Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Özel Erdoğan’a ateş püskürdü: 14 gün sonraki ölümlerin sorumlusu Erdoğan’dır

CHP’li Özel Erdoğan’a ateş püskürdü: 14 gün sonraki ölümlerin sorumlusu Erdoğan’dır

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, 22 Şubat tarihinde yaklaşık 7 bin kişiyle gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi üzerinden iktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ateş püskürdü. Salgın nedeniyle esnafın dükkanları kapalıyken binlerce kişiyle kongre düzenlemenin samimiyetsizlik olduğunu ifade etti ve “Bu tablodan 14 gün sonra ortaya çıkacak vakaların ve ölümlerin tamamının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve O’nun siyasi hırsıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2021 - 14:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Balkan İşbirliği Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Öztrak ve Özel, 22 Şubat tarihinde gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongeresi’ni sert bir dille eleştirdi.

Salgın devam ederken ve vaka sayıları bu seviyedeyken seyirciyle yapılan kongrenin halk sağlığını tehlikeye atmak ve salgını ciddiye almamak olduğunu ifade eden Özel, 14 gün sonra yaşanacak Covid-19 ölümlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu.

Salgın döneminde yaklaşık 7 bin kişiyle yapılan kongrenin bir nevi gövde gösterisi olduğunu ifade eden Özel, “AKP İzmir İl Kongresi aslında iki yüzlülüğün, samimiyetsizliğin fotoğrafıdır. Bir siyasi çıkar uğruna eriyen oylarına sahip çıkabilmek için, ‘Erimiyoruz, ayaktayız, iktidardan gitmiyoruz’ izlenimi verebilmek için seyircisiz yapılması geren kongreleri seyircili, yüksek mesafeyle yapılması gereken toplantıları da sıkış tepiş yapıyor. İzmir il Kongresi’ndeki görüntüleri, Trabzon’da, Rize’de, Ordu’da, Giresun’da ve Osmaniye’de kendisi hazırlamıştır. Salgına rağmen tıklım tıklım salonları övmek, salondakileri el ele tutuşmaya davet etmek ve bunun AK Parti’nin gücü olduğunu söylemek, İzmir’deki ve civarındaki illerin teşkilatlarına talimat niteliğinde olmuştur. Hepimiz biliyoruz ki sadece İzmir değil, İzmir’e belli bir mesafedeki tüm illerden otobüslerle İzmir’e AKP üyeleri getirmiş ve o salona sıkış tepiş bir şekilde izdiham yaratacak şekilde sokulmuştur. Bu tablodan 14 gün sonra ortaya çıkacak vakaların ve ölümlerin tamamının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve O’nun siyasi hırsıdır” dedi.

“VİCDAN SAHİBİ BÜTÜN İZMİRLİLERE ŞİKAYET EDİYORUZ”

Aylardır kapalı olan esnafın durumuna da değinen Özel, siyasi kazanç uğruna esnafa haksızlık edildiğini belirtti ve “Ne günahı vardır İzmir’deki lokantacının o zaman. Lokantacılar, ayakta kalabilmek için ‘Lokantada bir masaya bir sandalyeye bir sandalye bir tabak koyalım’ diyorlar. Ama kabul etmiyorlar. Ne günahı var İzmir’deki kahvecilerin? ‘Böyle bir sıkışıklıkta bulaşmayan virüs kahvehanelerde 10 tane müşteri almakla mı bulaşacak’ diye soruyorlar. Vatandaşın bu pandemiye inancını ve devletin bu konudaki samimiyetini sorgulatıyor. Şu anda sadece alkollü ürünler sattığı için 11 aydır kapalı olan esnaflarımız var. 3-4 aydır kapalı olan lokanta ve kahvehaneler var, kısıtlamaların can yaktığı esnafımız var. Ama bir yandan siyasi kazanç var, diğer yanda insanların ailesini geçindirmek için mecbur olduğu kazanç var. ‘Çoluğun çocuğun aç kalsın, sen kazanma. Ama benim siyaseten bu kalabalığa ihtiyacım var.’ Bunu vicdan sahibi bütün İzmirlilere şikayet ediyoruz. Bu tablodan en çok da İzmir’deki AKP’ye geçmişte gönül ve oy vermiş kendi seçmenleri rahatsız olmuştur. Çünkü onlar akıllarıyla alay edilsin diye değil hizmet verilsin, eşit davranılsın diye oy vermiştir” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE 81 VİLAYETİN HİÇBİRİNDEN ÜMİDİNİZ OLMASIN”

