Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin Danışma Kurulu’nda iktidar mesajı

CHP’nin Danışma Kurulu’nda iktidar mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığınca düzenlenen İlçe Danışma Kurulları’nın ikincisi bugün Konak’ta gerçekleşti. Danışma Kurulunda yapılan konuşmalarda yerel yönetimlerde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verilirken merkezi iktidar da eleştirildi. AK Parti iktidarında halkın yoksulluk içinde yaşadığına dikkat çekilerek çözüm için ilk seçimlerde CHP iktidarı mesajı verildi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2021 - 18:30

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi geçtiğimiz uzun süredir yapılamayan İlçe Danışma Kurullarının başlaması kararını vermişti. 

İlki dün Çiğli’de gerçekleştirilen Danışma kurullarının ikincisi bugün Konak’ta düzenlendi. 

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Murat Bakan, Kani Beko, Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Yöneticileri, Meclis Üyeleri ve delegeler katıldı.

“ŞARAMPOLE YUVARLANAN BİR HÜKÜMET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ” 

Kurulda konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gurşçu, Türkiye’nin 14 gündür mücadele ettiği yangınlar üzerinden iktidara ekonomi eleştirisi yaptı ve “Ülkemizin dört bir yanında devam eden yangınlarımız var. Özellikle ihmallerden bıktığımız bu dönemde ülkemiz yangınlardan çok çekti. Bir yandan da Türkiye'nin dört bir yanında evleri, mutfakları yanan insanlar var. Maalesef bu sosyal yaşam içinde işsizlikle mücadele eden, emekli olup sayı ile evine sebze meyve götürmeye çalışan vatandaşlarımız var. Bu yangın, Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış durumda. Ülkemizin içinde bulunduğu çetin şartları değiştirmek zorundayız. Bunu değiştirmek biz CHP'lilerin en temel vazifesidir. Öyle bir dönemde ‘Biz iktidar olacağız’ diyoruz ki böyle bir süreçte sorumluluğu alan bizlerin bu enkazı yerden kaldırmak hepimizin en büyük onuru olacaktır. Ülkemiz bir avuç tefeci ve müteahhidin elinde kaybolmaya yüz yüze bırakılmıştır. Şu anda TÜİK çıktı ve ‘Türkiye'de 18 milyon yoksul var’ dedi. TÜİK ne yazık ki irtibatsızlık kurumu haline geldi. Ülkemizde 39 milyon yoksul var. Türkiye ateş yeri yangın yeri. Türkiye'nin yarısı aç ve yoksul. Bu şartları değiştirilmesi bizim en büyük hedefimizi. Biz CHP'liler olarak bunu değiştirmek en büyük hedefimiz. Şartlar bu kadar ağırken şimdi de kalktılar iyileştirmiş Cumhurbaşkanlığı sisteminden bahsediyorlar. Biz dedik ki bu sistem yürümez, tek adam rejimi yürümez. Şarampole yuvarlanan bir hükümet ile karşı karşıyayız” dedi.

“YÜZDE 70'İN ALTI ORANI BAŞARI KABUL ETMEYECEĞİZ” 

Yerel yönetimdeki hedeflerine de değinen Başkan Gruşçu, Konak’ta aldıkları oy oranlarını artıracaklarını ifade ederek, " Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi biz sosyal devleti inşa edeceğiz. Sosyal devlet her kesimi kucaklayan devlettir. Sosyal devlet, bir çocuğun bile yatağa aç girmediği bir devlet demektir. Türkiye artık ötekileştirmeden bıktı. Artık biz ülkenin, sorunları aynı masa etrafında tartışan ve çözen bir anlayış ile yönetilmesini istiyoruz. Genel Başkanımızın başlattığı Millet İttifakı bizi bir araya getiren düşüncenin ürünüdür. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Her türlü sorunu çözebilecek kadromuz var. Bu nedenle biz tüm sosyal kimliklerin sesiyiz. Göreve geldiğimizden beri ev ev, sokak sokak gezerek vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Biz kendimizden eminiz. O yüzden genç kadrolar yetiştiriyoruz. Bunları ak saçlıların deneyimleri ile geçlerin çalışmasını bir araya getirerek yapacağız. Konakta yerel seçimleri yaşadık. Burada bir başarı hikayesi yaratıldı.  Aldığımız yüzde 63,20'lik oy aranı aldığımızı en yüksek oy oranıydı. Biz bu oyu boşuna almadık. Bu bizim için bir çıtadır. Şimdi bunu üzerine inşa edeceğiz. Başkanızım Abdül Batur ile nasıl o süreçte kol kola yürüdüysek, o süreçten sonra da yürümeye devam ediyoruz. Örgüt ile yerel yönetimin uyumu çok önemlidir. Örgütümüz uyum içinde ev ev saha saha gezerek bu çıtayı geliştirecek. Şimdiki hedefimiz ilk seçimlerde en az yüzde 70'i almaktır. Yüzde 70'in altı oranı başarı kabul etmeyeceğiz. İnanın. Biz inanıyoruz. Bizler inanıyorsan yurttaşlarımızı da inanır. Türkiye'nin bütün sorunlarını biz çözeceğiz" diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM EN ÖENMLİ PROJEMİZ”

Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur ise görev süresi boyunca yatıkları hakkında bilgi verirken pandemi nedeniyle yaşanılan sıkıntılara da değindi ve " Ülkemiz çok büyük yangın felaketi yaşıyor. Bu felakette hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Az önce 2019 Martından bu çok detaylı çalışmalarımız mevcut ancak bunlar yatırımlar ile ilgili çalışmalardı. Bunların önündeki en önemlisi kentsel dönüşüm. Göreve başlar başlamaz meclis üyesi arkadaşlarımızın desteği ile vatandaşlımızın seçim dönemindeki yaklaşımı ile Gültepe’de 14 mahalle ile başlayan kentsel dönüşüm sürecini yürütüyoruz. Bizim kimseden kaçıracak bir şeyimiz yok. Kentsel dönüşüm Narlıdere de nasıl başarılı olduysak burada da vatandaşımızı üzmeden en iyi şekilde vatandaşlarımız ile birlikte yapacağız. Aşama olarak Gültepe Bestepeler'e göre ilerde. Kentsel dönüşüm bizim bu dönem en önemli projemiz. Bu kenti dönüştürmek geliştirmek ve bunu vatandaşlarımız ile yapmak bizim için en önemli çalışma. Bu dönem belediyeler büyük zorluğu başarıyoruz. Başımıza gelmeyen kalmadı. Deprem, sel, tsunami, yangın ve pandemi… Bu pandemi hepimizi çok zorladı. Başımıza gelmeyen bir olaydı, hep birlikte mücadelemizi yapıyrouz. CHP'li belediyeler bu işin üstesinden geldiğini en güzel şekilde bu dönem ispat etmiştir. Tun Soyer başta olmak üzere tüm çalışmalarımız halkın yanında tüm çalışmaları en güzel şekilde yürütmeye çalıştılar ve devam ediyorlar. Pandemi dönemindeki durgunluk ve pandeminin getirdiği bütçe yükü… Seçim dönemimde omuz omuz çalıştığımız ve 2,5 yıllık süreçte birlikte konak anlayışı ile belediyemizin her çalışmasında olduğu gibi birlikte omuz omuza olmaktan gurur duyduğum tüm ilçe yönetimimize teşekkürü borç bilirim" dedi. 

“ŞİMDİDEN BAKANLARIMIZI SEÇMEMİZ LAZIM” 

Başkan Batur, mevcut iktidarı yangınlar üzerinden eleştirirken iktidarın ilk seçimlerde değişeceğini ifade etti ve Mevcut iktidarın gelecek seçimlerde değişeceğini belirterek sözlerine devam eden Batur, "CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde milletvekillerimiz bu dönem olağanüstü çalışıyorlar. Türkiye'nin her yerinde her noktasında tüm kesimler ile ülkenin bundan sonraki yönetim biçimini ve çalışmasını en iyi şekilde yapıyorlar. CHP artık iktidarı hak ediyor. Ülkenin bu kadar kötü yönetildiği bir noktada mücadelemizi bu güne kadar getirdik. O oldu şu olduğu bir kenara bırakarak birbirimiz kucaklayarak mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Sürdüreceğiz ki iktidar olacağız. Bu düzen artık değişecek, değişmeli. Değiştirecek olan tek bir parti var. Biz ve dostlarımız yani Millet İttifakı. İktidar gidiyor… Biz şimdiden bakanlarımızı seçmemiz lazım. Liyakat düzenine göre ancak CHP ilkelerini benimsemiş insanlarla çalışmamız lazım. Bu heyecan hepimizde var, birlikte yaşamamız lazım. Büyükşehir ile tam bir uyum içinde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye başkanımız yaptığımız çalışmalarda hep yanımızda. İktidar yakın bizim elimizde. Hata yapmadığımız sürece bunlar gidecek. Vatandaş ne diyor, değişsin bunlar diyor. Bizde sandığa sahip çıkarak bunu değiştireceğiz. Hakça bir düzenin gelmesi lazım. Ülke o kadar berbat durumdaki… Örnek orman yangınlarındaki durum. 3 uçak değil de 15-20 uçakla müdahile etsek durum farklı olurdu. Felaketlere karşı duruşu olan bir iktidar göremiyoruz. Bunu değiştirmek bizim boynumuzun borcu. Dostlarımız ile bu işi hep birlikte çözeceğiz" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.