Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: AKP hükümeti sınırları zorluyor

CHP’li Yücel’den Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: AKP hükümeti sınırları zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi olarak yayımlanan “Kamu İşletmelerinin Faaliyetlerinin İzlenmesi ve Raporlanmasına Dair Tebliğ”i sert bir dille eleştirdi. Alınan karar ile muhalif belediyelerin halka hizmet etmesinin engellenmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Yücel, “Daha dün 5 adet maske dağıtamayan, aşılama konusunda hayal kırıklığı yaratan AKP Hükümeti vatandaşa bir engel daha getirmek amacıyla bütün sınırları zorluyor. CHP’li belediyelerin vatandaşa hizmet etmesini engelleyemezsiniz” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2021 - 14:15

EGEPOSTASI- Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi olarak yayımlanan “Kamu İşletmelerinin Faaliyetlerinin İzlenmesi ve Raporlanmasına Dair Tebliğ” ile belediye şirketleri de merkezi hükümetin takibine alındığı duyuruldu.

Tebliğde, kamu sektöründe şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin artırılması esasıyla kamu işletmelerinin faaliyetlerinin etkin şekilde izlenebilmesi için konuya ilişkin verilerin toplanması/derlenmesi ve raporlanmasının usul esaslarının belirlenmesinin amaçlandığı belirtildi. Sorumluluğunu yerine getirmeyen belediye şirketleri denetime de tabi tutulacağı bildirildi.

Alınan karara ise muhalefetten tepkiler gecikmedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, alınan karar ile muhalif belediyelerin halka hizmet götürmesinin engellenmeye çalışıldığını ifade etti.

Başkan Yücel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “AKP'den vatandaşa bir engel daha..! Pandeminin getirdiği bütün ekonomik yükü vatandaşın sırtına yükleyen Akp iktidarı, beceriksizliğini kararnamelerle, genelgelerle ve tebliğlerle örtbas etmeye çalışıyor. Yaptığı sosyal yardımlarla vatandaşa can suyu olan halkın belediyeleri ise, salgın boyunca sunduğu hizmetlerle her kesimin takdirini toplamaya devam ediyor. Daha dün 5 adet maske dağıtamayan, aşılama konusunda hayal kırıklığı yaratan AKP Hükümeti vatandaşa bir engel daha getirmek amacıyla bütün sınırları zorluyor. Karşımıza ne tür zorluklar çıkarırsanız çıkarın CHP’li belediyelerin vatandaşa hizmet etmesini engelleyemezsiniz..! Yaptığı sosyal yardımlarla vatandaşa can suyu olan halkın belediyeleri ise, salgın boyunca sunduğu hizmetlerle her kesimin takdirini toplamaya devam ediyor”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.