Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demokrat Partili Faralyalı'dan 'Ulupınar' yorumu: İhtimal vermiyorum

Demokrat Partili Faralyalı'dan 'Ulupınar' yorumu: İhtimal vermiyorum

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, DYP eski Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Ulupınar’ın Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı eski Başbakan Tansu Çiller’e yönelik sözleri nedeniyle özür dilemeye davet etmesine ilişkin Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Ulupınar’ın sözleriyle ilgili “Yorum yapmak bana düşmez” diyen Faralyalı, Ulupınar'ın Çiller’in başına geçeceği konuşulan partinin kurucu İzmir İl Başkanı olacağı iddialarıyla ilgili ise “Böyle bir girişimde bulunacağına ihtimal vermiyorum” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 31.03.2022 - 17:37

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Nazilli’deki temasları sırasında eski Başbakan Tansu Çiller’in yeniden siyasete döneceği söylentileriyle ilgili bir soru üzerine, “Tansu Çiller ile hiçbir görüşmem olmadı. O defteri kapatalı çok oldu. Biz bir hayrını görmedik. Tayyip Bey hayrını görür, tepe tepe kullanabilir” yanıtını vermişti.

Uysal’ın bu sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapan DYP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 21. Dönem İzmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar’ın tepkisini çekmişti. Ulupınar, Demokrat Parti geleneğine yakışmadı. Kendisini nezaketli bir dil kullanmaya ve Sayın Tansu Çiller’den özür dilemeye davet ediyorum” çağrısını yapmıştı.

FARALYALI: YORUMU BANA DÜŞMEZ

Konuyla ilgili Ege Postası’na konuşan Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, Ulupınar’ın Uysal’a yönelik sözleriyle ilgili “Yıldırım Ulupınar bizim eski belediye başkanımız, il başkanımız. Genel Başkanımızla arasındaki bir konu olduğu için bana yorum yapmak düşmez” dedi.

ÇİLLER’İN SİYASETE DÖNÜŞ SİNYALLERİ 

Çiller’in katıldığı bir televizyon programında siyasete geri dönüş sinyalleri vermesine de değinen Faralyalı “Tansu Hanım o günkü açıklamalarının hiçbirinde ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılara değinmedi. Ülkenin ihtiyacından dolayı değil, Cumhur İttifakı’nın kaybetme ihtimalinden dolayı böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum” yorumunu yaptı. 

“BÖYLE BİR GİRİŞİME İHTİMAL VERMİYORUM”

Faralyalı, Ulupınar’ın açıklamalarının kulislere Tansu Çiller'in başına geçeceği iddia edilen Büyük Türkiye Partisi'nin (BTP) kurucu İzmir İl Başkanlığı’na talip olacağı şeklinde yansımasıyla ilgili ise “Sayın Ulupınar’ın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Cumhur İttifakı’nı öven ya da destek veren açıklamaları olmadı. Böyle bir girişimde bulunacağına ihtimal vermiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.