Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Purçu’nun DEÜ iddiasına AK Parti'den arka arkaya tepkiler

CHP’li Purçu’nun DEÜ iddiasına AK Parti'den arka arkaya tepkiler

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) iddiaları ile ilgili AK Parti'den arka arkaya sert tepkiler geldi. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, "Şehrimiz ve bölgemiz insanına ayrım yapmaksızın şifa dağıtan, milyonlarca hekim ve akademisyen yetiştiren bir çınara gölge düşürmeye çalışması; sadece kendisini parlatmak uğrunadır! İddiasının hiçbir karşılığı ve gerçekliği yoktur; olamaz da!" derken, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin "CHP'li Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ni karıştırmış! Büyükşehir ve İlçe Belediyelerini arpalığa çevirdiniz!" ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise "Bir CHP klasiği haline gelen ‘yalan ve tehdit’ mevkidaşım Özcan Purçu’nun dilinden yine bir alev topu halinde ortaya yuvarlanmıştır" ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu.

  • Ege Postası
  • 12.08.2022 - 19:49

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi ile ilgili iddialarına AK Parti cephesinden bir bir cevap gelmeye devam ediyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP’li Purçu’ya şu şekilde cevap verdi;

"Bir CHP klasiği haline gelen ‘yalan ve tehdit’ mevkidaşım Özcan Purçu’nun dilinden yine bir alev topu halinde ortaya yuvarlanmıştır. DEÜ Tıp Fak. Hastanesi’nin CHP’lilere hizmet etmediğini iddia etmekle kalmamış; Rektör Sayın Nükhet Hotar’a aba altından sopa göstermiştir. Böyle hassas çıkışlarla halkı galeyana getirmeye çalışarak ayrımcılığı körükleyen aslında kendisidir ki yüz akımız olan hastanenin değerli doktor kadrosunu zan altında bırakıp, kurum hastası olan partililerini de siyasi emelleri için kullanacak kadar gözünü karartmıştır. CHP'nin; tabir-i caiz ise, kendisini darı ambarında sanarak DEÜ Hastanesi’nin kurumsal kimliğine ve temsil makamına yönelik iddialarını kabul etmek mümkün değildir. Haksız ithamlar yerine; kendi sağlık politikalarını anlatması daha doğru olacaktır.’"

CHP'li Purçu’nun Dokuz Eylül Üniversitesi iddiaları sonrası AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve Sefa Şahin de tepki gösterdi.

AK Partili Kişili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Her iddiasının sonunda küme düşen CHP’li İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bu kez de ‘İnsan sağlığını’ diline dolayarak prim yapmaya çalışmış. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, CHP’lilere randevu verilmediğini iddia eden Purçu; satır aralarında art niyetini de ortaya koymuş. Yaklaşık çeyrek asırdır şehrimiz ve bölgemiz insanına ayrım yapmaksızın şifa dağıtan, milyonlarca hekim ve akademisyen yetiştiren bir çınara gölge düşürmeye çalışması; sadece kendisini parlatmak uğrunadır! İddiasının hiçbir karşılığı ve gerçekliği yoktur; olamaz da! Sayın Purçu; siyaseti başta temsil ettiği Roman vatandaşlarımızdan başlayarak, sadece kendi ambarını doldurmak için araç gören ve tanzim etmeye çalışan bir profil olduğunu bir kez daha göstermiştir. Köklü bir kurumu karalamaktan kaçınmamış, Hipokrat yeminini hiçe saymıştır. Vekillik makamını kullanarak Urla’da, Selçuk’ta nelerin peşine düştüğüne ve kişisel rant hesaplarına bakıldığında ne kadar güvenilir olduğu zaten anlaşılmaktadır. Purçu, muhtemel ki; yine kişisel bir meselesine halkı ve partililerini alet etmiştir ve kamuoyu bunu görmektedir."

Büyükşehir ve İlçe Belediyelerini arpalığa çevirdiniz!

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin ise, "CHP'li Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ni karıştırmış! Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İzmirlilere ve ülkemizin dört bir yanından gelenlere şifa dağıtırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve ilçe belediyelerini CHP'nin arpalığına çevirdiniz. Siyasi çıkarlarınız uğruna bankamatikçileri yığarak İzmirlinin parasını heba ediyorsunuz. İzmirli hizmetsizlikten isyan ederken, kulaklarınızı tıkadınız. Şimdi de hedef saptırmak için 'çamur at izi kalsın' politikası yapıyorsunuz. Şunu da görüyoruz ki, İzmir sokaklarında sizi göremiyoruz! İzmir'in sorunlarını da bilmemenizi gayet doğal hale getiriyor." İfadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.