Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Taş’tan Şeboy’a cezaevi çıkışı: 2003’te AVM planını onaylayan kimdi?

CHP’li Taş’tan Şeboy’a cezaevi çıkışı: 2003’te AVM planını onaylayan kimdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, tartışılan Buca Cezaevi alanı için “Sakın ha oraya AVM yapmayın” diyen AKP’li Cemil Şeboy’a kendi döneminde alınan kararla yanıt verdi. Taş, “Ertan Erdek zamanında, 1993 yılında resmi ve sosyal tesis olarak belirlenen bu alanı, görevde olduğunuz 12 Haziran 2003 tarihinde taralı ticaret merkezi yani AVM planı olarak onaylayan bizzat sizdiniz. Demek ki fikir değiştirdiniz. Hatanın neresinden dönülse kardır. Başkanımız Sayın Erhan Kılıç bu konuda siyaset üstü davranıp tüm paydaşlarla çözüm arıyor. Sizi de bu konuda desteğe davet ediyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2021 - 18:56

Buca Cezaevi’nin boşaltılmasının ardından mevcut alanın akıbeti ile ilgili tartışmalara bir yenisi eklendi. Buca Belediyesi’nde 1994-2009 yılları arasında 15 yıl başkanlık görevi yürüten AK Parti’li Cemil Şeboy’un “Sakın ha oraya AVM yapmayın” çıkışına, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş yanıt verdi. Önemli iddialarda bulunan Taş, “Biraz hafızamızı zorlarsak, geçmiş meclis tutanaklarına bakarsak bazı gerçekleri görürüz. Ertan Erdek’in başkan olduğu 9 Ekim 1993’teki meclis kararı ile burası ‘resmi tesis, belediye hizmet alanı ve eğitim alanı’ olarak değiştirildi. Ancak daha sonra 12 Haziran 2003’te Cemil Şeboy başkanlığındaki belediye meclisi, bu plan kararlarını iptal etti ve taralı ticaret merkezi yani alışveriş merkezi imar planı değişikliği yaptı. İcraata baktığımızda görüyoruz ki; bugün ‘Sakın ha oraya AVM yapmayın’ diyenler dün maalesef AVM’nin önünü açmış” bilgilerini verdi.

“HER ŞEY ORTADA”

Her şeyin ortada olduğunu söyleyen Taş, “Ertan Erdek zamanında, 1993 yılında resmi ve sosyal tesis olarak belirlenen bu alanı, görevde olduğunuz 12 Haziran 2003 tarihinde taralı ticaret merkezi yani AVM planı olarak onaylayan bizzat sizdiniz. Demek ki fikir değiştirdiniz. Hatanın neresinden dönülse kardır. Başkanımız Sayın Erhan Kılıç bu konuda siyaset üstü davranıp tüm paydaşlarla çözüm arıyor, son derece pozitif bir siyaset yürüterek Bucalıların ve İzmir’i düşünüyor. Hiç merak etmeyin. Sizi de bu konuda desteğe davet ediyoruz” dedi.

“MODASI GEÇMİŞ POLİTİKALARLA HAREKET EDENLER CEVABINI GEÇMİŞİNDEN ALIR”

Ayrıca Şeboy’un “2014’te benim Buca Cezaevi için hazırladığım projeyi uygulayın, Tüm İzmir’i ve Bucalıları sevindirin” sözlerine de yanıt veren Taş, şunları söyledi:

“Kendisi 2014’te belediye başkanı değildi. Biz sosyal demokrat, halkçı, yeşili ve doğayı savunan belediyecilik anlayışımızla her projeyi böyle üretiyoruz. Ancak toplumsal hafızayı yok sayan açıklamalar cevabını yine geçmişten alır. Başkanımız Erhan Kılıç, bu alanı korumak için çaba gösterirken diğer yandan da Buca’nın trafik sorununa neşter vurmaya çalışıyor. Cezaevi kampüsünün üst tarafından trafik yoğunluğunu azaltacak yol için gününü gecesine katıyor. Elbette Bucalı hemşehrilerimizin nefes almasını sağlayacak, doğa ve yeşili öne çıkaran sosyal donatı alanlarının oluşturulması önceliğimiz olacaktır. Bu konuyu da yakından takip etmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.