Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Beko’dan ‘yağmur eleştirilerine’ jet yanıt: Karalamaya gerek yok

CHP’li Beko’dan ‘yağmur eleştirilerine’ jet yanıt: Karalamaya gerek yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’de meydana gelen yağış felaketi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu tutulmasına tepki gösterdi. Belediye ekiplerinin gereken çalışmaları yaptığını ve yaşananın bir doğal afet olduğunu hatırlatan Beko, “Doğal afet üzerinden siyaset yapmaya ve belediye çalışmalarını karalamaya gerek yok. Felaketten siyasi rant çıkarmaya çalışmak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını karalamak İzmir halkına haksızlıktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 15:35

EGEPOSTASI- İzmir’de gece saatlerinde başlayan ve hala devam eden şiddetli yağış günlük hayatı durma noktasına getirdi.

Kent sınırları içerisindeki tüm dereler taşarken birçok mahallede sel ve su baskınları yaşandı. Son verilere göre; yıllık ortalama yağışın yüzde 18’i bir gecede gerçekleşti ve metrekareye 126 kilogram yağmur düştü.

Yağışın neden olduğu su baskınları nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalırken yerel yönetimler acil müdahale için düğmeye bastı. Belediye ekipleri yaşanan mağduriyeti gidermek adına çalışmalarını hala sürdürüyor.

İzmir’de yaşanan yağış felaketine AK Parti cephesinden ise tepkiler gecikmemişti. AK Parti İzmir milletvekilleri yaşanan felaketten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutmuş ve altyapı çalışmalarının yetersizliğine vurgu yapmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise eleştirilere yaptığı  yazılı açıklama ile yanıt verdi.

“İZMİR HALKINA HAKSIZLIKTIR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin felaketin faturasını hafifletmek için tam kadro çalıştığını söyleyen Beko, “İzmir’de maalesef yine bir doğal afet yaşadık. Depremin ardından henüz 3 ay geçti bugün de yoğun yağışın ardından bir sel felaketi yaşadık. Öncelikle bütün İzmir halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden bir vatandaşımız var, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve diğer tüm belediye başkanlarımız sahada, vatandaşımızın yanında ve gerekli tüm desteği sağlıyorlar. Tüm belediye ekipleri de gerekli müdahaleyi yapıyor. Tüm belediyelerimiz gerekli iyileştirmeleri hızla yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Yineliyorum bu bir afet durumu, bunun üzerinden siyaset yapmaya ve belediye çalışmalarını karalamaya gerek yok. Bu gibi doğal afet durumlarında birlik olacağımız, halkımızın, İzmirlimizin yaralarını saracağımız zamanlarda siyaseti rafa kaldırmalıyız ki samimi olalım. Felaketten siyasi rant çıkarmaya çalışmak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını karalamak İzmir halkına haksızlıktır” dedi.

“DÖRT AYDA YAPMASI GEREKEN YAĞMUR DÖRT GÜNDE YAĞDI”

Yaşananların doğal afet olduğunun altını çizen Beko, “Alt yapılarda eksiklikler olabilir. Göç alan ve kentsel dönüşümlerin yaşandığı bölgelerde sıkıntılar olabilir. Kentin sorunlarını çözecek deneyim, tecrübe, birikimi olan belediye kadrolarımız var. 20 yıl belediyede çalışan bir personel olarak biliyorum. Deneyim ve olgunluk sahibi olan başkanlarımıza ve halkımıza önemli olan deprem, yangın, sel baskınları gibi afetlerde yardımcı olmak. Öte yandan küresel ısınma ve ekolojik dengenin bozulmasından dolayı dört ayda yağması gereken yağmur dört günde yağdı. Afetleri kendi ellerimizle çoğaltmayalım, kendi kendimizin ve doğanın katili olmayalım. Güzel İzmirimin güzel insanlarına tekrar büyük geçmiş olsun, yaralarımızı hep birlikte en kısa zamanda saracağız” ifadelerini kullandı.  

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.