Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan CHP’li Altıok: Mücadelem özgür bir Türkiye için

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan CHP’li Altıok: Mücadelem özgür bir Türkiye için

'CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, geçtiğimiz yıl beraat ettiği cumhurbaşkanına hakaret suçundan bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Hakim gelmediği için ertelenen duruşma sonrasında açıklama yapan Akatlı, eleştiren herkesin yargılandığı bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, “Hak savunusunu kendim için değil, özgür bir Türkiye için sürdürüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2020 - 14:45

EGEPOSTASI- 2019 yılında cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, bugün yeniden hâkim karşısına çıktı. 

Akatlı, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla 19 Aralık 2019 yılında beraat ettiği cumhurbaşkanına hakaret davasının üzerinden 20 gün geçtikten sonra üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat aynı suçlama ile yeni bir dava açıldığını duyurmuştu. 

Akatlı, hakkında başlatılan 2. soruşturmanın nedenini, “Beraat ettiğim davada, iddianame sözlü talimatla hakkımda hazırlanan “araştırma raporu”nda yer alan sekiz tweet üzerinden düzenlenmişti. Görülüyor ki beraat ettiğim iddianamede yer alan tweetlerden sadece bir tanesi dışarıda bırakılarak aynı tweetler yine bir “araştırma raporu” ile geriye dönük olarak yapılan inceleme, özel bir arayış ve uğraşıyla belirlenen elli tweet daha eklenerek yeni bir iddianameye dönüştürülmüş” ifadeleriyle açıklamıştı.

Akatlı’nın ilk duruşması bugün Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıkmaya hazırlandı. Duruşmaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP PM Üyesi Umut Akdoğan da katıldı. 

Ancak pandemi koşulları nedeniyle hakim duruşmaya gelmediği için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Görülemeyen duruşma sonrasında basın mensuplarına konuşan Altıok, attığı tweetlerde hakaret içeren herhangi bir ifadenin olmadığını altını çizerek mücadelesini fikirlerin kısıtlanmadığı bir Türkiye için sürdürdüğünü belirtti ve “Vatandaş en ufak bir itirazını dile getirdiğinde cumhurbaşkanına hakaretten, iktidara eleştiriden yargılanır hale gelmiş durumda. Ben söz edilen binlerce vatandaştan biriyim, bir insan hakları savunucusuyum. Hak savunusunu elbette ki kendim için değil, tüm yurttaşlarımız için özgür bir Türkiye için, adil, demokratik bir Türkiye için sürdürüyorum ve sürdürmeye devam edeceğim. Hakaretle yargılandığım paylaşımlar asla hakaret içermiyor. Zaten bizim üslubumuzda şiddet ve hakaret yoktur. Biz daima düşünceye bilime inanan insanlar olarak kendimizi sözle ifade ederiz. Bizim kılıcımız sözlerimizdir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.