Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Polat’tan sert çıkış: Rektör Tunçsiper partizanca davranıyor!

CHP’li Polat’tan sert çıkış: Rektör Tunçsiper partizanca davranıyor!

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Kemalpaşa İlçesi’nde yapılması planlanan üniversite için randevu talep eden Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya ‘zamanım yok’ deyip, AK Parti’li politikacılar ve ilçe kaymakamı ile üniversite yerleşkesi içinde görüşen Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’i sert sözlerle eleştirdi. Polat, “Üniversite için belediye binasını tahsis edip çadıra çıkabileceğini belirten seçilmiş Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’yı devre dışı bırakıp böyle bir toplantının yapılması, bilim insanı bir rektörün nasıl partizanca davrandığını gösteriyor” dedi. CHP’li Polat’tan sert çıkış

  • Ege Postası
  • 10.01.2020 - 10:01

Kemalpaşa’da planlanan üniversite yerleşkesi için yapılan toplantıya ilçe belediye başkanının çağrılmamasını eleştiren Polat, “Öncelikle kaymakam koltuğunda oturan birisinin siyaset yapması doğru değildir. Kaymakam, devletin kaymakamıdır ve herkese eşit davranması için atanmıştır. Sayın Kemalpaşa Kaymakamı, AK Parti’li eski Belediye Başkanı ve vekiliyle birlikte siyaset yapmakta, halk tarafından seçilmiş Belediye Başkanı ise yok sayılmaktadır. Kaymakamlık makamının saygınlığına da halk iradesine de saygısızlık yapılmıştır. Her nasılsa rektör tarafından, seçilmiş Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya ayrılamayan zaman, eski belediye başkanı ve atanmış kaymakama ayrılabilmektedir. Bunun izahı mümkün değildir” diye konuştu.

REKTÖR PARTİZANCA DAVRANIYOR!

Kemalpaşa Belediye Başkanı’nın tüm ilçenin gelişmesi için çaba sarf ettiğini belirten Polat, “Kemalpaşa eğitimci bir belediye başkanına sahip. Üniversite gelsin ‘belediye binasını verip çadıra çıkarım’ diyen bir belediye başkanını devre dışı bırakıp böyle bir toplantı yapılması kabul edilebilir değil. Rektör, üniversiteyi sadece AK Parti ve AK Parti'yi destekleyen yurttaşlara hizmet aracı olarak görmekte ve siyasi ikbal için, rektör olarak görev yaptığı kurumu bu yanlış ve yandaş tutum ile yönetmektedir. Bilim insanı bir rektörün nasıl partizanca davrandığını gösteriyor. Bir bilim ve aydınlanma kurumu olması gereken üniversitenin böylesi bir zihniyetle yönetilmesi kabul edilemez. Ayrımcı ve gerici zihniyet aydınlanmanın her zaman düşmanı olmuştur. Bu zihniyete sahip insanların eğitim ve bilim yuvalarından uzak tutulması Türkiye'nin geleceği için çok önemlidir. Aydınlık geleceğin önünde duran, bulundukları makamı kendi siyasi ikballeri için kullanan bu zihniyeti kınıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.