Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Koç eleştirilere yanıt verdi: AK Parti biraz öz eleştiri yapsın

CHP’li Koç eleştirilere yanıt verdi: AK Parti biraz öz eleştiri yapsın

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, gündeme ve Karşıyaka’ya dair birçok konuyu Egepostası'na değerlendirdi. Başkan Koç, AK Parti İzmir teşkilatının, son dönemde CHP’li yerel yönetimlere karşı sert eleştirilerine ise “AKParti CHP’nin yönettiği illeri eleştireceğine, Türkiye’nin biraz genelini eleştirseler? Öz eleştiri yapsalar çok daha farklı şeyler görebilirler. Su eleştirisinden bahsediyorsunuz, makina arızalanabilir, sularda anlık değişimler olabilir, kimyasalda değişiklikler olabilir. Bu bir hata değildir. Bu bir eleştiri sebebi olmamalı. Eleştirilecek bir şey varsa halkın cebinden giden paralar”dedi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2021 - 14:33

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, ‘Erken seçim’ çalışmalarını, Karşıyaka Stadı, Atakent projesi, Kuş Deltasında yapılmak istenen JES projesini ve saha çalışamalarına dair birçok konuyu değerlendirdi.

Başkan Koç, Karşıyaka Stadı’nın yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onay gelmesini beklediklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Bey ve Cemil Başkanımız, Karşıyaka Stadı’nın yapılması için ellerinden gelen gayreti göstermekte. Ancak bu stadın onayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan çıkıyor. Önce bakanlık biz yapmayalım siz yapın desinler, proje yenilensin başkanlarımız bu projeyi yapmakta gönüllüler” dedi.

Başkan Koç olası bir erken seçim için hazır olduklarını belirterek, “Biz seçime bugün değil, 3-5 ay önce de hazırdık. Bugün seçim olsa hiçbir sıkıntımız yok. Önümüzdeki yerel seçimlerde, Karşıyaka’yı oy oranı artmış bir şekilde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal demokrasinin çok güçlü olduğu bir ilçede ilçe başkanlığı görevini yürütüyorsunuz. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

Karşıyaka sosyal demokrasiyi özümsemiş bir ilçe. İzmir Türkiye’nin gözde bir ili Karşıyaka da İzmir’in gözde bir ilçesi. Sosyal demokrasinin yaşayabilmesi için biz öncelikle mahallelerdeki yapı sistemini değiştirdik. Herkese katılımcı bir çoğunluğu sağlayabilmek için demokrasiyi sistem olarak işlettik. Kişiler üzerinden değil tamamen çoğulcu katılım üzerinden hareket ettik. Mahalle yapılarındaki klikleşmiş kişilerin var oluşunu yok ettik tamamen örgütün yapısı ön plana çıktı. Şu mantık da tamamen oluştu asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’la uyumunuz nasıl?

Kesinlikle ve kesinlikle ilçe ve belediye birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Karşıyaka’yı CHP’li bir belediye başkanı yönetiyor. Bu konuda kimse en ufak bir tereddütte bulunmasın. Belediye de bizim başkanımız da bizim. Başkanımız da CHP’nin var olması için elinden gelen mücadeleyi yapmaktadır.

Yaklaşık 6 aya aşkın süredir Karşıyaka’nın gündemi Atakent. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örnekköy’e geldiğinde, duruma ilişkin şunları söylemişti; ‘Halkın önüne bir sandık koyalım, halk ne istiyorsa onu yapalım.’ Sizce sandık koyulmalı mı? Cemil Tugay’ın Atakent’e yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’nin kendi devlet yapısı içerisinde, imar planları var. Bizim başkanımız imar planları çerçevesinde doğru olanı yapmakla görevli. Bununla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Tabii insanların da kendine göre bir planı düşüncesi vardır ama önemli olan kanuni ve şehircilik planalardır bununla ilgili herhangi bir yanlışlık yok.

Kuş Deltasına JES projesi yapılmak isteniyor. Sizce bu proje kuş cennetine zarar verir mi ?

JES projesinin kuş cennetine çok bir zarar vereceğini ben düşünmüyorum. Aslında orası göçmen kuşların konakladığı bir yer. Bu tabi ki Tuzla dan başlayıp Gediz Daltası’na kadar. O delta da göçmen kuşların konakladığı noktalar olduğundan onlar göz ardı edilmeden yapılacak olan bir proje. Bu konuyla ilgili sıkıntı yaşanmayacak.

