Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8248
%0.47
Altın 2.412,550
%-0.83
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bilgen’den ‘aday’ çıkışı: Kılıçdaroğlu ‘Adayım’ demeyecek

CHP’li Bilgen’den ‘aday’ çıkışı: Kılıçdaroğlu ‘Adayım’ demeyecek

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ülke siyasetinin en çok tartışılan konusu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı ve 6’lı masanın adayının kim olacağına ilişkin iddiaları değerlendirdi. Bilgen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sert sözlerle çıkışırken “Kemal Bey, despot biri değil. Kemal Bey ‘Adayım’ demeyecek 6’lı masa aday gösterecek. Zaten kendisi de 6’lı masayı işaret ediyor. Sanıyorum ki Aralık ya da Kasım ayında aday kesinleşir diye düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2022 - 14:40

EGEPOSTASI- CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Bilgen, ülkedeki ekonomik krizin vatandaşı içinden çıkılamaz bir duruma soktuğuna dikkat çekerken enflasyonun gerçek yüzü için vatandaşa bakmak gerektiğini ifade etti.

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalara da değinen Başkan Bilgen, Kılıçdaroğlu’nunmuhtemel adaylığı ve adaylıkta ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sert sözlerle çıkıştı.

“BU ÜLKENİN YENİ BİR KEMAL'E İHTİYACI VAR”

Gazi Mustafa KemalAtatürk’ün ölümünün 84. Yıldönümüne günler kala mevcut iktidara Atatürk’ün izlerini ülkeden silmeye çalışmak üzerinden tepki gösteren Başkan bilgen, “Günümüzde Atatürk'ü silmek isteyen bir zihniyet var. bu tek adam rejimi her ne kadar Atatürk'ü stadlardan ya da çeşitli kurumlardan silmeye çalışsa da bizim kalbimizden silemez. Atatürk öyle ki… Geçmişte ‘iki ayyaş’ diyorlardı ya ‘Atatürk olmasaydı bu halkı ne kadar güzel kandırırız mı diyorlar bilemiyorum. Ama Atatürk yüzyılın değil bin yılın lideri. Hiçbir lider Atatürk kadar sevilmiyor. Atatürk’ün bu güzel cumhuriyeti kurmasının ardından bize Atatürk’ün mirası olan 273 kurumu bu iktidar yandaşlara peşkeş çekti. Şeker fabrikaları, kığıt fabriaları ve stratejik öneme sahiip fabrikalarımızdan eser yok. 100 yıl önce Atatürk cumhuriyeti kurarken nasıl ki hiçbir şeyimiz yoktu, toplu iğne yapacak halde bile değildik. Belli bir yere gelmemiz için belli bir atılım yapmamız gerekiyordu. Bugün de sanki o günleri yaşıyoruz. Ülke birilerine peşkeş çekilmiş, ‘Buyrun Türkiye sizin olsun’ denmiş gibi bir durum ortasındayız. Yeniden bir Kuva-yi Milliye hareketi gerekiyor. Nasıl ki o'zaman Mustafa Kemal çıkmış, cumhuriyetin 2. yüzyılına girerken de bu ülkenin yeni bir Kemal'e ihtiyacı var. Bizim partimizin 2. yüzyıl beyannamesinde 13 madde var. Bu maddeler hayata geçirildiğinde ülkemiz düzlüğe çıkacak” dedi.

“İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı açıklamalarını da değerlendiren Bilgen, ekonomiye vurgu yaptı ve  “Ülkemizde can yakıcı bir hayat pahalılığı var. Geçen yıl bu aylarda ekmeğin fiyatı 2 liraymış. Şu anda 5 lira. Asgari ücret 4253 lirayken 2 bin 127 adet ekmek alıyormuşuz. Şimdi asgari ücret 5 bin 500 lira ama bin 100 ekmek alabiliyoruz. Ekmeğimizin yarısı çalınmış durumda. Yumurtanın tanesi 3 lira oldu. Geçen yıl asgari ücretle 4 bin 253 adet yumurta alıyorduk. Bugün bin 833 yumurta alabiliyorduk. Yumurtalarımızın 3’te 1’i çalındı. Geçen yıl asgari ücrete 850 kilo şeker alınabilirken bu yıl 197 kilo alabiliyor. Benzin… 12 liraydı geçen yıl. Bu yıl 21 lira. Asgari ücretli geçen yıl 344 litre benzin alırken bu yıl 260 litre alabiliyor. Bu siyasi iktidar geçtiğimiz günlerde Türkiye Yüzyılı diye bir vizyon projesi açıkladı. Ben tamamen fiyasko olarak değerlendiriyorum. AKP Genel Başkanı ‘İçini siz doldurun’ dedi. O açılımların hepsi 20 yılda yapılmak istenen ama yapılamayan şeyler. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluğu gidereceğiz demişlerdi. Şimdi o 5Y oldu. Yalancılık ve yandaşlığı eklediler. Öyle ki hala AKP Genel Başkanı ‘Bize destek verirseniz yolsuzluğu ve rüşveti ortadan kaldıracağız’ diyor. 20 yıldır neden yapmadınız? İnsanın aklıyla alay ödüyorlar. Halkın gündemi ekonomi. Bunlar iktidara geldiğinde asgari ücretle 9 çeyrek altın alınıyordu bugün ancak 3,5 çeyrek altın alınıyor” diye konuştu. 

