Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı iftarda buluştu: Hangi mesajlar verildi?

Cumhur İttifakı iftarda buluştu: Hangi mesajlar verildi?

Cumhur İttifakı İzmir temsilcileri, MHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği İftar Programı’nda bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu programda yapılan konuşmalarda ise Cumhur İttifakı’nın temellerinin nasıl atıldığına dikkat çekilirken isim vermeden Millet İttifakı’nın kuruluşu eleştirildi ve “Bu ittifak masa başında kurulan bir ittifak değildir” denildi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2022 - 20:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- MHP İzmir İl Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla İftar Buluşması gerçekleştirdi. 

Yoğun katılımın olduğu iftar buluşmasına ev sahibi sıfatıyla MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in yanı sıra; MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, MHP İzmir İl Yönetimi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftarda konuşan İl Başkanı Şahin, kısa bir konuşma yaparak vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı’nı kutladı.

KALYONCU: MASA BAŞINDA KURULAN BİR İTTİFAK DEĞİLDİR

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu iftarda yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı’nın masa başında kurulmadığını ifade ederken üstü kapalı olarak Millet İttifakı’nın kuruluşunu eleştirdi ve “2016’dan beri ülkede çeşitli problemler, felaket ve sorunlarla uğraşarak bugünlere geldik. Bu sorunların, belaların ve afetlerin hepsinin üzerine kararlılıkla gittik ve hepsinde başarılı olduk. 2016’da darbe girişimiyle birlikte ülkeye musallat olan teröristlere karşı sokaklarda bir olduk ve cumhur İttifakı’nın temellerini bu mücadelede attık. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. Cumhur İttifakı Türk milletinin geleceğidir. İnanıyoruz ki bu ülkenin geleceği Cumhur İttifakı’yla taçlanacaktır. Sadece AK Parti ve MHP’nin kurduğu bir ittifak ve onlara oy verenlerin oluşturduğu bir ittifak değil bu. Türk vatanını ve milletini seven her bir vatandaşımızın oluşturduğu ittifaktır. Bu bir, masa başında kurulan, içerisinde hesap, ve farklı çıkarların yer aldığı bir ittifak değildir. Çünkü MHP önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben demiştir. Çünkü ülke ve millet olmadan partim ve ben olmam” dedi.

DAĞ: 300 YILDIR GERİ GİDEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’İNİ İLERİ GÖTÜRDÜK

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi ileri götürdüğünü ifade etti ve “İki senedir dünyada yaşanan andemi nedeniyle Ramazan ayında aynı masa etrafında bir arada olamadık. Ama 2 senenesin sonunda pandemi azalmaya başlayınca aynı masa etrafında renkten, rütbeden, fakirlik ve zenginlikten sarfazar ederek bir arada olmanın mutluluğunu yaşattı. İnşallah böyle musibetleri bir kere daha yaşamadan bu güzellikleri hep birlikte yaşarız. Cumhur İttifakı diyoruz. Cumhur… Bu ittifakı uzun uzun anlatmak, üzerinde fikir tartışmaları yapmak gerekli. Bugünlerde yapılmaya başlandı ve daha uzun yıllar yapılacaktır. Ama geride bıraktığımız 6-7 yıla baktığımızda bir beka, bir darbe teşebbüsü ile başlayan bu süreç, siyasete vatan, millet, bayrak düsturuyla bakan bu devletin her karışına hizmet götürmeyi kendine dava edinmiş insanları bir araya getiren, o zamanında herkese kavga ediyorsunuz anlayışına karşı dik duruşuyla bugünlerde herkesin ayağına geldiği, ne demek istediğinin beklendiği bir ülkeye, bu net duruşun net yansımasını ilerleyen günlerde daha net yaşayacağız. Bu İttifak ki 300 yıldır geriye giden Türkiye cumhuriyetinin ileri gitmesine fırsat veren. Bugün Suriye’de Karadağ’da Doğu Akdeniz’de yapılan mücadele ve Ukrayna-Rusya’da arabulucu konumuna geldiysek 2023-2030 hedefleriyle daha büyük bir Türkiye’yi inşa etme kabiliyeti var ise bu, bu devletin bayrağına ve ezanına aşık evlatlarının eseridir. İnşallah bundan sonra da bu birlik ve beraberlik doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.