Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı’nın Torbalı adayı belli oldu

Cumhur İttifakı’nın Torbalı adayı belli oldu

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, belediye meclisi bugün yeni belediye başkanını seçmek için toplanacak. CHP henüz adayını açıklamazken, AK Parti sureç başında beri gizli yürüttüğü çalışmalar sonucunda aday olarak Özgür Erman Çağlar’ı çıkaracağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2021 - 11:57

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, belediye meclisi bugün yeni belediye başkanını seçmek için toplanacak. Belediye başkanlığı için CHP’nin adayını meclis öncesinde gerçekleştirilecek grup toplantısı sonrasında açıklaması bekleniyor. Öte yandan Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı olarak AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar’ı belirlediği öğrenildi.

Sabah saatlerinde AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığında bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, meclis üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantı neticesinde Cumhur İttifakı’nın adayının Özgür Erman Çağlar olmasına karar verildi.

MECLİS GRUP DAĞILIMI

Torbalı Belediye Meclisinde 18’i CHP’li, 10’u AK Partili, 2’si MHP’li ve 1’i de DEVA Partili olmak üzere toplamda 31 meclis üyesi bulunuyor.

Mecliste, Belediye Başkanı, yapılacak gizli oylamayla seçilecek. 

İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda kura çekimine gidilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.