Kongrede konuşan Erdoğan’ın “Her ne kadar bize oy vermeseniz de” ifadelerini de eleştiren Özel, şunları söyledi; “Kongrenin en kritik cümlesi, ‘Her ne kadar ize oy vermeseler de’ diye başlıyor. Topyekun bir İzmir’i dışlayan ve ötekileştiren bir anlayış var. İzmir’de oy veren de vermeyen de var. Oy verenin vermeyenden daha az olması hepsini karşısında hisseden bu ötekileştirici dili İzmir’e layık kılmaz. Bir cumhurbaşkanı, bir siyasi parti genel başkanı oy alsın almasın o şehri kucaklamak zorundadır. Hatta sonrasında da ‘Hiç ümidim yok ama bu yaptıklarımız anlaşılır’ Yani diyor ki İzmirlilerin bundan sonraki tutumundan da ümidi olmadığını söylüyor. Siz bu kadar iki yüzlü, sadece kendini düşünen bir siyaset yapar ve bir şehri topyekun ötekileştirip şeytanlaştırırsanız sizin ümidiniz olmasın. Sizin sırf İzmir’den değil önümüzdeki seçimde 81 vilayetin hiçbirinden ümidiniz olmasın.”

“BU HASTALIĞI ÖNEMSEMEDİĞİNİZİ SÖYLÜYORSUNUZ”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, yapılan ‘lebalep’ kongreyle bilirlikte halk sağlığının önemsenmediği mesajının verildiğini ifade etti ve "Bu pandemiyi salgını ciddiye almak lazım lebalep dolu salonlarda kongre yaptığınız zaman millete bir mesaj veriyorsunuz ve bu hastalığı önemsemediğinizi gösteriyorsunuz. Önemsemediğini gösterince insanlarımızda tedbir alma konusunda daha esnek davranma yoluna gidiyorlar bu da salgının yayılmasına yol açıyor. Bu salgından en çabuk çıkan, salgına karşı kazanan ülke olur. Bu salgından ekonomik alt yapısında en az zarar veren ülke bu salgının galibi olur.  Bu salgın aslında bizim bundan önce 1'nci ve2'nci dünya savaşında oluşan tahribattan daha fazla tahribat yapan bir salgın. Bizdeki etkileri biraz daha fazla oldu çünkü biz zaten 2014 yılından bu yana ekonomik anlamda patinaj yapıyorduk. 2018 yılında yeni gelen tek adam parti rejimi ile birlikte devletimiz de ciddi bir krize girmiştir, bunun üzerine pandemi gelince ülkemiz ciddi bir burhan yaşıyor. Bu buhranı bir an önce atlatıp, bir an önce ekonomimizi yeniden faaliyete geçirmemiz lazım ki bu pandemi sürecinde dünyadan kısılan faaliyetlerden Türkiye olarak yararlanalım. Bu nedenle biz kaç zamandır şunu tartışıyoruz. Bu pandemide doğrudan gelir desteğini veren en az veren ülke biz olduk. Onun yerine en yüksek faizle kredi veren ülke de biz olduk” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN KISKANIYOR”

Kongrede Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik alt yapı ve kentsel dönüşüm eleştirilerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Öztrak, şunları söyledi; “Bizim belediyelerimiz nerede olursa olsun hakikaten bugün tüm vatandaşlarımızın güven duyduğu bir takım çalışmalar üretiyorlar. Anlaşılan o ki Tayyip Erdoğan bunu hazmedemiyor, kıskanıyor. Zaten seçim sonuçlarında da mızıkçılık yapmıştı şimdi de yapmaya hazırlanıyor. Bunları eleştirmeyi bıraksın eksik gedik varsa belediyelerin parasını kesecek düzenlemeler getirmek yerine belediyeleri bu hizmetleri verebilecek güçte devam etmelerini sağlayan mali düzenlemeler yapsın. Senelerdir kentsel dönüşüm konuşuyor. Bir türlü ortada bir şey yok. Bugün baktığınız zaman kentsel dönüşümde çok ciddi Türkiye sorunlarla karşı karşıya. Doğru düzgün düzenleme yapmadılar. Vatandaş memnun değil, vatandaş endişeli. Burada devleti doğru düzgün devreye sokmayacaksınız, ondan sonrada kentsel dönüşümden şikayet edeceksiniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.