Dolar 32,5849
%0.3
Euro 35,0684
%0.28
Altın 2.457,590
%0.88
Bist-100 9.821,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Gültepe’den AK Parti’ye ‘Buca Cezaevi’ çıkışı: Rantı görmemek için kör olmak gerekir...

CHP’li Gültepe’den AK Parti’ye ‘Buca Cezaevi’ çıkışı: Rantı görmemek için kör olmak gerekir...

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, son günlerde kent siyasetinde büyük tartışmalara neden olan Buca Cezaevi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması gerektiğine değinen CHP’li Gültepe, ‘’AK Partili vekiller nerede ranta açık bir ortam görseler orada büyük lokmalar yiyerek büyük sözcükler kullanıyorlar. Oradaki rantı görmemek için kör olmak lazım. Ben Buca’da yaşayan vatandaş olarak nefes alacağım bir ortam istiyorum. Biz Buca Cezaevi alanının AK Parti’nin inşaat alanı olmasını istemiyoruz. Buca’nın betona değiş yeşile ihtiyacı var. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2022 - 12:46

EGEPOSTASI- CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden bahseden Hacer Taş Gültepe, ‘’Ekonomi sağlıktan, eğitimden, beslenmenizden ve her türlü yaşamsal fonksiyonlarınızı etkiliyor. Ekonominiz iyi olursa eğitiminiz, ruh sağlığınız ve yaşam standartlarınız daha iyi oluyor. 20 yıldır ülkeyi yönetemeyen bir iktidar ile baş başayız. Bir an önce değişmesi için alan çalışmaları yapıyoruz. Lütfen bir an önce artık gitsinler söylemlerini alanda çok duyuyoruz. Ben artık umutsuzluk görmüyorum. Sadece gençlerimiz umutsuz onları da inşallah bu karanlık günlerden kurtaracağız. İnsanlar kendi iç sıkıntılarıyla boğuşuyor’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Alevi toplumunun oyuna geleceğine inanmıyorum’

Mecliste tartışmalara neden olan cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Hacer Taş Gültepe, ‘’ Ben CHP’li Milletvekilleriyle gurur duyuyorum. Kendi oylarını açık bir şekilde deşifre ettiler. Aleviler bir kültür değil, bir inanç, ibadet şeklidir. Hiç bir iktidar Aleviliği tanımlayamaz. Aleviler kendi ibadet şekillerini kendileri belirler. Siz bir kültür, gelenek gibi alıp torba yasası içine sığdıramazsınız. Alevilik torbaya sığmaz. neye göre Kültür Bakanlığına bağlıyorsunuz. Eşit yurttaşlık hakkı insan olmaktan kaynaklı bir haktır. siz bu hakkı teslim etmiyorsunuz. Biz onların insana, ibadetlere, demokrasiye bakış açınızı biliyoruz. Her yönden barışı, insanca yaşamı, eşitliği baltalayan bir anlayış. Biz bu anlayışla yönetildiğimizi biliyoruz. Bende aynı mottoyla söyleyeyim Alevilik çuvala sığmaz. Biz farklılıklarıyla zenginleşen bir topluluğuz. Barış içerisinde yaşıyoruz ve bunu sürekliliğini daimi kılmaya çalışıyoruz. Siz 20 yıllık iktidarınızda hiçbir şekilde bu konuyla ilgili adım atmadınız. Neden bunu torba yasası içine akşamdan sabaha sığdırmaya çalıştınız? Alevi toplumunun pirleri var ve onların kararını almadınız. İktidar olabilirsiniz ama siz kimsiniz ki bir toplumun inancını tanımlıyorsunuz? Bu yasa bir lütuf değil. Alevi toplumunun böyle bir oyuna geleceğine inanmıyorum’’ ifadelerini kullandı. 