Karşıyaka Stadı için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Stat yapımına biz talebiz’ dediler. Fakat stat bir sürüncemede kaldı. Bunun çözümü nedir ne yapılmalı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Bey’de Cemil Başkanımızda Karşıyaka Stadı’nın yapılması için ellerinden gelen gayreti göstermekte. Ancak bu stadın onayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan çıkıyor. Önce ‘bakanlık biz yapmayalım siz yapın’ desinler, proje yenilensin başkanlarımız bu projeyi yapmakta gönüllüler. Bununla ilgili hiçbir kimsenin kaygısı olmasın önce devletin stadı yapmasıyla ilgili başkanlarıma bu yetkiyi vermesi gerekli.

Karşıyaka Belediyesi salgında en az vakanın görüldüğü bir belediye. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın salgın yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Belediye başkanımız doktor. Salgınla nasıl mücadele edeceğini iyi bilen bir insan. Tabii ki burada Karşıyaka halkının da bilinçli ve sağlıklı bir yapısı var. Standartları yüksek bir Karşıyaka sakinleri var. Ama maalesef virüs her noktaya gidebiliyor. Karşıyaka’da bir miktar bulaş oldu ama en başarılı kentlerden bir tanesi de oldu.

Esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyorsunuz, esnafın talepleri nedir?

Bir buçuk yıl pandemi dönemi yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız. Bu dünyanın bir sorunu sadece Türkiye’nin veya Karşıyaka’nın sorunu değil. Tabii burada en etkili olması gereken yönetim demek. Devletin esnafa iyi bakması gerek. Burada ekonominin durumu, insanların yaşam, iş yaşantılarındaki sıkıntılar birbiriyle örtüşmedi. CHP’li belediyeler, esnafımıza inanılmaz bir destek verdi. Devlet maske dağıtmazken belediyelerimiz maske dağıttı. Biz hepimiz seferber olduk. Hem parti olarak hem de yerel yönetici belediye başkanlarımız olarak gereken duyarlılığı gösterdi. Tabii bu duyarlılık aynı zamanda devlet tarafından da gösterilmesi gerekiyordu. Tabii ki bu süreç bu şekilde tamamlandı. İnşallah bir daha bu süreci yaşamayız. Bu durum şunu da gösteriyor CHP her zaman her türlü mücadeleye hazır demektir.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzik yasağını 24.00’e çekti. Karşıyaka’da 24 saat yaşayan bir kent. Müzik yasağının saat 24’e çekilmesi Karşıyaka’da esnafı ve halkını nasıl etkiler?

Saat 24’e kadar müsaade edilmesi geçmiş dönemde de vardı. Yeni bir şey değil. İnsanların yaşam şekilde müdahale edilmemeli. Karşısındaki insanları rahatsız etmeyecek şekilde müzik de çalabilirler. Zaten İzmir bu konuda duyarlı ama kalkıp yaptırımlar uygulamak uygun değil. Bir eğlenceniz var düğününüz var. 00.30 veya 01.00 oldu o süreçte bitmedi ne yapılacak durdurulacak mı? Turizm bölgelerinde bu süreç devam ediyor. Kimse kimseyi bu şekilde kısıtlayamaz. Bu insan haklarına, özgürlüğe aykırı bir şey. Ama kimsenin kimseyi de rahatsız etme hakkı yok. Bizler de bu konuda etkileneceğimizi düşünmüyorum.

Ak Parti İzmir teşkilatı, İzmir’deki yerel yönetimleri son dönemde çok fazla eleştiriyor. Buna trafik ve İZSU’da meydana gelen şebeke suları ile ilgili şikayetler örnek verilebilir. Siz bu eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti,CHP’nin yönettiği illeri eleştireceğine, Türkiye’nin biraz genelini eleştirseler? Öz eleştiri yapsalar çok daha farklı şeyler görebilirler. Su eleştirisinden bahsediyorsunuz, makina arızalanabilir, sularda anlık değişimler olabilir, kimyasalda değişiklikler olabilir. Bu bir hata değildir. Bu bir eleştiri sebebi olmamalı. Eleştirilecek bir şey varsa halkın cebinden giden paralar. Halkın fakirleşmesi, ceplerinde paralarının kalmaması. İnsanların yarın gıda konusunda çekecekleri sıkıntılar. Oturup bunları eleştirelim. Bunlar eleştirilecek konular değil. Su konusu veya diğer eleştiriler bunların değeri olmayan eleştiriler. Tabii onlar İzmir’de siyaset yapmak istiyorlar. Yolda yürürken bile sağ adımını attın, sol adımını attın diye eleştirmeye hazırlar.

