Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de fair-play rüzgarı! Şirin Akgül'den 5 ilke taahhüdü

Çiğli'de fair-play rüzgarı! Şirin Akgül'den 5 ilke taahhüdü

CHP İzmir il eski yöneticisi Şirin Akgül, 15 Aralık’ta yapılacağı duyurulan Çiğli İlçe Kongresinde ilçe başkan adayı olduğunu açıkladı. Akgül, “Görüyorum ki kavga gürültü oluyor ama benim için önemli olan partililerin el ele kol kola yürümesi. Bizim savaşımız AK Parti faşizmi ile olmalı. Kavgamızı AK Parti ve faşizm için yapmalıyız” dedi. Öte yandan Akgül, seçimi kazanması durumunda ilçe başkanlığı sürecinde 5 ilkeyle hareket edeceğini de taahhüt etti. Çiğli'de fair-play rüzgarı

  • Ege Postası
  • 07.12.2019 - 15:18

EGEPOSTASI- CHP'de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardında gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Çiğli'de 15 Aralık Pazar günü yapılacağı duyurulan ilçe kongresi öncesi, CHP İzmir il eski yöneticisi Şirin Akgül, ilçe binasında basın açıklamasıyla aday olduğunu ilan etti. Muhaliflerin ortak adayı olduğunu belirten Şirin Akgül’ün toplantısında Çiğli Belediyesi eski Başkanı Hasan Arslan da hazır bulundu. 

Öte yandan mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan da, resmi olarak sabah saatlerinde  ‘seçilerek başkan olmak istiyorum’ diyerek adaylığını açıklamıştı. 

ÖZCAN: DÜĞÜN HAVASINDA BİR KONGRE GEÇİRELİM!

Şirin Akgül’ün önce söz alan CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, mahalle delege seçimlerinin oldukça barışçıl bir ortamda geçtiğini hatırlatarak, ilçe kongresinin de bayram hatta bir düğün havasında geçmesini temenni etti.  Özcan, “Şirin Akgül, il eski yöneticimiz adaylığını açıklayacak,  biz Çiğli’de mahalle delege seçimlerini demokratik, Çiğli’ye yakışır bir şekilde el ele kol kola, kavgasız gürültüsüz bitirdik.  Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz demokrasiye inan bir partiyiz.  Bu yarışın olması çok doğal, Şirin başkanımız da patiye emek vermiş ve her kademesinde görev yapmış. Ben inanıyorum ki kongremiz de bayram ve düğün havasında geçecek tüm Türkiye’ye ve İzmir’e de örnek olacak. Adaylıklar olacak elbet. Ama benim tek ricam bir bayram havasında hatta düğün gibi bir seçim geçirmemiz." dedi.

AKGÜL: EZENİN KARŞISINDA EZİLENİN YANINDA OLMALIYIZ

İl eski yöneticisi ve CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül de parti içinde kavga gürültünün olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Akgül, “Mert Başkanın, ilk adaylığımı açıkladığımda beni arayarak tebrik etmesi beni çok duygulandırdı.  Bu vesileyle ben Mert kardeşimize teşekkür ederim. Bizim partimizin dili; sevgi, kardeşlik ve dostluk dilidir.  Görüyorum ki kavga gürültü oluyor ama benim için önemli olan partililerin el ele kol kola yürümesi. Bizim savaşımız AK Parti faşizmi ile olmalı. Kavgamızı AK Parti ve faşizm için yapmalıyız. Biz işçinin, emekçinin, emeklinin yanında olmalıyız. Ezenin karşısında ezilenin yanında olmalıyız” dedi. 

Toplantının ardından basın mensuplarına bir bildiri dağıtan Şirin Akgül, neden aday olduğunu ve seçimi kazanması durumunda neler yapacağını açıkladı.

İşte Akgül’ün açıklaması; 

“CHP değerli, vicdanlı, onurlu ve yürekli üyeleri, sevgili yol arkadaşlarım; Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kapitalizm ve emperyalizme karşı verdiği olağan üstü mücadele sonrası bugüne getirdikleri Cumhuriyet kazanımları büyük tehdit altında. Bu tehditleri bertaraf etmek, Cumhuriyet değerlerini korumak ve yaşatmak ancak ve ancak CHP çatısı altında kenetlenmekle mümkün. Tam da bu sebeple partimiz daha önce hiç olmadığı kadar saldırı altında. Ekonomik krize, dış politikada ki başarısızlıklara, kadın cinayetlerine karşı üç maymunu oynayanlar; konu CHP olduğunda haftalarca ülke gündemini meşgul ediyorlar. Yaşanan bu gelişmeler dahil parti politikalarının ne kadar doğru olduğunu ve iktidara doğru koşar adım ilerlediğimizi gösteriyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinde izlediği; kucaklayıcı, birleştirici ve kapsayıcı politikalar sonrası toplumun her kesiminden insanın bir araya gelebileceği ve CHP’nin umut olabileceği bir kez daha tescillenmiş oldu. Ülkemiz ve partimizin geldiği bu süreçte sorumluluk almam ve elimi taşın altına koymam gerektiğini düşündüğümden. 15 Aralık’ta yapılacak olan CHP Çiğli İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’nde ilçe başkanlığı adaylığımı açıklıyorum.

İlçe başkanlığım sürecinde şu ilkelerle hareket edeceğimi taahhüt ediyorum. 

1. Çiğli Örgütü’nün hasret kaldığı; barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü dilini egemen kılacak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çizdiği; birleştirici, kucaklayıcı politikaları hayata geçireceğim. 

2. Kadınlara ve gençlere hak ettiği değeri verecek, siyaset arenasında daha fazla yer almaları için her türlü pozitif ayrımcılığı gözeteceğim.

3. Parti içi hizipleşme ve ötekileştirmeyi yok edecek, tüm partililere eşit mesafede duracak, belirli bir zümrenin, grubun değil herkesin ilçe başkanı olacağım.

4. Partimizin ilçemizdeki çıtasını yükseltmek için elimden gelen tüm gayreti gösterecek, gecemi gündüzüme katarak çalışacağım.

5. Tüm partililerin sorunları ve sıkıntılarıyla birebir ilgileneceğim, dertlerine derman olacağım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.