“ENFLASYON İÇİN VATANDAŞIN TÜİK YA DA ENAG’A İHTİYACI YOK”

Ülkedeki derinleşen yoksulluğa dikkat çeken Başkan Bilgen, enflasyon için TÜİK ya da ENAG verilerine ihtiyaç olmadığının altını çizdi ve “TÜİK’in açıkladığı gıda enflasyonu yüzde 146. Bu demektir ki ENAG’ın rakmaları bile düşük. Burada TÜİK'e ya da ENAG’a gerek yok. Sıradan bir vatandaş markete gidip alışveriş yapsın. 1 ay sonra aynı alışverişi yapsın kendisi zaten enflasyonu görecektir. Enflasyon son 1 yıl içerisinde müthiş arttı Bunun yegane nedeni de AKP Genel Başkanını geçtiğimiz yıl Aralık ayında başladığı faiz indirimi ve kurdaki yükseliştir. Bugün gelişmiş tüm ülkeler faiz artırıyor ve enflasyonda düşüşler görünüyor. Şu anki tek adam rejimi peynir-ekmek alamayan vatandaştan ziyade 5’li çeteyi düşünüyor. Ne yapsam da onları daha çok beslesem diyor. Yanındakiler üç maaş alıyor. Onlar için hayat pahalı değil. İnsanımız çok zor günler yaşıyor” ifadelerini kullandı.

“O TÜR TEVATÜLLERE KULAK ASMIYORUM”

Ülke siyasetinin en çok tartışılan konularından olan 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı noktasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Hazırım’ mesajını da değerlendiren Bilgen, CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı destekleyeceği iddiasını da yorumladı ve “Ben birincil olarak genel başkanımın aday olmasını istiyor ve destekliyorum. Başka bir alternative görmüyorum. CHP örgütleri büyük oranda genel başkanının aday olmasını istiyor. Şu kişi mi olur olursa ne olur türden tevatüllere kulak asmıyorum. Bahsi geçen arkadaşa eski bir ekil. Ben onun kafasını alt noktalarında neler var neyi ima etmek istiyor bilmiyorum ama bizim adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Aday olursa da onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

"ŞU ANKİ CUMHURBAŞKANI ÜLKENİN DEĞİL AKP'NİN CUMHURBAŞKANLIĞINI YAPIYOR" 

Kılıçdaroğlu'na yönelik “lider vasfı taşımıyor” eleştirilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne dek kullandığı bazı söylemleri örnek vererek yanıt veren Bilgen, "Bunu kim söylediyse doğru söylüyor. Genel başkanımız kimseyi ötekileştirmez. Şu andaki AKP genel başkanı gibi kimseye hakaret etmez, küfretmez, kadınlara sürtük demez. O yüzden genel başkanımız dört dörtlük bir cumhurbaşkanı. Herkesi kucaklayacak bir hoşgörüye sahip. Kimseye senin mezhebin şu diyecek biri değildir. Ama maalesef şu anda cumhurbaşkanı bütün ülkenin değil sadece AKP’nin cumhurbaşkanlığını yapıyor. Ülkeyi parti devleti haline getirdiler. Bırakın kadınlarla ilgili sözlerini… 20 yılda tarihe geçen bazı sözleri var AKP Genle Başkanının. Kılıçdaroğlu için ‘Biliyorsunuz kendisi alevidir’ dedi. ‘Afersiniz Ermeni diyen oldu’ deid. Ermenileri aşağılamaktır bu. ‘Ananı da al git’ dedi bir çiftçiye. ‘Kız mıdır kadın mıdır bilemem’ diyerek eylem yapan kadınlara seslendi. ‘2 ayyaşın yaptığı yasa’ dedi Atatürk ve İsmet İnönü için. ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değil’ dedi şehir ailelerine. İş isteyen bir babaya ‘Senin çocuğun da işsiz kalsın’ dedi. Bu ne demek! ‘Bunlar çürük, bunlar sürtük’, ‘bu işin fıtratında var’ ve daha nicelerini söyledi bunlar söylenecek şeyler mi" diye konuştu.

