Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Sertel’den ‘3 istifaya’ tepki olarak ön seçim çağrısı: Halka rağmen istifa edemezler

CHP’li Sertel’den ‘3 istifaya’ tepki olarak ön seçim çağrısı: Halka rağmen istifa edemezler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in partiden istifa etmeleri ön seçim tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. İstifaları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, istifaların halka yapılmış bir hakaret olduğunu savundu ve ön seçimin bu gibi istifaların önüne geçeceğini söyledi. Sertel, “Atanan milletvekillerinden böyle istifa edip çekip giden çok oldu. Ama bu ön seçimle gelen milletvekillerinden hiç olmadı desem yeridir. Ön seçim yapsınlar partide, demokrasi olsun. O zaman halka rağmen istifa edemezler” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2021 - 15:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte partiden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

İstifanın hemen ardından ise Çelebi’nin Muharrem İnce’nin başlattığı Memleket Hareketi’nin sözcüsü olacağı öğrenilmişti.

Üç vekilinin istifa etmesine CHP kanadından tepkiler de gecikmedi.

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Çelebi’nin istifasının CHP’ye haksızlık yaptığını söylerken halkın kendisine değil CHP’ye oy verdiğini ve istifasının halka hakaret olduğunu söyledi. Sertel ayrıca bu tarz olayların yaşanmaması için ön seçim çağrısında bulundu.

“İNSANLAR O’NA ÇEKİP GİTSİN DİYE OY VERMEDİ”

Halkın bireysel olarak vekillere değil partiye oy verdiğini belirten Sertel, istifaların halkın seçimine yapılmış bir hakaret olduğunu “Bir kere Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Ali Çelebi’ye cezaevinde en zor günlerinde sahip çıktı. CHP O’nun en zor günlerinde mahkeme koridorlarında salonlarında oldu ve onların sesi oldu. O günkü CHP yine bugünkü CHP. Değişen hiçbir şey yok. Yani kendisini milletvekili yaptı. Cezaevinde nikahına gittim. Yani öncelikle vefa olarak kendisinin bunu değerlendirmesi lazım. Ben bunu kendisinin takdirine bırakıyorum. İkincisi CHP’den milletvekili oldu. Halk CHP’ye oy verdi, kişisel olarak ona oy vermedi. O aldığı oylarla birlikte partiyi terk etti. Bunu da topluma ve kendisine oy verenlere yönelik bir hakaret olarak görüyorum. Kendisinin aldığı oylar CHP’nin oylarıdır. İnsanlar O’na CHP’de milletvekili olsun diye oy verdi, çekip gitsin diye oy vermedi. CHP’nin oylarını alarak CHP’ye çok büyük haksızlık yaptı” diye konuştu.

“HALK AFFETMEZ ONLARI”

İstifaların genellikle atanan milletvekilleri tarafından yapıldığına dikkat çeken Sertel, bu tarz olayların yaşanmaması için ön seçimin şart olduğunu ifade etti ve “Atanan milletvekillerinden böyle istifa edip çekip giden çok oldu. Ama bu ön seçimle gelen milletvekillerinden hiç olmadı desem yeridir. Ön seçim yapsınlar partide, demokrasi olsun. O zaman halka rağmen istifa edemezler. Halk seçeceği kişinin ciğerine kadar kontrol eder öyle aday yapar. Ön seçimsiz gelip hazırdan milletvekili olup ondan sonra partisini terk eden o kadar çok insan var ki… Ama ön seçimle gelip istifa eden tek bir vekil bile yok. İnsanların insanlara bakacak yüzü olması lazım. Şimdi ben kendi mahallemde ön seçimle milletvekilliği alsam ve istifa etsem o mahallede gezebilir miyi? O hesap sorulur. O yüzden halk yerine yukarıya işaret edip yukarıdan medet bekleyen siyasetçiler de bunu ders olarak görsün. Siyasetçi halkla birlikte olur. Bu ayrılanlar halkı hiç tanımıyorlar. Halk affetmez onları” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.