‘EYT’lilerin sorunu seçim zamanı mı aklınıza geldi?’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Gültepe, ‘’EYT hemen hemen her ailede mevcut. Her ailenin ekonomik sıkıntılara düşmesini ve bu sıkıntıdan bir nebzede olsa kurtulmasını sağlayabilecek bir konu. EYT’lilerin sorunlarının çözüleceğine dair imzalanan ilk protokolün altına imzayı bizim Genel Başkanımız attı. Biz sözde değil özde EYT’lilerin yanındayız. Daha önce bu sorunun nasıl çözüleceği söylemleri çok soruldu. Bu ülkede 5’li çeteye harcanan bütçe EYT’lilerin sorununu çözebiliyor. Kaynakları doğru harcadığınızda zaten işler yoluna giriyor. Genel Başkanımızın, ‘ya yapacağız, ya yaptıracağız’ diyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözüm önerileri doğrultusunda yapılmadı. Yaşı kaldırdı ama 5 bin günü mecbur kıldı. Bu insan 5 bin günü doldurmak için çalışması lazım. İşe gireceği zaman bu insanlara yaşlısın diyorlar. Sadece kelime oyunu yaptılar. EYT’lilerin sorunu çözülmedi. Sizin önerdiğiniz teklif toplamda yaşa takılan kişi sayısının 3’te 1’ini bile bulmuyor. Sizin böyle imkanınız vardı ve bu insanlara neden bu sıkıntıları yaşattınız. Seçim gelip kapıya dayandığında çözmek istediniz. Ben bizim toplumumuzda zaman zaman fil hafızası ortaya çıkar. EYT’liler kendilerine yaşatılanları unutmayacaklardır’’ dedi. 

‘Buca örgütü kapı kapı dolaşıyor’

Buca CHP ilçe örgütü olarak yapılan çalışmalardan bahseden Gültepe, ‘’Bizim parti olarak 1 buçuk aydır en büyük gündemimiz yıkılan cezaeviydi. Biz bu alanla ilgili imza kampanyası başlattık. Cezaevi alanına stand kurduk. Bu stand sadece cezaevi ile ilgili değil. Bu cadde Buca’nın ana caddesi. Orada ekonomi, sağlık, eğitim ile ilgili sorunları vatandaşlarımızdan dinliyoruz. Öbek çalışmaları ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Çalmadığınız kapı açılmaz, sıkmadığınız el size dost olmaz. Buca örgütü kapı kapı dolaşıyor. Bu çalışmaların içerisinde insanların sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler iktidarımızda sorunları nasıl çözeceğimizi anlatıyoruz. Öbek sorumlularımız kapı kapı dolaşarak seçmenlerle iletişime geçmesini sağlıyoruz. Taşıma seçmenlerde bu şekilde tespit ediliyor. E- devletten kendi hanenizde kaç seçmen olduğunu göremiyorsunuz. Bazı kısıtlamalar getirildi. Biz vatandaşlarımıza sürekli söylüyoruz. Evinizde sizin dışınızda oturanları olması önünüze büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Taksim’deki patlamada her ne kadar inkar ediliyorsa da bir kişinin adına telefon hattı çıkarılabiliyor, bu ülkeye çok rahat girilebiliyor. Daha öncede söyledik sınır namustur. Elini kolunu sallayarak ülkeye girip, burada çalışabiliyor, hat alabiliyor. Burada bir güvenlik sorunu var. İstiklal Caddesi’ndeki patlama bir çok sorunu ortaya çıkardı’’ dedi. 

Öbek çalışması ile bire bir seçmene ulaştıklarını dile getiren Gültepe, ‘’Biz seçmene bize oy verin diye gitmiyoruz ama asıl sorunumuz bir insana nasıl hissettirdiğiniz önemli. Cumhuriyet Halk Partisi halkın sorunlarını çözmeye talip. Bunu üyelerimizle birlikte yapıyoruz. Buca zaten dinamik bir örgüt. Zaman zaman kendi içerisinde yaşayabiliyoruz. Biz aynı mahallenin çocuklarıyız. Top yüzünden kavga eder, birbirimizi dövmeyiz. Biz kendi aramızda tartışabiliriz ama iş ülkenin menfaatleri ve CHP olduğunda herkes kol kola girer. İl örgütümüzde bu dönemde çok sık sahaya iniyor. Buca içerisinde siyasi partiler arasında tartışmalar söz konusu olabiliyor’’ dedi. 

AK Parti İlçe Başkanına tepki: Derdinizi anlayamadık...

AK Parti Buca ilçe Başkanını sert sözlerle eleştiren CHP’li Gültepe, ‘’AK Parti İlçe Başkanı sanki bir kamu görevlisiymiş gibi hükümet konağı yapabileceğiz diyebiliyor. Benim verdiğim vergi ile sen AK Parti olarak bunu yapıyoruz diyemezsin. Hastane yapımı söz verildiği tarih üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hala açılmadı. Bir iki göstermelik poliklinik açıldı. Bu hastane yapıldığında yüzlerce ağaç katledildi. İlçe başkanı gidip ağaç budaması yapıldığı yerde eline bir dal alıp, ‘ağaç katliamı’ yapıldı dedi. Biz derdin ne olduğunu çok anlayamadık. Bekir Coşkun heykeli vardı o parkta. Sizin derdiniz sanat mı, kişinin kendisi mi, ağaç mı anlayamadık. son çekilen videosunda da ilçe başkanı AK Parti bunu yapıyor diyor ve okulu gösteriyor. O okulu AK Parti yapmıyor, devlet vergilerimizle yapıyor’’ dedi. 

