Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Yücel'den ilk gün raporu: Bu veriler bize ışık tutacak

Deniz Yücel'den ilk gün raporu: Bu veriler bize ışık tutacak

CHP’li 30 Milletvekilinin 2 günlük İzmir saha mesaisinin ilk gününde gerçekleştirilen Aliağa programının ardından genel bir değerlendirme yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gelen şikayetlerin ekonomik temelli olduğunu belirtti ve “Sahada aldığımız verileri, çiftçinin, üreticinin ve bir araya geldiğimiz vatandaşların bize aktardıkları sorunları hem çözme konusunda bir çalışma yapıp irade ortaya koyacağız hem de önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarda bu çalışmaların verdiği veriler biz ışık tutacak. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya geleceğiz. Bunu seçimlere kadar birkaç kez tekrarlayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2021 - 17:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı, Türkiye'nin farklı illerinden seçilmiş 30 milletvekiliyle 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği iki günlük İzmir saha çalışmasının startını bugün Aliağa, Bergama, Kınık ve Menemen ilçelerinde verdi.

30 vekilin gruplar halinde ilçelerin merkezi bölgelerinde ve köylerinde yaptığı çalışmalarda İl Başkanı Deniz Yücel,  CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Aliağa ticaret Odası ve Petrol-İş Sendikası’yla bir araya geldiler.

Programların ardından konuşan Başkan Yücel, seçim takvimi açıklanana kadar seçim çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

“BU VERİLER BİZE IŞIK TUTACAK”

Aliağa programı sonrasında açıklama yapan Başkan Yücel, “Şu anda yaptığımız çalışma bir yerel seçim çalışması değil. Önümüzde bir genel seçim var, bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bugün İzmir Milletvekillerimiz ve Genel Merkez’imizin görevlendirmesiyle 20 milletvekilimiz daha bizimle. Sadece Aliağa’da değil. Menemen, Kınık ve Bergama’da 30 milletvekilimiz şu anda saha çalışması yapıyor. Bu çalışmanın ana teması, özellikle köy çalışması. Çiftçilerimizle, üreticilerimizle, şu anki ekonomik koşullardan ezilen kesimlerle bir araya gelme. Biz bugün Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böle ile Aliağa programına katılıyoruz. Ticaret Odası, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ve Petrol-İş Sendikası’nı ziyaret ettik. Yani kentteki söz sahibi aktörlerle bir araya geliyoruz. Aliağa, saydığım diğer ilçelere göre köy sayısı daha az olan bir ilçe. Bizim dışımızda 4 milletvekilimiz daha Aliağa’da çalışma yapıyor. Yarın da Beydağ, Kiraz, Bayındır ve Tire’deyiz. Bu 2 günlük çalışmanın sonunda sahada aldığımız verileri, çiftçinin, üreticinin ve bir araya geldiğimiz vatandaşların bize aktardıkları sorunları hem çözme konusunda bir çalışma yapıp irade ortaya koyacağız hem de önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarda bu çalışmaların verdiği veriler biz ışık tutacak. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya geleceğiz. Bunu seçimlere kadar birkaç kez tekrarlayacağız. Yakın zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz sahaya çıkacaklar, onların da yine öncelikli olarak köy çalışmaları olacak. Bakırçay, yarımada, Küçük Menderes bölgelerinde çalışma programlarını hazırladık. Yani vatandaşımızla sürekliliği olan bir bağ kuralım istiyoruz. İzmir, köy sayısı yüksek bir kentimiz. Öncelikli olarak köylerden başlayarak yavaş yavaş çalışmalarımızı metropole doğru kaydıracağız. Seçim takvimi açıklanana kadar da bu çalışmalar, tempoyu artırarak devam edecek” dedi.

“İKTİDARIN ÖNCELİKLERİ ÇOK FARKLI”

Gün içerisinde yaptıkları görüşmeleri de değerlendiren Başkan Yücel, genel şikayetlerin ekonomik temelli olduğun belirtti ve “Genel olarak ekonomik gidişattan bir rahatsızlık var. Bu, bizim görüşümüz değil. Sadece bugünkü görüşmelerimiz de değil. Vatandaşımızla, halkımızla bir araya geldiğimiz her mecrada bu talepler tarafıma iletiliyor. Tabii bunun sebeplerini irdelemek lazım. Neden bunu yaşıyoruz? Şunu anlatıyoruz. Bu bir kader değil, tercih meselesi. Siyasi iktidarın ülkeyi yönetme konusunda tercihleri ve öncelikleri çok çok farklı. Türkiye’nin bütün bu sorunları aşacak doğal kaynakları, zenginlikleri ve insan kaynakları da var. Yeter ki bu iradeyi ortaya koyacak bir siyasi erk ortaya çıksın ve somut adımlar atsın” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.