Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Purçu’dan muhtarlara ‘nakdi destek’ çağrısı

CHP’li Purçu’dan muhtarlara ‘nakdi destek’ çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, muhtarların sorunlarını dinlemek ve çözüm yollarını tartışmak için Konak ve Buca ilçelerinin mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Muhtarlara yapılacak nakdi desteklerde Sayıştay tarafından “zimmet” çıkarıldığı için kanun düzenlemesi yapılması gerektiğini belirten Purçu, “Özlük haklarında ciddi sıkıntılar var. Muhtarlara nakdi yardım elzem. Niye yapılmıyor, neden karşı konuluyor? Hem nakdi hem ayni yardım yapılsın” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2021 - 17:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Kültürpark İzmir Sanat’ta Konak ve Buca ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Mahalli yönetimlerde muhtarların üzerine birçok görev yüklendiğini ancak sorunlarının çözümü adına herhangi bir adım atılmadığını belirten Purçu, “Pandemi döneminde en büyük sıkıntıyı yaşayan muhtarlarımız. Mahallede sıkıntıyla birebir muhatap olanlar yine muhtarlarımız ve görevleri dolayısıyla en çok mağdur olanlar da muhtarlarımız. Dolayısıyla hem özlük haklarıyla ilgili hem de de mahalleleriyle ilgili büyük sıkıntı yaşıyorlar ama bu konuda çözüme yönelik herhangi bir hamle de göremiyoruz. Türkiye'de kendi derdiyle baş başa bırakılan bir muhtar profili var. Bir İzmir milletvekili olarak muhtarlarımız dinleyerek hangi sıkıntılarını çözebiliriz hem ulusal hem de ulusal anlamda nasıl derman olabilirim konuşmak istedik. Bu arada İzmir örnek bir şehir. Muhtarlarıyla istişare halinde olmasından tutun sorunlarının çözümü konusunda örnek bir şehir. Yeterli mi? Değil. Daha iyisini nasıl yapabilirim? Onu konuşmak istemek. Muhtarlarımız konuşacak biz raporlayacağız” dedi.

“MAHALLELERİN HİZMET ALMASINI İSTİYORSAN MUHTARLARI RAHATLAYACAKSIN”

Son günlerde İzmir gündeminin en önemli konularından biri de belediyelerin muhtarlara nakdi destek sağlaması oldu. Birçok belediye Sayıştay denetimlerinde “zimmet” suçlamasıyla karşı karşıya kalmamak için nakdi destek vermeye yanaşmazken ayni destekler için bazı adımlar atılmaya başlandı. Muhtarların sorunlarının çözümleri için düzenli olarak ayni ve nakdi destek sağlanması gerektiğinin altını çizen Purçu,  “Muhtarlar maaşlarını alıyorlar, elektriğini ve suyunu yatırıyorlar. Özlük haklarında ciddi sıkıntılar var. Muhtarlara nakdi yardım elzem. Niye yapılmıyor, neden karşı konuluyor? Hem nakdi hem ayni yardım yapılsın. Bu bir defaya mahsusu olmamalı. Bir defaya mahsus yardım da yeterli olmaz. Sayın Genel başkanımız muhtarlarla bütçe ve sekretarya lazım olduğunu söyledi ve ortalık ayağa kalktı. Ama bu gerekiyor. Mahallelerin hizmet almasını istiyorsan muhtarları rahatlayacaksın. Muhtarlara bütçe ve sekretarya vereceksin” ifadelerini kullandı.

“HERKES ÖZEL MAKAM ARAÇLARINDA”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarların sorunlarının çözümüne yönelik önerilerini hatırlatan Purçu, konuyla iligili bugüne kadar taraflarınca verilen önergelerin sadece muhalefet oldukları gerekçesiyle reddedildiğini ifade etti. Purçu, sorunların çözümünde birliktelik çağrısı yaparak şunları söyledi; “Bu teklifleri biz 6 yıldır defalarca kez verdik. Ama kabul edilmiyor? Neden edilmiyor? ‘sen CHP’nin milletvekili, sen İYİ Parti’nin milletvekilisin’, ’ Vermeyiz’ E siz verin, biz kabul edelim. Ama onlar da vermiyor. Ee muhtar ne yapsın? Kendi derdiyle dönsün dolaşsın. Biz muhtarlara ücretsiz ulaşım için kart vermiştik. Onu da kaldırdılar. Danıştay'dan dönüyor, hükümetten dönüyor, zimmet çıkartıyorlar. Bu defa muhtarlar otobüse binemiyor. Bırakın binsinler. Herkes özel makam araçlarında. Muhtarlar otobüse binmesin mi? Onlar kamu görevi yapıyor. Biz bu sorunların çözümü için inadına buradayız.”

“BİZ BELEDİYELERİN ELİ AYAĞI, GÖZÜ KULAĞIYIZ”

Ege Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Ayşe Taylan ise, muhtarlara destek verilmesi için yasal düzenleme çağrısı yaparak, “Muhtar, gerçekten çok sorumluluk alan ama maalesef yeterli değeri görmeyen bir kurum. Milleti temsil ediyoruz ama yeterli ilgi ve alakayı göremiyoruz. Bu bizi çok üzüyor. Oysa deprem olunca muhtar, corona olunca muhtar… Yok mu muhtarların başka sorunları? Var. Bugün en doğru bilgiyi muhtarlardan alıyorlar. Evde kaç kişi olduğunu muhtarlar biliyor. Muhtarlarda hizmette sınır yok. Biz de sevilmek ve sayılmak istiyoruz. Ben şu an memnun değilim. Evet corona var. Hepimizin belini büktü. Biz artık hizmet istiyoruz. Yapılacak bir sürü iş var. Biz halkın sesiyiz. Beş dönem belediye başkanlığı yapan yok. Hepsi kuyruklu yıldız gibi kayıyor. Çünkü halk sıkıntısını gelip bize söylüyor. Biz belediyelerin eli ayağı, gözü kulağıyız. Onun için muhtarlara biraz daha ilgi ve alaka gösterilmesini istiyorum. Bizim sorunlarımız büyük. Bizler maalesef ödenek alıyoruz, maaş almıyoruz. Ödenek aldığımız için de hasta olduğumuz zaman ödeneğimiz gelen arkadaşa veriliyor ve muhtar aç kalıyor. Bunun değiştirilmesi lazım. Birkaç ay önce Ankara Konfederasyonu olarak bizler, içeriye bir yasa taslağı verdik. Ödeneklerin maaş olması için. Yarın öbür gün bu taslak komisyonlarda vekillerin önüne gelecek. Ama sağın evet dediğine sol hayır, solun evet dediğine sağ hayır diyor. Gelin bu yasa taslağına tam destek verin. Belediye başkanlarından rica ediyorum. Bizi kaale alın. Biz olmazsak siz doğru düzgün çalışama yapamazsınız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.