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ’I BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPSINLAR DİYE SEÇTİLER” 

Kılıçdaroğlu'nun yurtdışı seyahatlerine gelen tepkilere de yanıt veren Başkan Bilgen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olabileceği iddiaları üzerinden de tepki gösterdi ve şunları söyledi; “Türkiye'de uyuşturucu büyük bir sorun. Ülkemize 128 milyar dolarlık nereden geldiği belli olmayan bir para girişi var. Nereden geldiği izah edilemiyor. O zaman ortaya kara para söylemleri çıkıyor. Türkiye zaten şu anda gri listed. Bu da Türkiye uyuşturucu ticaretini yaygın yapıldığı ülkelerden biri oldu demek oluyor. Suçişleri bakanımız var. Ne kadar suç işleyen insan varsa boy boy fotoğrafları var. Eğer ki o insanın suçlu olduğunu bilmiyorsa bu gaflet, bişerek o fotoğrafı çektiriyorsa daha büyük gaflet. Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çekilmek olacak şey mi! Sayın Genel Başkanımızın yurtdışı gezileri tamamen teknoloji transferiyle ilgili bir çalışma. Mesela Amerika’ya gittiğinde Türkiye'den beyin göçüyle gitmiş bilim adamlarıyla görüştü. Orada siyasi bir görüşme yapmadı. İngiltere’de de o şekilde. Genel başkanımız için ‘bir gün de Amerika'ya batı ülkelerine gitsin, açılsın’ diye eleştiri getiriyorlardı. Şahsım iktidarını başındaki AKP Genel Başkanı zırt pırt başka ülkelere gidiyor ya. Sanki bu geziler büyük bir şeymiş gibi algı yaratılıyordu. Sayın Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyorlar gitmiyor diye. Al gitti işte. Ama öyle icazet almak için falan değil. Biz kimseden icazet almayız. Biz sadece halktan icazet alırız. Bir laf var ya kişi kendinden bilirmiş işi diye. Onlar bir zamanlar Amerikan filolarına selam duruyorlardı. Ama Deniz Gezmişler ve arkadaşları ‘Go home’ diyordu. O yüzden bunlar asla cumhuriyetçilerle, Atütrkçüler’le boy ölçüşemezler. Bunlar takiyenin Allahını yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar yolcudur Abbas bağlasan durmaz diyorum. İlk seçimde gidecekler. Şimdiden el sallıyorum. Bütün yoklamalarda Millet İttifakı’nın oyları cumhur İttifakı’na 12 puan fark atmış durumda. Sayın Genel Başkanımızın adaylığı açıklandığı ve ‘adayım’ demediği halde şu anda ona rağmen kamuoyu yoklamalarında genel başkanımız Tayyip Erdoğan’a en az 4 puan fark atıyor. İsmi geçen bir-iki belediye başkanımız aday olursa o zaman fark açılıyor. Ama şöyle bir şey var. Halk Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’u, Ankara’yı yöneten Mansur Yavaş’ı Ankara’yı yönetsinler diye seçtiler. Madem cumhurbaşkanlığı yapmak istiyorlar o zaman belediye başkanlığına aday olmasalardı.”

“ARALIK AYINDA KESİNLEŞİR”

Son olarak 6’lı masanın adayının kim olacağı noktasında da Aralık ayını işaret eden Bilgen, “Kemal Bey, despot biri değil. Kemal Bey ‘Adayım’ demeyecek 6’lı masa aday gösterecek. Zaten kendisi de her fırsatta 6’lı masa uygun görürse ve onay verirse diyerek 6’lı masayı işaret ediyor. Sanıyorum ki Aralık ya da Kasım ayında aday kesinleşir diye düşünüyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.