Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı'ndan İzmir Büyükşehir'e Slovaj Zizek tepkisi

Cumhur İttifakı'ndan İzmir Büyükşehir'e Slovaj Zizek tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sanal kitap günlerine Sloven sosyolog ve felsefeci Slovaj Zizek'in davet edilmesine yönelik tepkiler sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "bölücü örgüte karşı verdiğimiz mücadeleye 'devlet terörü' diyen Slovak Zizek'i İzmir'e davet etmişler! Geri adım listesine eklenmesini bekliyoruz!" ifadelerini kullandı. Sürekli'den sonra Cumhur İttifakı ortağı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2021 - 23:00

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği sanal kitap günlerine Sloven sosyolog ve felsefeci Slovaj Zizek'in konuşmacı olarak davet edilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

30 Mayıs'ta çevrim içi düzenlenecek "Dünyayı Felsefe ile Anlamak" adlı etkinliğe Slovaj Zizek'in özel olarak davet edildiği belirtilirken, etkinliğin iptal edilmesi için çağrı yapıldı.

"GERİ ADIM LİSTESİNE EKLENMESİNİ BEKLİYORUZ"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Slovaj Zizek'i konuşmacı olarak davet eden İzmir Büyükşehir Belediyesinin geri adım atmasını beklediklerini kaydetti.

Sürekli, etkinlik davetine yönelik eleştirisini şu sözlerle dile getirdi;

"Kim Türkiye'yi sevmiyor, Kim düşmanımızla saf tutuyor, Kim kuyumuzu kazıyorsa, CHP'li İBB onunla kol kola giriyor!Şimdi de bölücü örgüte karşı verdiğimiz mücadeleye 'devlet terörü' diyen Slovak Zizek'i İzmir'e davet etmişler! Geri adım listesine eklenmesini bekliyoruz!"

"ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Sürekli'nin ardından AK Parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Recep Tayyip Taslak da "Uluslararası platformlarda Türkiye'yi kötüleyip İzmir'e davet etmediğiniz biri kaldı mı? Türkiye'nin güvenlik politikalarını, PKK ile mücadelesini karalayan birini davet ederken hiç utanmadınız mi? İzmir gençliği olarak böyle bir programı asla kabul etmiyoruz!! @tuncsoyer" sözleriyle tepkisini gösterdi.

MHP'Lİ ŞAHİN: YÜREĞİN YETİYORSA...

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise, "Sayın Tunç Soyer Avrupa'daki Türk ve Türkiye düşmanlarını özel olarak mı arayıp buluyorsun? Michel Kichka'dan sonra pkk destekçisi Slavoj Zizek'i konuşmacı olarak çağırıyormuşsun hainler üzerinden bize ne anlatmak istiyorsun yüreğin yetiyorsa karnındakini sen söyle?" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.