Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cüneyt Oğuz CHP'den istifa etti! Memleket Hareketine geçti

Cüneyt Oğuz CHP'den istifa etti! Memleket Hareketine geçti

CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz CHP'den istifa etti. Oğuz, Memleket Hareketinde siyasi hayatına devam edeceğini açıkladı. Oğuz açıklamasında CHP yönetimini parti içi demokrasiyi yok etmekle suçlarken, zehir zemeberek açıklamalarda bulundu. Oğuz, “Ata mirasımız CHP yönetiminin maalesef ülke sorunlarına çözüm üretmekten uzak, tüm enerjisini partideki koltuklarını koruma yönünde kullandıklarını ve hatta bunun için parti içerisindeki demokrasiyi yok ettiklerini ve mevcut düzenin bir parçası olduğunu üzülerek görmekteyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2021 - 13:01

EGEPOSTASI- Muharrem İnce’nin 42 yıllık partisi CHP’den istifa etmesinin ardından CHP'deki istifalar sürüyor.

CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz yazılı açıklama yaparak CHP'den istifa ettiğini duyururken, bundan sonra Memleket Hareketinde siyasi hayatına devam edeceğini açıkladı.

Oğuz'un açıklaması şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti son dönemlerde büyük bir yapısal değişim yaşamaktadır. Devlet,  yüzünü çağdaş aydınlık dünyaya ters çevirmiş tek adam rejimiyle yönetilmektedir. Bu durum ülkemizde ekonomiden sağlığa, eğitimden adalete kadar her alanında büyük tahribatlar yaratmış ve ülkemizin  varlığını ve geleceğini tehdit etmektedir. 

Mevcut durumdaki sorunları ve onları doğuran sebepleri  doğru kavrayan,  iyi anlatan, sorunları yerinde çözebilen,  Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak Türkiyenin önünü açacak alternatif politikaların üretilmesi gerekmektedir. 
CHP tam da bu noktada hem kurtuluşun hem de kuruluşun partisi olma özelliğiyle tüm halkımızın güvencesi ve umudu olabilecek politikaları üretmek zorundadır.

PARTİ İÇİNDE DEMOKRASİYİ YOK ETTİLER

Ata mirasımız CHP yönetiminin maalesef ülke sorunlarına çözüm üretmekten uzak, tüm enerjisini partideki  koltuklarını  koruma yönünde kullandıklarını ve hatta bunun için parti içerisindeki demokrasiyi yok ettiklerini ve mevcut düzenin bir parçası olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün benim iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi, maalesef bu gün kurucusunun adını söyleyemeyenler  tarafından yönetilmektedir.  Parti üst yönetimi tarihin kendilerine yüklediği sorumluluktan çok uzakta bu duruma sessiz kalıp durumun parçası olmaktadır.  

İLKESİZ YÖNETİM ANLAYIŞI

Bu yönetim anlayışına karşı duran ve onu değiştirmek isteyen partililer cezalandırılmakta ya da siyasi mefta haline getirilmektedir. Demokratik olarak parti içerisinde bir mücadeleye girmenin önü kapatılmış, yeni siyasetçilerin yetişmesi engellenmiştir. Temsiliyet ve atamalarda itaatkarcılık, dar ekipçilik, altkimlikçilik, hemşehricilik ön plana çıkartılmış; ideolojik bağlılık, emek ve liyakat göz ardı edilmiş, 97 yıllık ulu çınarın gövdesi köklerinden kopartılmıştır. Kongrelerde yapılan tek adam dayatmacılığıyla örgütün iradesine zincir vurulmuş ve yaratılan bu koşullar için hep bahaneler uydurulmuştur.  Bir  asırlık partiye  büyük zarar veren bu ilkesiz yönetim anlayışı, mirasyedi  gibi partiyi bitirip tüketmekte , ancak hala koltuklarnı  bırakıp gitmemektedirler. 

VEFASIZ ANLAYIŞ

Adaylık belirlemelerinde atamayla saptanan başkanlar,  keyfiyetçi yaklaşımlarla  yönettikleri belediyelerde örgüt hassasiyetinden uzak kararlar almaktadır.  Emekçi, Atatürkçü gençlere sahip çıkamayan  bu vefasız anlayış,  CHP değerlerine zarar vermekle kalmayıp Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin de geleceklerini yok etmektedir. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta Kocaeli’de yaşamına son veren Tugay Adak kardeşimizi de anmak istiyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de sabırlar diliyorum.  

Özeleştiri vermesini bilmeyen ve bizim de kime hizmet ettiğini anlamakta güçlük çektiğimiz bu yapı Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Özgürlükçü, Demokrat ve Laik seçmenin oylarını istismar etme noktasına gelmiştir.

URLA VE MENEMEN KİMLERİN YÜZÜNDEN KAYBEDİLDİ?

CHP Urla ve Menemen belediye başkanlıklarını ne sebeplerle ve kimlerin yüzünden kaybetmiştir? Hala cevap verilememiş ve ne İzmirlilerden ne de bu ilçelerdeki seçmenlerden bir özür bile dilenememiştir.

Teşekkür bilmez, özür bilmez, nezaketten uzak vefasız ve bir o kadar da güvensiz olmuş bu parti yönetimi mevcut durumda hala bir özeleştiri verememiştir.

KİŞİSEL KOLTUK HIRSI...

Kişisel koltuk hırsı, parti çıkarı ve memleket menfaatinin önüne geçmiştir.  
Uluslararası ilişkilerde ülke menfaatlerini korumak yerine düşmanımın düşmanı dostum anlayışına bürünmüş, milli birlik ve beraberliğimizi tehdit edici düzeye getirmiştir.

Bu siyaset anlayışı halkta karşılık bulmamakta, seçmene güven vermemekte hükümet kanadının ekmeğine yağ sürmektedir. 19 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı bu süre zarfında Cumhuriyetimizde derin tahribatlar yaratmıştır. Bu tahribatlar hepimizin hayatını doğrudan etkileyerek geleceğimizi çok ciddi anlamda tehdit etmektedir.  

CHP'nin kuruluş değerlerine ve ilkelerine bugün olduğum gibi yarın da sonuna kadar bağlı olacağımı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. 
Mühüm olan memlekettir, mühüm olan vatandır. Mevzu vatan ise gerisi teferruattır.

"SİYASİ HAYATIMA MEMLEKET HAREKETİNDE DEVAM EDECEĞİM"

Atatürk’ün en önemli eseri olan varlığını ve gücünü Kuvayı Milliye ve Milli mücadeleden alan Türkiye Cumhuriyeti’ni bugünkü tehditlerden kurtarmak ve yüceltmek için tüm benliğimle kuruluş değer ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden tüm bu sebeplerden dolayı ayrılıyorum. Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalmayı  ve bu yolda  yürümeyi koşulsuz  amaç edinen Sayın Muharrem İnce’nin önderliğinde başlatılan Memleket hareketinde siyasi hayatıma devam  edeceğimi tüm kamuoyuna duyuruyorum.    

Bizler bölen değil birleştiren olacağız 83 milyon insanımızı adaletli, güven içerisinde geleceğe umutla bakan bir ülkede yaşatacağız.
Barışacağız, Büyüteceğiz, Bölüşeceğiz. 

Çocuklarımıza yurt dışında yaşama hayali değil ülkelerinde güzel gelecek hayalleri kurduracağız.

YAŞASIN ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK VE LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ ... "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.