Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den ‘bakan değişimine’ tepki: Ekonominin güvenilmezliğini ortaya koyuyor

CHP’li Yücel’den ‘bakan değişimine’ tepki: Ekonominin güvenilmezliğini ortaya koyuyor

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB) görevinden affını istemesi ve yerine Hazine ve Maliye eski bakanlarından Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Nureddin Nebati getirilmesine tepki gösterdi. Sıkça yaşanan bakan ve Merkez Bankası başkanı değişimlerinin ekonominin kötü yönetildiğinin kanıtı olduğunu belirten Yücel, ‘’ Erdoğan tipi, bu ucube başkanlık sistemi”, ulusal ekonomik düzenin tamamını bir kişinin keyfi tasarruflarıyla idare etmeye çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanı ve MB Başkanının bir türlü dikiş tutmaması ekonomi yönetiminin güvenilmezliğini ortaya koyuyor’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2021 - 14:00

EGEPOSTASI- Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB) görevinden affını istemesi ve istifasının kabul edilmesi dün ülke gündemine oturmuştu. 
 
Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan isim ise Hazine ve Maliye eski bakanlarından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Nureddin Nebati getirilmişti.
 
Ülkenin mevcut ekonomik durumu, döviz kurlarının gösterdiği yüksek artış ivmesiyle izlemesiyle birlikte yaşanan bakan değişikliği muhalefet tarafından tepkiyle karşılanırken bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi.
 
Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bakan değişikliğinin ekonomik güvenilmezliğin somut ispatı olduğunu ifade ederken yeni bakan Nebati’nin yıllar önce FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafına da dikkat çekti. 
 
Başkan Yücel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Erdoğan tipi, bu ucube başkanlık sistemi”, ulusal ekonomik düzenin tamamını bir kişinin keyfi tasarruflarıyla idare etmeye çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanı ve MB Başkanının bir türlü dikiş tutmaması ekonomi yönetiminin güvenilmezliğini ortaya koyuyor. Hazine ve Maliye bakanı değişiyor, yerine gelenin FETÖ elebaşıyla boy boy fotoğrafları çıkıyor. Kur manipülasyonlarıyla fakirleştirilen halka, yabancı yatırımcılar tarafından istihdam sağlanacak vaadiyle müstemleke zihniyetinin açık bir örneği sergileniyor.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.