Dolar 32,4954
%0.15
Euro 34,7511
%0.09
Altın 2.486,560
%0.99
Bist-100 9.496,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Solak’tan AK Partili Aydın’ın iddialarına yanıt: Kazıyor, kapatmıyor demek siyasi rant çabasıdır

CHP’li Solak’tan AK Partili Aydın’ın iddialarına yanıt: Kazıyor, kapatmıyor demek siyasi rant çabasıdır

Seferihisar’da alt yapı için kazılan ancak geri kapatılmayan yollar sebebiyle gelen eleştirilere yanıt veren CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, ‘’Seferihisar sürekli göç aldığı için altyapı üst yapıyı karşılamıyor. 4 büyük kurum şu an alt yapı çalışmaları yapıyor. Seferihisar Belediyesi kazı ruhsatlarını verip takip etmekle yükümlü. Yönetmeliğe göre kazıyı yapan kurumun bulduğu gibi kazıyı kapatıp bırakmak zorunda. İlçe meclisinde Başkan Yetişkin AK partili meclis üyelerinden bir istekte bulundu. Seferihisar’da kurumlar arası entegrasyon sorunu olduğu için bir kazı yapılıyor daha sonra başka biri gelip başka bir işlem için tekrar kazıyor. ‘Belediyeler tek başına kazı yapıyor kazıyı kapatmıyor’ demek siyasi rant çabasıdır’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2022 - 15:50

EGEPOSTASI-  CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, parti çalışmalarından bahsederek, ‘’Örgütümüzle birlikte sürekli alan çalışması yapıyoruz. Pandemi ile birlikte başlayıp giderek derinleşen ekonomik kriz ilk gündem maddemiz. Biz elimizden geldiğince halkımızın yanında olup onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Karış karış ilçemizi geziyoruz. Seçime kadar birer nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızla her gün bir aradayız’’ dedi. 

İzmir örgütü daha da kaynaşmış olarak kamptan ayrıldı

Seferihisar’da yapılan CHP kampları hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Senem Gürer Solak, ‘’Bir yıl öncesinde il başkanlığımız ilçe başkanlığı çalıştayını Seferihisar’da başladı. Sonrasında bu yıl arka arkaya önemli 3 kampa ev sahipliği yaptık. İlk çalıştayımız Genel Başkanımızın da katılımıyla gerçekleşti. Böyle bir toplantıda görev almak ve partimizin üst düzey yöneticileriyle fikir alışverişi bizim için tecrübe oldu. Genel başkanımızın eşi Selvi hanımla, milletvekili eşleriyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç beyin eşi Neptün hanım ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail beyin eşi Fatma hanım ile birlikte bir Ulaşım üretici pazarı ziyareti gerçekleştirdik. Selvi hanıma olan sevgi seli oldu. Bizi çok mutlu etti. O heyecan artık bu iktidarın gidişini ve bizim iktidarımızın gelişinin çok yakın olduğunu alanda çok net gördük. Saha çalışmalarındaki fotoğraflarımızda da hep bir enerji vardı. İkinci kampımızda Genel Başkan Yardımcımız Onursal Adıgüzel ve 81 ilimizin bilişim sorumlularının katılımıyla çalıştay yaptık. Bütün illerdeki seçim stratejileri konuşuldu. Ardından İzmir’deki CHP’li meclis üyelerinin, belediye başkanlarının ve 30 ilçenin ilçe başkanlarının katılımıyla yapılan meclis üyeleri kampını gerçekleştirdik. O toplantılarda seçim stratejilerimizi konuştuk. Çok değerli çalışmalar ortaya çıktı. hep birlikte saha için motivasyon oldu. İzmir örgütü daha da kaynaşmış olarak kamptan ayrıldı. Biz birlikte çok daha güçlüyüz’’ ifadelerine yer verdi. 

