Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel Bakan Çavuşoğlu’nun 'turist' sözlerine ateş püskürdü: Bırakın gidin artık

CHP’li Yücel Bakan Çavuşoğlu’nun 'turist' sözlerine ateş püskürdü: Bırakın gidin artık

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” sözlerine ateş püskürdü. Başkan Yücel, “Ülkeye turist gelsin diye, kendi milletinden adeta utançla söz etmek ancak size yakışırdı. Bırakın gidin artık” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2021 - 15:25

EGEPOSTASI- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas'la bir basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda Türkiye’deki koronavirüs vakaları ve aşılamaya ilişkin açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu, “Halkımızın yüzde 26'sından fazlası aşılandı. Güvenli turizm programına ilave tedbirler getirdik. Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" diye konuştu.

17 günlük tam kapanma süresince Türkiye vatandaşları dışarı çıkamazken turistlerin rahatça gezebilmesi hali hazırda eleştirilirken Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları hem kamuoyunda hem de muhalefet kanadında büyük tepki uyandırdı.

Çavuşoğlu’nun ‘turist merkezli’ söylemlerine İzmir’den ilk tepki ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi.

Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çavuşoğlu’na ateş püskürürken iktidarın turistleri kendi vatandaşından önde tuttuğunu ifade etti ve şunları söyledi; “Ülkeye turist gelsin diye, kendi milletinden adeta utançla söz etmek ancak size yakışırdı. Bırakın gidin artık! Yeter bu milletin işiyle, aşıyla, onuruyla oynadığınız. Bu millet size muhtaç değil. Varsın ülkeye bu yıl tek turist bile gelmesin. Yeterki bu hastalıktan bir tek vatandaşımız bile ölmesin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.