Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Purçu’dan Foça Tatil Köyü ihalesi çıkışı; Teklif verenler kimler?

CHP’li Purçu’dan Foça Tatil Köyü ihalesi çıkışı; Teklif verenler kimler?

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın yanıtlaması talebiyle; Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), tarafından Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına özelleştirilme sürecine ilişkin , soru işaretleri yaratan; ihale süreci ve ihaleye teklif veren ancak adları henüz açıklanmayan katılımcılara yönelik TBMM’ye soru önergesi verdi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 12:06

Purçu ; Verdiği Soru Önergesi ile ayrıca bu ihaleye katılım şartlarının ne olduğunu; bu özelleştirmeden elde edilecek gelirin ne kadar olacağını; elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağını ve ihalenin şeffaf gerçekleştirilmesi adına ne tür adımların atıldığına dair de sorular sordu.

3 DEFA İPTAL EDİLEN İHALEDE ISRAR EDİLİYOR

Türkiye’nin ilk tatil köylerinden olan, konumu ve ekolojik güzelliği nedeniyle pek çok ünlünün de gelip tatil yaptığı Foça Tatil Köyü; 1967 ile 2005 yılları arasında hizmet vermiştir.

2005 yılında faaliyetine son verilen Tatil köyü için bugüne kadar 3 defa ihaleye çıkıldı; ancak 2006 ve 2018 yıllarında kazanan şirketlere Özelleştirme İdaresi'nce tahsis yapılmadığı gerekçesiyle iptal edildi.2010 yılında ise açılan ihaleye teklif sunan olmadı.

Özelleştirme konusunda ısrarından vazgeçmeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 Şubat 2021 tarihinde işletme hakkının verilmesi yöntemiyle tekrar özelleştirme ilanını duyurdu. 20 Nisan tarihinde başvuru süresinin tamamlandığı bu özelleştirmede 29.04.2021 tarihinde; yani bugün, pazarlık görüşmelerinin başlayacağı açıklandı. Ancak henüz katılımcıların kimliklerinden eser yok.

ELVAN’A SORULAR

CHP İzmir Milletvekili Purçu; Bakan Elvan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-)Özelleştirme kararı alınmadan önce bölgede bulunan ilgili STK’ların, akademik birimlerin ve Kent Konseyinin görüşleri alınmış mıdır? Alındı ise görüşü alınan STK’ların ve akademik birimlerin isimleri nelerdir?
 

2-)Özelleştirme kararı alınırken Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli olan fikir alışverişi sağlanmış mıdır?
 

3-)Özelleştirme ile ilgili olarak teklif veren firmalar kimlerdir?
 

4-)Özelleştirme sonucu bu bölge yine Tatil Köyü olarak mı değerlenecektir? Yoksa farklı bir yatırım mı planlanmaktadır?
 

5-)Bu özelleştirmenin yapılması ile ne gibi bir “ Kamu Yararı “ gözetilmektedir?
 

6-)Yapılacak olan ihalenin şeffaf bir şekilde kamuoyu tarafından izlenmesi mümkün olacak mıdır?
 

7-)Özelleştirme için gerçekleştirilecek olan pazarlık görüşmelerinin şeffaflığının sağlanması konusunda ne gibi tedbirler alınmıştır?
 

8-)Bu ihaleye katılımın şartları nelerdir?
 

9-)Gerçekleştirilecek olan özelleştirme işlemi için özelleştirme bedelinin hesaplanması hususunda “İhtisas Komisyonu” kurulmuş mudur? Kuruldu ise bu komisyon kimlerden, nasıl oluşturulmuştur?
 

10-)Bu özelleştirmeden ne kadar gelir edilmesi beklenmektedir?
 

11-)Özelleştirme ile elde edilecek gelir yine İzmir bölgesinde yapılacak olan bir yatırım için kullanılacak mıdır?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.