Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Gruşçu: Yurttaşı kara bir kış bekliyor

CHP'li Gruşçu: Yurttaşı kara bir kış bekliyor

Partisinin İlçe Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, dolar kurundaki yükseliş, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta arka arkaya yapılan zamlar ve vatandaşın içinde bulunduğu maddi darboğaza değinerek, "Yurttaşı çok zor bir kış bekliyor. Çok kara bir kış bekliyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2021 - 12:25

EGEPOSTASI -  CHP Konak İlçe Başkanlığı, ilçe binası önünde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Sağlık Komisyonu Başkanı Barış Özgen, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve Konak belediye meclis üyeleri katıldı.

Hazırlanan basın metnini okuyan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, doğalgaz, elektrik ve akaryakıta arka arkaya yapılan zamlar, hayat pahalılığı ile vatandaşın geçim sıkıntısı üzerinden hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Gruşçu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Maalesef Türkiye’de artık hemen hemen her gün en çok konuştuğumuz konuların başında yaşadığımız büyük ekonomik buhran geliyor. Arka arkaya yapılan zamlar artık vatandaşımızı işin içinden çıkamaz bir hale sokmuş durumda. Sadece geride bıraktığımız bir kaç ay içerisinde Elektriğe %22, Doğalgaza %12 zam geldi. LPG’ye sadece geride kalan 20 gün içerisinde 93 kuruş, Motorine ise 10 günde 87 kuruş zam geldi. 

Zamlar yağmur gibi arka arkaya geliyor. Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta gelen zamlarla yurttaşı çok zor bir kış bekliyor. Çok kara bir kış bekliyor. Peki Ak Parti Hükümeti bu kara kışa hazırlanırken yurttaşlar için ne yapıyor. Ne yaptıklarını söyleyeyim. Dolar ve Euro’nun artması için birbirinden hatalı dış politikaları sürdürmeye ve Türkiye’yi dışa bağımlı bir ülke haline getirmeye devam ediyorlar. Dolar ve Euro da yaşanan rekorlar serisi fiyatların artmasına ve işçinin, emeklinin, esnafın, çiftçinin, emekçinin, öğrencinin, engellinin cebindeki para erimeye devam ediyor. Pandemi döneminde kepenk kapatan esnaf, yükselen döviz kurları yüzünden her hafta etiket değiştirmek zorunda kalıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Yurttaşın derdi aynı! İster Hakkari’ye ister İzmir’e ister Konya’ya ister Yozgat’a gidin, hayat pahalılığı herkesin dilinde. Esnaf da, çiftçide, ev kadını da, çalışanı da şikayet ediyor. Vatandaş geçinemiyor!

Şimdi siz değerli İzmirlilere, değerli Konaklı vatandaşlarımıza bir örnek vereceğim. Bugün biz yolda yürürken biri gelse ve bizim isteğimiz dışında cebimizden 50 Lira alsa sinirlenir kendisiyle tartışırız ve tartışmakta da haklıyız . Şahsım hükümeti son 1.5 ayda 341 dolarlık asgari ücreti 289 dolara indirerek, asgari ücretlinin cebinden isteği dışında tam 507 lira aldı. Türk Lirası bizim onurumuzdur, şerefimizdir. Nasıl olur da Türk Lirası güneş görmüş kar gibi erir? Dolar yükseldikçe asgari maaşın alım gücü azaldı, eridi ve artık hiçbir şeye yetmez hale geldi. 

Hiç merak etmeyin, artık bu zulmün son bulmasına çok az kaldı. Geliyor gelmekte olan. Gerçekleştirilecek ilk seçimlerde halkımızın takdiri ile iktidar olduğumuzda ülkemizde hayatını sürdüre gencinden, yaşlısına tüm vatandaşlarımızın insani yaşam koşullarını sağlayacağız. Emekçilerin sürekli bir şekilde asgari ücretle çalıştırılmasının önüne geçip, 5 yıllık periyotlarla aldıkları maaşın arttırılmasını sağlayacağız. Kalifiye eleman alımında asgari ücret uygulamasının önünü kapatacağız. Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde sendikalara grev hakkı tanıyacağız. Emekli maaşlarına zam yapacak ve emeklilerin ekonomik büyümeden pay almasını sağlayacağız. Tarımdan sanayiye her türlü yerli üretimi destekleyip, başarılı ve barışçıl bir dış politika süreci ile döviz yükselişinin önüne geçeceğiz. Hep birlikte yurttaşlarımızla birlikte, milletimizle birlikte yapacağız. 

Türkiye’ye adaleti getireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bu ülkede adaleti kendim için değil, 83 milyon adına istiyorum. Masum insanların hapishanelerde kin ve intikam duygusuyla tutulmasını istemiyorum.

Söz veriyoruz,iktidara geldiğimizde çok değil, sadece birkaç ay içerisinde derin bir nefes alacağız. Bu ülkede de mutlu, huzurlu, bereketli ve birliktelikle tekrar yaşanabilir olduğunu hep birlikte göreceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.