Dolar 32,6007
%0.39
Euro 34,8025
%0.2
Altın 2.490,160
%0.23
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Yücel'den Bakan Soylu'ya 'Urla' çağrısı: Başkan vekili Meclis'ten çıkmalı

Deniz Yücel'den Bakan Soylu'ya 'Urla' çağrısı: Başkan vekili Meclis'ten çıkmalı

İçişleri Bakanlığı, Urla ilçesinde belediyede kayyım olarak görev yapan ilçe kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı. Yerine atama yapılırken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sosyal medyadan çağrı yaparak, "Urla'da halkın iradesi belediye meclisine yansımalı, belediye başkan vekili Meclis içinden çıkmalı" dedi. Öte yandan İzmir İl Örgütü üyeleri de #UrlaBaşkanınıİstiyor etiketiyle sosyal medyada tepkilerini göstermeye başladı.

  • Ege Postası
  • 30.12.2020 - 10:44

EGEPOSTASI- İçişleri Bakanlığı tarafından Urla Belediyesi kayyımı ve Urla Kaymakamı Önder Can görevden alınıp yerine Kemer ilçesi kaymakamı Murtaza Dayanç'ın atanmasının ardından Urla tartışması yeniden alevlendi.

31 Mart Yerel seçimlerinde yüzde 67.50 oy alarak Belediye Başkanı seçilen CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un 2019 Aralık ayında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Urla Kaymakamı Önder Can yerine kayyım olarak atanmıştı.

Dün sürpriz bir kararla görevden alınan Önder Can'ın yerine ise  Kemer ilçesi kaymakamı Murtaza Dayanç atandı.

Atama kararı sonrası Deniz Yücel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sosyal medyadan çağrı yaparak, "Urla'da halkın iradesi belediye meclisine yansımalı, belediye başkan vekili Meclis içinden çıkmalı" dedi.

URLA HALKININ İRADESİ MECLİSE YANSIMALI

Yücel, "Demokrasiden, milletin ve meclisin iradesinden, sandıktan çıkan sonuçtan ne kadar uzaklaşırsanız adaletsizliğiniz ve çirkin oyunlarınız o kadar ayağınıza dolanır.

Urla halkı sandığa yansıttığı iradenin Urla belediye meclisine yansımasını istiyor.
Demokratik teamüllere aykırı bir şekilde, bu ülkeyi kayyumlarla yönetemezsiniz. 

Tepeden inme atamalar, demokrasi dışı yaklaşımlar Urlalılara hakarettir. Urla'nın belediye başkan vekili, Urla'nın meclisinden çıkmalı. #SüleymanSoylu #UrlaBaşkanınıİstiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İzmir İl Örgütü üyeleri de #UrlaBaşkanınıİstiyor etiketiyle sosyal medyada tepkilerini göstermeye başladı.

SERTEL: KUMPAS KURDULAR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de "Urla’nın seçilmiş belediye başkanına kumpas kurdular ve suçu olmaksızın cezaevine attılar. Göreceksiniz, Burak Oğuz üst mahkemede suçsuzluğu kanıtlanacak ve beraat edecek. Süreci uzatarak kayyumu atayanlara sesleniyoruz: Urla’nın başkanı meclisten çıkmalı." paylaşımında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Urla'nın belediye başkan vekili, Urla'nın meclisinden çıkmalı!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.