Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA Buca'da ilk kongre yapıldı

DEVA Buca'da ilk kongre yapıldı

DEVA Buca İlçe Başkalığı 1.Olağan Kongresi, Başkan Aybar Uygur ve ekibi ev sahipliğinde, Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. DEVA Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Yeneroğlu ve Cem Avşar’ın katıldığı kongrede, seçilerek güven tazeleyen DEVA Buca İlçe Başkanı M.Aybar Uygur, “Sokakta, sahada, okulda, işyerinde yurttaşlarımızın yanındayız, onlara dokunuyoruz. Dertleri kaynağında tespit edip, DEVA’yı, bir su damlası gibi, bu düşünce dünyası kurak siyaset ikliminde yeşertmeye kararlıyız” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2022 - 11:33

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Buca İlçe Teşkilatı, ilk seçimli kongresini Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından divan heyeti oluşturularak kongre konuşmalarına geçildi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, DEVA Partisinin ilçe başkanları, yöneticileri ve üyelerinin katıldığı kongrede, farklı siyasi partilerin temsilcileri de yer aldı. 

DEVA Buca İlçe Başkanı Mehmet Aybar Uygur, yol arkadaşları ve gönüldaşları DEVA Buca Ailesi’nin her ferdine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Biz büyük bir aileyiz. Halkımızın siyaset içindeki gerçek temsilcileriyiz. Bu aileyi büyütmek için emek veren, alın teri döken tüm yol arkadaşlarıma müteşekkirim” dedi. 

"BUCA’DAN İZMİR’E VE TÜRKİYE’YE…"

Buca nüfusunun Türkiye’nin aynası gibi olduğunu belirten DEVA Buca İlçe Başkanı Mehmet Aybar Uygur, şöyle konuştu:

“Biz DEVA Buca büyük ailesinin sorumlu bireyleri olarak, bu aynanın, halk için politika üreten berrak, net yansımalarıyız. Doğduğumuz ya da doyduğumuz yer Buca bizim. Farklılıklarımızla, renklerimizle, umutlarımızla; güzel, demokratik, çağdaş, refah düzeyi yüksek ve kalkınmış bir Türkiye düşümüz var. Sorunlarımızın çözümsüz, dertlerimizin dermansız olmadığını biliyoruz. Bu ülkenin mutlu geleceğine inanıyor ve bu amaç için çalışmaya, Buca’ya, İzmir’e, Türkiye’ye DEVA olmaya geliyoruz.” 

Uygur sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye siyasetinin her alanında siyasetçi çıkartmış bu kıymetli coğrafyada hep unutulan bir Buca’nın içerisindeyiz. Bu sorumluluk ile DEVA Partisi siyasetini Buca’da yönlendiriyor. Artık DEVA Partisi Buca’da siyasete ayak basıp Türkiye iddiasına taşıyacak siyasetçiyi DEVA Partisi Buca İlçe Başkanlığı’ndan çıkartacak ve Türkiye siyasetine emanet edecektir. Bunun için size söz veriyorum. Yüreği Buca sevgisi ve İzmir aşkı ile dolu olan siyasetçiyi kendi içimizden çıkartarak Türkiye siyasetine emanet edecektir. Buca’da çok kısa sürede örgütlendik. Binli sayılarda üye kaydına ve gönüllü kaydına sahibiz. İnşallah kongremizden sonra Buca’da çok hızlı bir şekilde siyasi çalışmalar yapacağız. Tarihin verdiği, omuzlarımıza yüklenen sorumluluk ile Buca’da Buca’ya ve Bucalı vatandaşlarımıza layık bir siyasi kadrolarla karşınızda olacağız. Allah bizi bu yolda Buca halkımızın önünde başımızı yere düşürmesin”

“YERELDE DE GENELDE DE DEVA OLMAYA GELİYORUZ”

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar da, DEVA Buca Genel Kurulu katılımcılarına seslendi. DEVA olarak yerel yönetimleri ve belediyelerin halka hizmetlerini mercek altında tuttuklarını belirten Avşar, “Biz bu ülkenin kalkınmış ve mutlu geleceğinin mimarı olmak için hazırız. DEVA olarak aynı zamanda bu ülkenin kentlerine, çağdaş yaşam standartlarına sahip bir şehircilik anlayışıyla yön vermeye geliyoruz. Genelde de yerelde de halkımızın dertlerine DEVA olmaya geliyoruz. Görüyorum ki DEVA Buca da bu hedefi gerçekleştirmeye hazır. Genel kurulun, Buca’ya DEVA olmasını diliyor, buradaki coşkunun ortak idealimiz Türkiye’ye DEVA olma hedefimize katkıda  bulunacağınayürekten inanıyorum” dedi.

“HALKIMIZ DEVA ARIYOR”

DEVA Partisi Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı - İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olarak denkliğini aldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yer aldığı Buca’da, genel kurula seslendi. İki gündür İzmir’de çok sayıda ilçede yurttaşlarla sahada çalıştığını belirten Yeneroğlu, yurttaşların değişim ihtiyacını yüksek sesle dile getirdiklerini ve DEVA partisine ilgi gösterdiklerini vurguladı. İnsan haklarından demokrasiye, dış politikadan hukuka, sosyal politikalardan ekonomiye her alanda mevcut iktidarın karnesinin zayıfla dolu olduğunu savunan Yeneroğlu, şunları söyledi: “Bu hafta boyunca İzmir’de, bugün Buca’da net olarak görüyorum ki, halkımız derde deva bekliyor. Biz de bunun için varız, çalışıyoruz. DEVA Buca Kongresi’ndeki görkem ve kararlılık tablosu, DEVA’nın ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağının net fotoğrafıdır. Emek veren DEVA İzmir ve Buca İlçe Teşkilatı yöneticilerini kutluyorum.”

Şarkı ve marşlar eşliğinde parti bayrağı ve flamalarını coşkuyla sallayan DEVA Buca 1.Olağan Genel Kongresikatılımcıları, daha sonra kurulan sandıklarda delege olarak, partinin ilk seçilmiş yöneticilerini ve il delegelerini belirlemek için sandıkta oylarını kullandı. Mehmet Aybar Uygur’un İlçe Başkanı adayı olarak tek adayla gidilen seçimlerde, Uygur ve ekibi seçilerek güven tazeledi. 

DEVA Partisi Buca İlçe Teşkilatı’nın Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

Ahmet Paçacı, Ayşenur Ceyhan, Birol Doğru, Birsen Itak, Burhan İlhan, Bülent Yaşa, Celalettin Dağlı, Cem Göncü, Hülya Erirgin, Mahmut Arısoy, Muazzez Ortaç, Muhammed Sadi Akbulut, Murat Ağdaş, Mustafa Doğan, Mustafa ErsanÇalışır, Muzaffer Kaplan, Mübeccel Hürmen, Nadir Coşkun, Nejdet Özpolat, Sabahattin Kurç, Saliha Belgin Yakkan, Saliha Nida Atabay, Salim Arslan, Serdar Coşkun, Sergen Hoşgör, Serkan Gençalp, Sibel Eroğlu, Yaşar Keser, Yıldırım Çetiner, Yüksel Katırcı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.