Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Nalbantoğlu’ndan AK Parti’ye sert Menemen çıkışı: Halkın iradesine net bir ihanet var

CHP’li Nalbantoğlu’ndan AK Parti’ye sert Menemen çıkışı: Halkın iradesine net bir ihanet var

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Menemen’de yaşanan kura seçimi tartışmaları üzerinden AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. Nalbantoğlu, “Millet ittifakı üyelerinin demokratik tavırlarını ihanet olarak nitelendirmek ayıptır ayıp! Asıl onların yaptıkları tek kelimeyle Menemen halkının iradesine ihanettir. Yüzde 54 oya karşı yüzde 44 oyla seçim almaya çalışmak ihanettir. Menemen halkı kimin ihanet ettiğini ayırt eder. Halkın seçimini yok saymak, ayak oyunları, valinin, kaymakamın, iktidarın gücüyle hareket etmek onların en iyi bildiği iş! Bu ihaneti İzmir unutmaz. İlk seçimde gidecekler” dedi. 

  • Ege Postası
  • 05.01.2021 - 10:55

Menemen Belediye Meclisi’nde yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, “Hukuktan haberi olmayanların hukuktan bahsetmesi gerçekten çok ilginç ve trajikomik. Menemen halkı son yerel seçimde yüzde 53.9’la belediye başkanlığını CHP’ye emanet etmiştir. Aynı şekilde meclisteki çoğunlukta millet ittifakındadır. Mecliste aday çıkarmaması gerekenler ayak oyunlarıyla bir şey elde edeceklerini sanmış ancak bu seferde ‘ilahi adalet’ tecelli etmiştir! İktidar partisi ve onun ortağı hukuka, adalete o kadar uzaklar ki kura seçimini itiraz ettiler. Hukuktan birazcık anlayanlar bile yaşanan vahametin farkındadır ” dedi.

ATTIKLARI ADIMLAR İHANETİN SOMUTLAŞMIŞ HALİDİR!

Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Farklı illerde Vali ve kaymakamları belediye başkanlıklarına hukuksuz bir şekilde kayyum atamaya alışanların Menemen’de yapmak istedikleri tüm vatandaşlarımız görmektedir. Buna karşın ağızlarından ‘hukuk’ kelimesini düşürmeyenler en hafif tabirle İzmirlilerin, Menemenlilerin aklıyla dalga geçmektedir. Mahkeme, süreci tamamlanmadan biz yaptık oldu anlayışıyla kura seçimini dayatmaya çalışıyorlar. Valinin, kaymakamın, iktidarın gücüyle olmayanı oldurmaya çabalamak neyin nesidir' 

Seçimle başaramadıklarını farklı yöntemlerle elde etmeye çalışmak, CHP karşısında aldıkları az oyla başkanlık koltuğuna oturma çabası ihanetin somutlaşmış halidir. Onların bildikleri en iyi iş tam olarak da budur. Menemen halkının iradesine net bir ihanet var. Halkımız da bunu görmektedir” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.