Öbek çalışmalarıyla sahanın nabzını tutuyoruz 

CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan öbek çalışmalarından söz eden Solak, ‘’Öbek çalışmaları İzmir’de devam ediyor. Biz uzun bir süredir öbek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaz aylarınca kırsal mahallelerden başladık. Uygun zamanlarda gerçekleştirmeyi düşündük. Son 3 aydır Seferihisar merkezde çalışıyoruz. Ben Öbek çalışmasına çok kıymet veriyorum, çünkü sahanın nabzını kontrol edebiliyoruz. Seçmen kayıtları doğru mu ve o evde kimler yaşıyor onu görüyoruz ve tespit ediyoruz. Halkımız bilinçli, bizde yönlendiriyoruz. Kontrol yapıp sorunları çözüyoruz. Yaşlı ve engelli seçmen sayımızı belirledik. Sistemimizle sağlama yapmaya çalışıyoruz. Bizim belediyelerimizin sosyal çalışmaları çok yüksek bir şekilde devam ediyor. Erzak, giyim yardımları yapıyor ve evde bakım hizmetleri veriyoruz. Sahaya gittiğimizde ihtiyaç sahibi biri varsa hemen sorunu çözmek için harekete geçiyoruz. Deniz başkanımız 2 gün Seferihisar’daydı. Salı günü üretici pazarımız var. Biz orada bir alan çalışması yaptık. İl başkanımıza ve örgüte ilgi çok yüksekti. 3 saatten fazla sürdü. Seferihisar’da kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. Çarşı esnafımızı ziyaret ettik. Seferihisar’da da sıkıntılar ekonomiden dolayı. Çiftçi tarlalarını ekemeyecek duruma geldiğini söyledi. Pazar esnafı bu fiyatları koyarken utanıyoruz dedi. Girdi maliyetlerine 4 kat zam geldi. Vatandaşlarımız sağlık sorunların bahsetti. Doktorlarımız gitti, hastanelerde randevu yok. Gençler sosyal hayata karışamamanın verdiği üzüntüyü anlattılar. Bu sorunlara denk gelen örgüt olarak bizlerin çok kıymetli sonuçlar çıkardığı bir çalışma oldu. Deniz başkanımız kadın kahvaltısında bize eşlik etti. 300 kadın bir aradaydık. 10 kişilik özel grubumuz vardı. Seferihisar’da sembol kadın öğretmenlerimizi de aramızda ağırladık’’ ifadelerini kullandı. 

Gençler kırgın ve mutsuz 

Kadın ve Gençlik Kollarının çalışmalarını anlatan CHP’li Solak, ‘’Hanım eli kadın toplantılarımız bahar aylarından itibaren başladı. Her hafta bir mahallemizde kadınlarımızla bir araya geldik. burada amacımız aile destekleri sigortasını anlatmak istiyoruz. Bu proje ile aileye giren minimum maaşın asgari ücret kadar olmasını sağlayacak bir proje olduğunu ve o paranın kendi hesaplarına yatıracağımızı anlatıyoruz. elimizden geldiğince hepsine dokunup sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet gençlerin omuzlarında yükselecek. Bizim gençlerimiz mutsuz ve kırgın. İmkan bulsak buradan gideriz diyorlar. Biz CHP olarak onların ellerindeki gücün farkına varmalarını istiyoruz. Onlar o gücü kullandıkları zaman Türkiye’yi değiştirecek gücün onlarda olduğunu anlayacak ve birlikte Türkiye’yi değiştireceğiz. Partili gençlerimiz Genel Başkanımızın ilk defa oy kullanacak seçmenlere yazdığı mektubunu dağıtıyor’’ dedi. 

AK Parti’de habersiz üyelik iddiası 

Seferihisar’da yapılan rozet törenini anlatan Solak, ‘’Biz hedefin çok üstünde üye kaydı yapan bir ilçeyiz. Seferihisar olarak bu yaz Kaleiçi’nde bir rozet töreni gerçekleştirdik. Bu bizim bir hayalimizdi. Partimizin kuruluşu ve İzmir’in Kurtuluşu 9 Eylül’den bir kaç gün önce yapıp aynı zamanda kurtuluştan kuruluşa mottosuyla bir gece yaşadık. 750 kişiye rozet taktık. Bu üyelik olayları da değişiklik içeriyor. Farkında olmadan başka partilere üye yapılan, ya da üyelik için gelip başka partide üye olduğunu öğrenen kişilere de rastlıyoruz. AK Parti’den bu olaylara çok fazla rastlıyoruz’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Başka bir tarım mümkün’ mottomuz devam ediyor 

