Dolar 32,4471
%-0.12
Euro 34,7922
%-0.51
Altın 2.446,430
%0.42
Bist-100 9.941,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekillerden Bakan Kurum’a ‘davet’ tepkisi: Yazıklar olsun

CHP’li vekillerden Bakan Kurum’a ‘davet’ tepkisi: Yazıklar olsun

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na CHP’li milletvekillerinin davet edilmemesi tepkilere neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Devleti siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız! Yazıklar olsun” ifadeleriyle toplantıya davet edilmemelerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2021 - 17:05

EGEPOSTASI- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün İzmir’e gelerek Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Bakan Kurum, toplantı sonrasında depremin simge yapısı haline gelen Rıza Bey Apartmanı’nın olduğu alanın yeşil alan olarak kullanılacağı müjdesini verdi.

Bakan Kurum’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Partili ve MHP’li vekiller davet edilirken CHP’li vekillerin çağrılmaması CHP kanadından tepkilere neden oldu.

CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla toplantıya CHP’li vekillerin davet edilmemesini eleştirdiler. 

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "Rezilliğe bakar mısınız!...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’e geliyor. AFAD İl Afet Koordinasyon Merkezinde İzmir Valisinin de katılımıyla İzmir Depremi hakkında toplantı yapıyor. AKP ve MHP’li vekiller, AKP Gen.Bşk.Yrd., İBŞB AKP Grup Bşk.Vekili, MHP İl Bşk hepsi orada. CHP’den bir tek vekil çağırılmıyor. Hatta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi iki CHP’li İzmir milletvekili dahi çağırılmıyor!
İzmir depreminden siyasi rant devşirme çabalarınızla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız!
İzmir halkı ve milletimiz bunun hesabını elbet soracaktır! Yazıklar olsun!..."

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Rızabey Apartmanı yerine park yapılması kararına mutlu olduk.Bu kararın alındığı toplantıda Cumhur İttifakı vekillerinin olması,Millet İttifakının yok sayılması;deprem gibi hassas bir konuda bile iktidarın bakış açısını göstermektedir. Fotoğrafın yorumunu vicdanlara bırakıyorum.”

CHP Milletvekili Murat Bakan: "Rıza Bey Apartmanı park oluyor! Gönlü oranın beton yığını olmasına razı gelmeyen, park olması için mücadele eden herkese teşekkürler. İsterdik ki bu karar tüm İzmir milletvekillerinin olduğu toplantıda alınsın ama olmadı. Devlet terbiyesidir, ne diyelim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.