AK Partili yöneticiler ‘seçimde merkez ilçeleri alacağız, oylarımızda çoğalma olacak’ iddialarında bulunmuştular. Siz Karşıyaka’da bir anket yaptınız mı?

Bizim anket yapmamıza gerek yok. Türkiye genelinde anketler yapılıyor. O anketlerde de AK Parti’nin, hangi oranalar da düştüğü çok net bir şekilde gösteriliyor. Buradaki ittifakların oylarının artışını çok net bir şekilde gözlemliyoruz. O düşüşlerde halkın ne kadar sıkıntı çektiğini göstermekte. AK Parti’nin seçmen kitlesi, ‘Ben AK Parti’ye oy vermekten artık imtina ediyorum, ben oyumu nereye kullanacağımı bilmiyorum’ diyor. Ama bir gerçek var CHP bu ülkenin kurucu partisi. CHP’ye güvensinler, özellikle seçim anket oranlarının yukarı çıkacağını seçimlerde göreceksiniz.

CHP’den bölünen Memleket Partisi’ne Karşıyaka örgütünden gidenler çok oldu mu?

CHP’de önemli görevlerde bulunmuş bir milletvekilimiz. Doğaldır herkesin demokratik bir ortamda kendini ve ülkeyi temsil edecek işler için girmesi çok doğal. Burada şunu görmek lazım, Karşıyaka Türkiye’nin en zor ilçelerinden bir tanesi. Karşıyaka’da 6 ayda toplam 100 kişi örgütten istifa etti. Fakat istifa edip ‘ben Memleket Partisi’ne geçiyorum’ diyen biri olmadı. Genellikle şehir değiştirdikleri için partimizden istifa eden insanlar bunlar. Fakat 500 kişi de partimize üye oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ‘erken seçim’ çağrısı yapmıştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise İzmir’in ‘erken seçime’ hazır olduğunu belirtti. Karşıyaka herhangi bir ‘erken seçime’ hazır mı?

Biz ilçe olarak bir yapı değişikliğine girdik. Örgütlenme yapısındaki değişiklik şöyle oldu asil yöneticileri biz her mahallede mahalle yöneticisi olarak görevlendirdik. Yani 32 kişi mahallelerden sorumlu mahalle yöneticisi oldu. Onların altında çalışma grubu oldu. Onun altında öbek çalışma grubu ve sandık görevliler belirlendi. Bununla birlikte 809 kişiye ulaşan CHP’ye gönüllü, yönetici aynı zamanda parti üyesi olan yapımız var. Tek kişiden oluşan örgütlerden sorumlu başkan yardımcısını kaldırdık. Mahalle örgütlenmesinden sorumlu asil ve yedek yönetici olmak üzere görevlendirdik. Kaç mahalleye 25 mahalleye. Bunların hepsinin yapılanmasına dönüp baktığınızda, 700-800 kişiden oluşuyor. Biz seçime bugün değil, 3-5 ay önce de hazırdık. Bugün seçim olsa hiçbir sıkıntımız yok. Önümüzdeki yerel seçimlerde, Karşıyaka’yı oy oranı artmış bir şekilde göreceğiz.

Geçtiğimiz günlerde HDP İzmir İl Başkanlığına saldırı gerçekleşmişti ve Deniz Poyraz öldürüldü. Konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Her siyasi parti demokrasiyi temsil eder. Demokrasiyi temsil eden bir partinin saldırıya uğraması hiçbir zaman onaylamadığımız bir şeydir. Partiler seçimle gelir seçimle gider. Bu tür saldırganlıklar Türkiye’yi karıştırmak üzere yapılmış planlı, programlı bir saldırı şeklidir. Önümüzdeki süreçlerde de böyle bir şeyle karşılaşmamak için hepimiz mücadele edeceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.