Bir tarım ilçesi olan Seferihisar’da yapılan tarım desteklerinden bahseden Solak, ‘’Mandalina, zeytin ve zeytin yapı, Karakılçık buğdayı gibi tarım ürünleri açısından çok gelişmiş bir ilçemiz. Çiftçilerim girdi fiyatlarından dolayı desteğe ihtiyaç hissediyor. Tunç Başkan Seferihisar’da başkanlık yaptığı dönemde başlayan ve hala devam eden, ‘Başka bir tarım mümkün’ mottomuz var. Belediyelerimizin tarım destekleri söz konusu. Seferihisar Belediyesi bu yıl içinde 150 bin sebze fidesi, 50 bin civarında tohum paketi dağıttı. ÇKS belgesi almak isteyen vatandaşlarımızın ücretlerini yatırdı. Belediye zeytinliklerindeki zeytinler toplanıp, belediyemizin fabrikasında yağ haline getirilip vatandaşlarımıza bedelsiz dağıtıyoruz. Hindi projesi ile yine vatandaşlarımıza destek olduk. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi 77 üretimize 302 küçükbaş hayvan verildi. Yine büyükşehir tarafından üreticiye 122 bin fidan dağıtımı yapıldı. 12 bin 600 tane daha fidan dağıtılacağı bilgisi aldım. Süt projesi ile koyun sütünü 10 TL’den, keçi sütünü 11 TL’den aldı. Seferihisar’da bu anlaşmayı yapan 95 üreticimiz var. Bu üreticilerden 693 bin 414 litre süt aldık. Üreticimize 7 milyon 841 bin liralık bedel ödedik. Kooperatiflerimiz üzerinden yaptığımız çalışmalar var. 2010 yılında Hıdırlı Kalkınma Kooperatifini kurduk. 60 kadın üyemiz var. Bu kooperatif kurulduktan sonra Sığacık Üretici pazarını kurduk. Salı pazarı da üretici pazarımız. Ulamış pazarımızda kadınlarımız hep ön planda. Seferipazar.com kuruluyor. Kurulduktan sonra internet üzerinden satışlar başlıyor ve kooperatife ödül geliyor. Çok başarılı bir kooperatif. Doğanbey kalkınma kooperatifinin de yaptığı çok önemli çalışmalar var’’ dedi. 

Seferihisar Belediyesi’nin hayata geçireceği Kocaçay Projesi’ni anlatan CHP’li Senem Gürer Solak, ‘’Kocaçay projemiz ile 136 bin metrekarelik alan sürdürülebilir kentsel tasarım alanına dönüştürülecek. Bu proje için 88,9 milyon TL’lik bir ödenek ayrıldı. Proje ile 80 bin metrekarelik yeşil alan meydana getirilecek ve 484 adet ağaç dikimi yapılacak. Bunların yanı sıra seyir terasları, bitki adası ve yaya köprüleri yapılacak. Temelini Pazar günü saat 11’de Seferihisar Terminalinin orada atacağız. Sayın Soyer ve Yetişkin orada olacak. Seferihisar’ın kalbinde Seferihisar halkının nefes alabileceği çok güzel bir ortam yaratacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Sığacık yat limanı kapasite arttırımına engel olduk 

Seferihisar Sığacık’ta bulunan yat limanının kapasitesinin arttırılmak istenmesine halk tepki göstermiş ve kapasite arttırımı iptal edilmişti. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Solak, ‘’Sığacık’ta 3 proje vardı. Bunlardan ilki yat limanının büyütme projesiydi. Bu proje yapılsaydı Sığacık’ın denizle olan irtibatı kapanacaktı. Bizde hakim rüzgarlar terstir. Bilim insanlarının söylediğine göre Sığacık’ta kirlilik ve koku meydana gelecekti. Tekneler gelecek, kazılar yapılacak, denizin içindeki canlı yaşamları etkilenecekti. Bunların yanı sıra projenin olduğu yerde bir tsunami oldu. Biz bununla ilgili olarak hepimiz Sığacık halkına destek olduk. Basın açıklaması yaptık ve halkın bilgilendirme toplantısının gerçekleştirilmesine engel olduk. Sığacık halkı ve bizler tarafından devam eden dik duruş ile proje iptal edildi. Halkın göreceğiz bir zarar varsa ve halk karşı çıkıyorsa halkın hep arkasındayız’’ dedi. 