6’lı masaya dair değerlendirmelerde bulunan CHP’li Gültepe, ‘’6’lı masa çok uzun bir yol aldı. Genel Başkanımızın stratejilerinin üst bir noktada olduğunu inanıyorum. 6’lı masanın aldığı kararlarda değişiklik yapılması gibi konularda çok ciddi hesaplayarak karar verdiklerini düşünüyorum. Biz Buca’da 6’lı masa olarak bir araya gelmedik. Biz 6’lı masanın kararları doğrultusunda hareket ediyoruz. Hiyerarşik bir yapı var. size yapılması gerekenler konusunda bildirimler yapılacaktır. Biz zaten 6’ımızda bir araya geleceğiz. Buca ölçeğinde alınması gereken kararları birlikte alacağız’’ ifadelerini kullandı. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini vurgulayan Gültepe, ‘’Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanıyım benim Cumhurbaşkanı adayım benim Genel Başkanımdır. 6’lı masanın alacağı karar bizim için çok önemlidir. Oradan çıkacak karara uymak bize Genel Başkanının talimatıdır’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Buca’nın betona değiş yeşile ihtiyacı var’

Yıkılan ve alanın nasıl değerlendirileceği ile ilgili tartışmalara neden olan Buca Cezaevi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Gültepe, ‘’Bizim cezaevinin önünde kurduğumuz stand mini bir referandumdu.  Bu referanduma ihtiyaç duyan bir şey olmamalı. Buca gibi bir kentin tam ortasında büyük bir alan olması bir fırsat. Bu tam nefes alacak bir meydan ve sizin gözünüze  hitap edecek bir alanın oluşturulması referanduma sunulacak bir tarafı yok. İmar kanununda AVM diye bir tabir yok. Ticaret alanı diye bir tabir var. AK Parti AVM’yi kaldırlar ve konut ticaret alanı yaptılar. İlla oraya beton dikilecek. Yeşil alan bıraktık diyorlar ama orada zaten ağaçlar vardı. Kamu vicdanı diye bir şey var. O kadar büyük bir alan elinize geçmişken orayı daha sağlıklı bir yer yapmak gerekiyor. Sürekli bir linç girişimi var. Büyükşehir’e, Buca Belediyesi’ne ve bize var. Aslında halka linç girişimidir bu. Bizler orada halkın talebini dile getiriyoruz. Bunun siyasetle alakası yok. AK Partili vekiller nerede ranta açık bir ortam görseler orada büyük lokmalar yiyerek büyük sözcükler kullanıyorlar. Oradaki rantı görmemek için kör olmak lazım. Ben Buca’da yaşayan vatandaş olarak nefes alacağım bir ortam istiyorum. Biz Buca Cezaevi alanının AK Parti’nin inşaat alanı olmasını istemiyoruz. Buca’nın betona değiş yeşile ihtiyacı var. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz’’ dedi. 

2023 seçimlerine Buca hazır 

2023 genel seçimlere hazır olduklarını dile getiren CHP’li Gültepe, ‘’Buca seçime hazır. Biz seçim çalışmasına çok önceden başladık. Biz Buca olarak sandık görevlilerimizi hazırladık. En kısa zamanda eğitimleri de alacaklar. Seçim sandıkta ve sokakta kazanılıyor. Biz sokağı örgütlüyoruz. Vatandaşlarımızla saha çalışmasını yapıyoruz ama seçim sandıkta kazanılır diyor ve seçime hazırlanıyoruz’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Partide ön seçim olmalı’

Milletvekilliği adaylığının olmadığını söyleyen ve ön seçim şartının getirilmesi gerektiğini belirten Gültepe, ‘’Bence ön seçim olmalı ama ön seçim sağlıklı bir şekilde olmalı. Daha önce ön seçim vardı. Ön seçimlerde eksikler hatalar olabilir ama en kötüsü bile örgütün iradesinin yansımasıdır. Bunun yanında bazı kriterler var bu kriterlere uygun kişileri genel merkez belirler. İlçe başkanıyım ve tüzüğe bağlı çalışıyoruz. Genel merkezin aldığı karara sonuna kadar uyacağız. Bizim şu an tek gündemimiz genel seçimdir. Milletvekilliğine aday değilim. Herkesin siyasi hedefi olabilir. Çok büyük bir ilçenin sorumluluğunu üzerimde taşıyorum. Ben görevimi layıkıyla yapma sözü verdim’’dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.