Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Ok’tan ‘3 fire’ye sert sözler: Peşini bırakmayacağım

CHP’li Ok’tan ‘3 fire’ye sert sözler: Peşini bırakmayacağım

CHP Menemen İlçe Kolları Başkanı Gökhan Ok, 1 Aralık Belediye Başkan Vekili seçimleriyle Menemn’de başlayan süreci değerlendirdi. Seçimlerin yapıldığı gün Millet İttifakı adayına oy vermeyen CHP’li meclis üyelerine seslenen Ok, “Başta mahkeme kararını beklemeden zorbaca ve hukuksuzca belediye yönetimini gasp eden AKP ve Cumhur İttifakına, para karşılığında kendini, şanını, şerefini, onurunu, davasını ve onlara güvenip oy veren halkını satan bazı sözde meclis üyelerine haklarımı helal etmediğimi, bu işin peşini bırakmayacağımı açıkça bildiririm”

  • Ege Postası
  • 15.01.2021 - 12:56

EGEPOSTASI- Menemen Belediye başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçları ile hakkında soruşturma başlatılan Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından ilçede hareketli günler yaşanmaya başladı.

1 Aralık tarihinde yapılan Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde 18 oy alması beklenen Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt 15 oy almıştı. Millet İttifakı içerisinde yaşanan 3 fire nedeniyle ilk 4 turda oylarda çoğunluk sağlanamamış ve kura yoluna gidilmişti. Kuradan adı çıkan kişi ise Deniz Karakurt olmuştu.

Ancak Karakurt’un rakibi Aydın Pehlivan kuraya itiraz etmiş ve mahkeme de kura hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Yeniden çekilmesi gereken kura, 3 kez ertelenmesinin ardından 13 Ocak günü yeniden çekilmiş ve bu kez kuradan adı çıkan aday Aydın Pehlivan olmuştu.

Kura ile birlikte 20 yıldır CHP’den olan Menemen Belediyesi AK Parti iktidarına geçti. Kuranın ardından tartışmalar yeniden başladı. 

CHP Menemen İlçe Kolları Başkanı Gökhan Ok, 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ve 13 Ocak’ta sona eren başkan vekili seçimleri sürecini değerlendirdi.

AK Parti adayının kuranın yenilenmesi için hükümetin gücünü kullandığını iddia eden Ok, “Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde mecliste oyların eşit çıkması sonucunda kanun gereği kura çekimi yapılmış, gayet şeffaf bir şekilde, mutabakat ile canlı yayınlanarak yapılan seçim sonucunda Millet İttifakı adayımız Cumhuriyet Halk Partili Av. Deniz Karakurt Başkan Vekilliği görevine seçilmiştir. Bu sırada hiçbir itirazda bulunmayan AKP ve MHP’li meclis üyeleri, yukarıdaki talimat aldıkları yerlerden azar işitmiş olacaklar ki soluğu mahkeme koridorlarında almak istemiş ve yargıya hükümet gücünü kullanarak baskı kurarak yürütmeyi durdurma kararının verilmesine sebep olmuştur. Ancak henüz kura çekiminin iptaline dair mahkeme kararı olmadığı halde yukarıdan talimat aldığı iddia edilen vali tarafından kura çekiminin yenilenmesi için baskı yapılarak Meclis, toplantıya zorlanmıştır” dedi.

“AKP MENEMEN’DE YEREL İKTİDARI GASP ETMİŞTİR”

Kura çekiminin hukuksuz, zorbaca ve baskıyla tekrar yapıldığı ortamda AKP’nin adayı kuradan çıkınca AKP`liler halkın iradesiyle seçim kazanmışçasına kutlama yapmışlardır. Menemen’de artık hizmet zamanı diyerek sanki 19 yıldır ülkede iktidarda değillermiş gibi, ekonominin, eğitimin, tarımın, üretimin, ülkedeki hukuk sistemindeki çöküşün temellerini hazırlayan, atanamadığı için inşaatta çalışmak zorunda kalıp hayatını kaybeden öğretmenin, çocuğuna pantolon alamadığını için canına kıyan babanın, hayatından sorumlu değillermiş gibi, siftahsız kepenk kapatan esnafın, ağlayan çiftçinin, umudunu kaybeden gençliğin ahını almamışlar gibi, hala hizmet yapacaklarını iddia ediyorlar. Sözde bağımsız yargı ve vali desteği olmadan bu göreve gelemeyecek olan AKP, 19 yıllık süreçte “taraf olmayan, bertaraf olur” şiarıyla arkasına aldığı yargı ile Menemen’de yerel iktidarı gasp etmiştir. Halkın ve gençliğin yargıya olan umuduna ket vuran bu eylem demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

“SABRIMIZI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR”

Millet İttifakı içerisindeki “3fire” olarak anılan meclis üyelerine de seslenen Ok, şunları söyledi; “AKP’lilerin zorbaca hukuksuz bir şekilde belediye yönetimini gasp etmesi, ülkenin dış politikasını ve itibarını ayaklar altına alan, hukuksuzca ve diktatörce uygulamalarının diğer belediyelerde olduğu gibi sözde ak ancak aslında kara belediyeciliğini gasp yoluyla uygulamaya kalkması, sabrımızı taşıran son damla olmuştur. Başta mahkeme kararını beklemeden zorbaca ve hukuksuzca belediye yönetimini gasp eden AKP ve Cumhur İttifakına, para karşılığında kendini, şanını, şerefini, onurunu, davasını ve onlara güvenip oy veren halkını satan bazı sözde meclis üyelerine haklarımı helal etmediğimi, bu işin peşini bırakmayacağımı açıkça bildiririm. Menemen halkının da oy vererek belediye kurumunu emanet ettiği bu sözde meclis üyelerine haklarını helal etmediklerini ve tepkilerini gösterdiklerini kamuoyuna bildirmek boynumun borcudur. Menemen halkı müsterih olsun. Biz Cumhuriyet Halk Partililer Menemenlinin iradesini savunmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Yaşasın demokrasi, yaşasın adalet, yaşasın hukuk ilkeleri!”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.