Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Purçu ve AK Partili Hızal sosyal medyada karşı karşıya geldi

CHP’li Purçu ve AK Partili Hızal sosyal medyada karşı karşıya geldi

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TR35’te katıldığı bir programda 10 gündür devam eden yangınlara ilişkin eleştirel ifadeleri nedeniyle Twitter’da İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile karşı karşıya geldi. Tartışmaya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin de dahil oldu.

  • Ege Postası
  • 06.08.2021 - 17:53

EGEPOSTASI- CHP’li Purçu ve AK Partili Hızal sosyal medyada karşı karşıya geldiEGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, dün TR35 ekranlarında yayınlanan Uyandırma Servisi programında Kutluhan Nesil’in sorularını yanıtladı. 

Canlı yayında önemli açıklamaların altına imza atan Purçu, 10 gündür devam eden ve büyük tahribata yol açan yangınlara ilişkin hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

THK’nın hangarlarındaki uçakların bakımı için 4 milyon dolara ihtiyacın olduğunun söylendiği bir ortamda Somali’ye 30 milyon dolar hibe gönderilmesine tepki gösteren Purçu, “Hükümet ve Cumhurbaşkanı başka işler yapıyorlar, Somali’ye yardım gönderiyorlar. Resmi gazetede atamaları, yardımları yayınlıyorlar. Ama 4 milyon dolar iki, o yangın söndürme uçakları orada bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin o kadar parası yok mu? Parayı nereye harcıyorlar? Belli. Makam araçları alıyorlar, jipler alıyorlar, 5’li çeteye ihale verip pandemi döneminde bile ödeme yapıyorlar. Böyle ülke yönetilmez” dedi.

“BİZİMLE RESMEN DALGA GEÇİYORLAR”

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te yangın bölgesinde otobüsün üzerinden vatandaşlara çay atmasını da eleştiren Purçu, şunları söyledi; “Resmen vatandaşla dalga geçti bu ülkenin cumhurbaşkanı. Ortalık yanıyor. Her taraf yanıyor, sen gidiyorsun çay dağıtıyorsun. Bu cumhurbaşkanının danışmanı yok mu? ‘Sayın cumhurbaşkanı burada çay dağıtılmaz. Burada acı bir olay yaşanıyor. Bir an önce yangını söndürecek tedbirleri alalım, otobüsün üzerinden çay dağıtılmaz’ demiyorlar mı? Bilerce lira maaş alıyorlar? Hiç akılları yok mu? Böyle bir rezalet olur mu? Bu danışmanlar ne işe yarıyor? Cumhurbaşkanı ‘kötü günde çay dağıtmamam lazım’ demiyor mu? Bizimle resmen dalga geçiyorlar. Daha sabah kararname çıktı. 4 milyon dolar için uçaklarımız kalkmıyor ama bir günde 30 milyon dolar Somali’ye hibe ediliyor. Kötü günümüzde bu paraya Somali’ye gider mi?”

AK PARTİLİ HIZAL’DAN YANIT

Purçu’nun Cumhurbaşkanı ve hükümete yönelik eleştirilerine İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. 

Purçu’ya sert tepki gösteren Hızal, şu ifadeleri kullandı; “Konforlu alanlarda provokasyon yapmaktansa, mevkidaşınızın afet bölgesindeki özverisini takip etmenizi tavsiye ederim. Rant demişken; Selçuk'taki tarım arazilerini imara açıp yapacağınız villalardan bir haber var mı?”

PURÇU'DAN BELGELİ YANIT!

Öte yandan; Hızal’ın eleştirilerine CHP’li Purçu’dan da yanıt gecikmedi. Saha eleştirilerine Roman vatandaşlar için yaptıkları üzerinden yanıt veren Purçu, şunları söyledi; “Ey beyhude konuşan yalancı @ozgurhizal35 (Özgür Hızal) senin hükümetin Roman Eylem Planına destek amaçlı ne yaptı? Kendi arazimi bağışlayarak roman vatandaşlarımıza barınma konusunda üzerime düşeni yaptım! Kendim için mi yoksa gariban vatandaşımız için mi? Aşağıdaki belge de sana kapak olsun! Çadırda yaşayan vatandaşların vebali de sizin üzerinizde olduğunu da unutma! Çünkü bu projeye siz engel oldunuz! Yalancı!”

TARTIŞMAYA AK PARTİLİ ŞAHİN DE DAHİL OLDU

Purçu ve Hızal arasında başlayan tartışmaya AK Parti İzmir İl Başkan Yardımsı Sefa Şahin de dahil oldu. Şahin sosyal medyadan Purçu’ya hitaben şunları söyledi, “Yalan söylemek @ozcanpurcu (Özcan Purçu) için sıradanlaşmış anlaşılan.. Vekil olduktan sonra, nasıl bir proje hazırladı da, kendi arazisine imar çıkarmak için Roman vatandaşlarımızı kullanıyor ortada. Rant, olunca yalan söylemekten çekinmiyor...”

TARTIŞMA GİDEREK SERTLEŞTİ

Şahin’in eleştirilerinin ardından tartışma, ikili atışmaya döndü.

Şahin’e yanıt veren Purçu ise; “Ey anlamaz Başkan Sefa Şahin alnımın teriyle kazanıp kendi paramla aldığım kendi arazimin tümünü Roman vatandaşlarıma bağışladım. Belgelerle her şey ortadayken önemli olan ne zaman aldığım değil. Malımı istediğim zaman alır istediğim zaman bağışlarım. Keyfimin kahyası mısın lan! Sen de kendi malını Roman vatandaşlara bağışla da görelim. HODRİ MEYDAN! Yapılan iyiliğe bile çamur atan aptal anlamazlar! Rant peşinde koşan, sülalelerini zengin eden hırsızlar!” dedi.

Şahin ise Purçu’ya şu şekilde yanıt verdi; “Sayın@ozcanpurcu (Özcan Purçu), panik yapmanıza gerek yok ancak gerçeklere tahammülsüzlüğünüz paniğe neden oluyor anlaşılan... Üslubunuz ise ne bir vekile ne de bir insana yakışmamıştır!”

Son olarak Purçu, “Üslubumuzu sizden öğrenecek değiliz!” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.