Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de Muhtar Kaya'dan şok açıklama: Belediye başkanımıza telefonla bile ulaşamıyoruz

Çiğli'de Muhtar Kaya'dan şok açıklama: Belediye başkanımıza telefonla bile ulaşamıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz" programında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Her alanda olduğu gibi muhtarlık konusunda da hedef koyan tek partiyiz. Bu topraklarda, Anadolu’da yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. Muhtarları demokrasinin temel taşı olarak görürüz." dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara yönelik açıklamaları İzmir'de yankı buldu. Çiğli'nin Ahmet Efendi Mahallesi Muhtarı Ferman Kaya, Kılıçdaroğlu'nun gerçekte anlattıklarının çok doğru olduğunu ancak, Çiğli muhtarları olarak Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye telefonla bile ulaşamadıklarını ileri sürdü.  Çiğlili muhtardan Kılıçdaroğlu'na manidar teşekkür

  • Ege Postası
  • 05.01.2020 - 11:01

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul'da kadın muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Anadolu'da ilk olarak muhtarlık seçiminin yapıldığını, bu nedenle muhtarları demokrasinin ana ögesi, temel taşı olarak gördüklerini dile getirirken, muhtarlık konusunda hedef koyan tek partinin CHP olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, mahalleyle ilgili kararların alınacağı belediye meclisi toplantılarına muhtarların da davet edilmesinin önemini vurgulayarak, "Belediye Kanunu'nun 75. maddesinde 'Belediyeler belediye meclisi kararıyla kamu kuruluşlarıyla ortak proje geliştirebilirler.' diyor ama bu kanunda muhtarlık kamu kuruluşu sayılamıyor. Dolayısıyla muhtarlıklarla belediyelerin ortak proje geliştirmesi, bu kanuna göre mümkün değil. Mahalleyle ilgili projeyi belediyeyle iş birliğinde muhtar gerçekleştiremiyorsa ve yasa engelse buna muhtarlık kanununda 'dur' dememiz lazım. Muhtar geliştirdiği bir sosyal projeyi belediye başkanıyla hayata geçirebilmelidir." diye konuştu.

"BÖYLE BİR BAŞKAN ATADIĞINIZ İÇİN SİZE TEŞEKKÜR EDERİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara yönelik açıklamaları İzmir'de yankı buldu. Çiğli Ahmet Efendi Mahallesi Muhtarı Ferman Kaya, Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara yönelik açıklamalarını doğru bulurken, Çiğli muhtarları olarak Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye telefonla bile ulaşamadıklarını ileri sürdü. 

Muhatar Kaya sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu;

"Sayın Genel Başkanım sizi saygıyla selamlıyorum. Gerçekte anlattıklarınız o kadar doğru ki ama kusura bakmayın biz Çiğli muhtarları olarak belediye başkanımıza telefonla bile ulaşamıyoruz. Sizi saygıyla ve hürmetle dinliyoruz  ama yerelde bize değer vermeyen bir başkan var Çiğli'de buna ne dersiniz bilemem İzmir Çiğli'ye böyle bir başkan atadığınız için size teşekkür ederim. Ben Çiğli Ahmet Efendi Mah. Muhtarı olarak 15 yıldır muhtarlık yapıyorum böyle önemsemeyen başkan görmedim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.