Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cüneyt Oğuz: Burada olmanızın bir anlamı kalmadı

Cüneyt Oğuz: Burada olmanızın bir anlamı kalmadı

CHP İzmir İl Kongresi'nde geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla aday olduğunu açıklayan Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz'un, aday olmak için yeterli sayıda imzayı divana verdiği ileri sürülmüştü ancak Divan Kurulu tarafından yapılan kontrollerde 30 mükerrer imza olduğunu açıklamasının ardından aday olamadı. Divan Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan ek süre istedi. Bu talebine ret yanıtı alan Oğuz sert tepki gösterdi. Aday olamayan Oğuz'dan sert tepki!

  • Ege Postası
  • 08.02.2020 - 18:31

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de 655 delege il kongresinde yeni yönetimi seçmek için sandık başında. Kongre, Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşiyor.

CHP İzmir 37. Olağan İl Kongresi'ne aday olamayan Cüneyt Oğuz’un konuşması damga vurdu. Oğuz, adaylık için yeterli sayıda imza toplamasının ardından 30 mükerrer imza bulunduğu gerekçesiyle aday olamadı. Divan Kurulu'ndan süre isteyen Oğuz’a Divan Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın süre vermedi. Oğuz kürsüde duruma sert tepki gösterdi.

Oğuz “İl başkanı olabilmek için yarışmak isterdim.  Divan başkanımız hukukçu olmasına rağmen bu hakkımız elimizden almıştır. Bu demokrasiye, Cumhuriyete yapılan bir prangadır. Büyük bir baskı altındayız.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi Oğuz konuşmasına şu sözlerle devam etti;

YARIŞMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI

"Değerli arkadaşlarım, geçtiğimiz hafta adaylığımı açıkladım. 65 imzayı toplamak için gece gündüz çalıştım. 80'in üzerinde topladığım imza sonrası böyle bir sonuçla karşılaştık. Bunun nedeni ilçe başkanları tarafından bir ay önceden toplanmaya başlanan imzalardır. Bana imza veren arkadaşlarım İzmir'de demokrasiye inanan arkadaşlarımdı. İl başkanı olabilmek için yarışmak isterdim. 

BÜYÜK BİR BASKI ALTINDAYIZ

Divan başkanımız hukukçu olmasına rağmen bu hakkımız elimizden almıştır. Bu demokrasiye, Cumhuriyete yapılan bir prangadır.

Büyük bir baskı altındayız. Adalet tecelli etti, başından beri savunduğumuz çarşaf liste kazandı. Demokrasinin ve CHP'nin gerçeği ve seçim sitemidir. Şimdi çarşaf listeyle tek adayla seçime gidilecek. Ben sizlerin içinden çıkmış bir arkadaşınız bir yöneticiniz olarak vicdanlarınızda bunu dinlemenizi istiyorum.  Bu salondan çıkan sonucun daha demokratik olmasını ümit ederdim. Ben kendisini iki sene boyunca omuzlarımda taşıma sözü vermiştim.

21. YÜZYILDA CHP'Yİ BU HALE GETİRİYORUZ

Bunu da yerine getirdim. Birçok projem vardır. Demokrasinin önü kesildi. Şu anda sizin burada olmanızın hiçbir anlamı kalmadı. Bu kesilen ses mahallelerde savaşarak delege olmuş, daha sonra ilçe seçimlerinde de yarışarak il delegesi seçilmiş arkadaşlarımızın iradesine vurulmuş bir darbedir. Biz şimdi ne yapıyoruz 21. yüzyılda CHP'yi bu hale getiriyoruz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Sizlerin vicdanına güveniyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.