'den farkındalık yaratan çalışma

Deva Partisi İzmir ev sahipliğinde anlamlı ve alışılmışın dışında bir etkinliğe imza atıldı. Deva Partisi İzmir Parti İçi Eğitim ve İnsan Kaynakları'nın organize ettiği etkinlik İzmir Büyükşehir Belediyesi Farkındalık Merkezi'nde gerçekleşti. Deva Partisi İzmir İl Baskanı Seda Kaya Ösen ve Deva Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi İl Yöneticilerinin katıldığı programda İzmirli siyasetçiler tekerlekli sandalye kullanmayı deneyimlediler.

  • Ege Postası
  • 18.11.2021 - 15:01

Dik rampada, kaygan zeminde, dar alanlarda tekerlekli sandalye ile günlük yaşamı surdurmenin güçlüklerini yaşadılar. görme engelli, işitme engelli, otistik bireylerin günlük hayattaki zorluklarını deneyimleyen İzmirli siyasetçilerin zaman zaman duygulu anlar yaşadığı ve oldukça zorlandığı gözlendi. Karar verici mekanizmaların, kanun yapıcı mekanizmaların konuyla ilgili farkındalığının artmasının önemini vurgulayan Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, "Dezavantajlı bireylerin sorunlarına yönelik ve bu sorunların fark edilmesine yönelik çalışmalarımızı Deva Partisi İzmir olarak daha fazla yer vereceğiz" dedi.

Ülkemizde dezavantajlı bireylerin siyasi zeminde gerçek anlamda kendini ifade edecek ortam bulmakta oldukça zorlandıklarını belirten Seda Kaya Ösen, " Engelli bireyler belirli günlerde formalite programlar dışında sorunlarını gerçek anlamda dile getirebilecek zemini bulmakta zorlanıyorlar. Deva Partisi İzmir olarak bu duruma  dikkat çekmek amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde değil, herhangi bir günde programı gerçekleştirmeye karar verdik"  dedi. Ösen, Deva Partisinin il ve ilçe yönetimlerinin karar mekanizmalarında engelli bireylerin görev almakta olduğunu belirtti. Deva Partisi İzmir Parti içi eğitim ve insan kaynakları başkanı İlknur peder, İzmir Büyükşehir Belediyesi farkındalık Merkezi'nde gerçekleştirdikleri bu etkinlikle ilgili olarak, siyasetle ilgilenen, karar mekanizmalarına etki etmek amacıyla çalışmalar yapan siyasetçilerin , engelli dezavantajlı bireylerin yaşadığı güçlüklere dair empati kurmasına Katkı sağlamak amacıyla bu programı düzenlediklerini belirtti.

Engelliliğin partiler üstü bir kavram olduğunu belirten İlknur Peder, bu nedenle diğer siyasi partilerin il yöneticilerini de programa davet ettiklerini belirtti. Geçmiş dönem CHP Konak İlçe Başkanı Uğur Yelekli, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş, Saadet Partisi Engelli Komisyonu Başkanı İmdat Sedat Fidan ve Gelecek Partisi İzmir İl başkanlığı Engelliler Birim Masası Başkanı Hakan Aydın programa katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.