Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den 'Enes Kara' mesajı: Cemaat yurtları MEB'e devredilsin

CHP'li Yücel'den 'Enes Kara' mesajı: Cemaat yurtları MEB'e devredilsin

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın cemaat yurdunda baskılara uğradığını söyleyerek intihar etmesinin ardından zehir zemberek açıklamalarda bulundu. "Bu yurtlara göz yumanlar ve  bu yurtlarda çocuklarımıza baskı uygulayanlardır Enes’in katili" diyen Yücel, cemaat yurtlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi çağrısını yaptı.

  • Ege Postası
  • 11.01.2022 - 11:57

EGEPOSTASI - Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarını anlattığı bir video çektikten sonra yaşamına son verdi. Videoda istememesine rağmen aile baskısıyla cemaat yurdunda kaldığını ifade eden Kara, "İçinde bulunduğum durumdan tüm yaşama hevesimi, sevincimi kaybettim” dedi.

Türkiye gündeminin tepesine oturan bu olay, kamuoyunun büyük tepkisini çekerken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya üzerinden sert açıklamalarda bulundu.

Yücel, "Yokluk, yoksulluk ve baskı sonucu gençlerimizin gitmek zorunda bırakıldıkları cemaat ve tarikat yurtları, Enes’i de ailesinden ve geleceğinden kopardı. Bu yurtlara göz yumanlar ve  bu yurtlarda çocuklarımıza baskı uygulayanlardır Enes’in katili" dedi.

Yücel ayrıca Enes Kara'nın intiharı gibi bir olayın bir daha yaşanmaması için cemaat yurtlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi yönünde bir çağrı yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.