JES, GES ve RES projesinin takipçisiyiz 

Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nün sınırları içinde 490 milyon liralık yatırımla toplam 51 dönümlük alanda kurulmak istenen JES, GES ve RES projesi büyük tepkilere neden olmuştu. Proejlerin takipçisi olacaklarını belirten Solak, ‘’RES projesinin takibindeyiz. Yerleşim yerlerine 900 metreden daha fazla yaklaşacaksa bu rüzgar gülleri onunda takibini yapıyoruz ve çalışmalar yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın SİT alanlarında derece değişikliği var. Seferhisar’da itirazlar ve oldu ve davalar açıldı. Sığacık’ın ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Atalarımızdan aldığımız Sığacık’ı çocuklarımıza teslim edeceğiz’’ dedi. 

Kazıyor, kapatmıyor demek siyasi rant çabasıdır 

Seferihisar’da alt yapı sorunları sebebiyle kazılan ancak geri kapatılmayan yollar sebebiyle gelen eleştirilere yanıt veren CHP’li Solak, ‘’Seferihisar sürekli göç aldığı için altyapı üst yapıyı karşılamıyor. 4 büyük kurum şu an alt yapı çalışmaları yapıyor. Gediz elektirik, Fiber internet, İzmir Gaz ve Büyükşehir’in çalışması yapılıyor. Seferihisar Belediyesi kazı ruhsatlarını verip takip etmekle yükümlü. Yönetmeliğe göre kazıyı yapan kurumun bulduğu gibi kazıyı kapatıp bırakmak zorunda. İlçe meclisinde Başkan Yetişkin AK partili meclis üyelerinden bir istekte bulundu. Yetişkin, ‘Kurumların bizim yaptığımız temiz su kazısından sonra girsin ki bir an önce buradaki işi sonlandıralım’ dedi. Seferihisar’da kurumlar arası entegrasyon sorunu olduğu için bir kazı yapılıyor daha sonra başka biri gelip başka bir işlem için tekrar kazıyor. ‘Belediyeler tek başına kazı yapıyor kazıyı kapatmıyor’ demek siyasi rant çabasıdır. Ben AK Partililerden şunu rica ediyorum, diğer kurumların organize olup bir kazı yapıldığında orada hep beraber gelip çalışma sağlama konusunda bize destek verirlerse altyapı çalışmaları daha hızlı biter’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Siyasi tercihlerimiz yüzünden Karayolları bizi cezalandırıyor mu?’

 Seferihisar Sanayi Sitesi’nin en önemli sorunu olarak Seferihisar Sanayi Sitesi Kavşağı hakkında tepkilere yanıt veren CHP’li Solak, ‘’Bu sanayi kavşağındaki sıkıntı uzun yıllardır devam ediyor. Söylenen yerin hemen arkasında resmi bir yol var. Karayolları bu çalışmayı yaparken oraya bir kavşak koymuyor. 3 yıl sonra tekrar masraf yapıp, kavşak yapacak. Burada belediye bir kişinin malını zapt mı etsin? Biz halk partisiyiz karşılıklı uzlaşma ile yapıyoruz. Gidip kamulaştıramayız. Karayolları projelendirirken kendi yoluna bağlantı yaparak oraya kavşak yapmak zorunda. 3 yıl uğraşıldıktan sonra eksiklikle tekrardan yol tadilatı yapılacak. Bu karayolları çalışması ile ilgili sıkıntılarımız var. Yoları bozuk bıraktılar. Hala sona gelinemedi. Seferihisar’daki vatandaşlar bize gelip, ‘’Siyasi tercihlerimiz yüzünden Karayolları bizi cezalandırıyor mu?’ diye soruyorlar’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.