Dolar 32,5490
%0.19
Euro 34,9254
%-0.13
Altın 2.443,860
%0.31
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı'ndan ‘Mahkeme kararına’ ilk yorum

Cumhur İttifakı'ndan ‘Mahkeme kararına’ ilk yorum

Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçiminin kura kısmı bugün İzmir 2. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi ve kuranın yenilenmesine karar verildi. Kararın ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den ilk yorum geldi. Kararın yargı kararı olduğunu belirten Başkan Sürekli, yapılacak kuradan Cumhur İttifakı adayının çıkması ihtimaline ilişkin ise, “Kura bir çekilsin daha söyleyecek çok sözümüz olur” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2020 - 14:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından yerine vekalet edecek başkan vekilinin seçimi 1 Aralık'ta yapılmıştı. Başkanlık için Millet İttifakı adayı olarak Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı adayı olarak da Aydın Pehlivan yarışmıştı. Seçimin 4 turunda da başkan vekilinin belirlenemediği seçimde kura yoluna gidilmiş ve kurada kazanan isim Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı Başkan adayı Aydın Pehlivan 2 Aralık tarihinde seçimin iptal edilmesi için idare mahkemesine resmi başvuruyu yapıp seçimin kura kısmının yürütmesinin durdurulması talep etmişti.

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme kararını değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Sonuçta yargı kararını verdi. Karar hayırlı olsun” dedi ve kuradan Cumhur İttifakı’nın adayının çıkması ihtimaliyle ilgili şunları söyledi; “Sonuçta kura. Kura bir çekilsin daha söyleyecek çok sözümüz olur.” 

 BAŞKAN ŞAHİN: KARARA SAYGI DUYACAĞIZ

Öte yandan Cumhur İttifakı bileşenlerinden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl başkanı Veysel Şahin, mahkeme kararına saygı duyulması gerektiğini belirtti ve “Mahkemeden çıkmış bir karar. Mahkemeden çıkmış karara saygı duymaktan başka bir şeyimiz yok. Karara saygı duyacağız. Majhkeme kararlarının bir kısmına saygı duyup bir kısmını eleştirecek halimiz yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.