Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÇİBEL protestocuları için kesin ihraç istemi

ÇİBEL protestocuları için kesin ihraç istemi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Ocak'ta gerçekleştirdiği İzmir programı kapsamında Bayraklı ve Karabağlar'da katıldığı temel atma törenleriyle Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki Roman Buluşması'nda, Çiğli Belediyesi ÇİBEL A.Ş.'de çalışan bir grup işçi maaşlarında iyileştirme talebiyle eylem yaptı. Bayraklı'da protestoyla başlayıp arbedeyle sonuçlanan olayın ardından CHP Çiğli İlçe yönetimi protestoda yer alan parti üyeleri için disiplin soruşturması başlatmıştı. İlçe yönetimi soruşturmanın ardından 40 parti üyesini kesin ihraç istemiyle İl Başkanlığı'na sevk etti.

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 16:46

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Ocak'ta gerçekleştirdiği İzmir programı kapsamında Bayraklı'da katıldığı depremde ağır hasar alan ve Halk Konut Projesi kapsamında yeniden inşa edilecek olan Dilber Apartmanı temel atma törenine, Çiğli Belediyesi'ne bağlı ÇİBEL A.Ş.'de çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirme talebiyle yaptıkları protesto damga vurmuştu. 

İşçilerin ve işçi temsilcilerinin program sonunda Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemesi üzerine alanda arbede yaşanmıştı. Protestoların burada kalmamış Karabağlar'da yine Büyükşehir tarafından yaptırılan Orhan Kemal İlkokulu temel atma törenine ve ardından Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen Roman Buluşması'nda da devam etmişti.

Protestolar sonrasında, DİSK 8 Nolu Şubesi temsilcileri görevden alınmıştı. ÇİBEL A.Ş ise protestoya katılan işçilere yönelik disiplin işlemlerinin başlatıldığı duyurmuştu. 

Öte yandan CHP Çiğli İlçe Başkanlığı da protesto katılan parti üyeleri için harekete geçerek disiplin soruşturması başlatıldığını duyurmuştu. 

Edinilen bilgiye göre, CHP Çiğli ilçe yönetimi disiplin soruşturması sürecinde savunmaları alarak eylem ve arbedeyle ilgili görüntüleri inceledi ve karara vardı. Buna göre eylem ve arbedeye karışan 40 parti üyesini kesin ihraç istemiyle İl Başkanlığı'na sevk etti.

İl Yönetimi 40 partili hakkında ihraç istemini inceleyerek dosyanın İl Disiplin Kurulu'na sevk edilip edilmeyeceğine karar vereceği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.