Dolar 32,5877
%0.35
Euro 34,8366
%0.3
Altın 2.508,650
%0.97
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko'dan AK Partili Kaya'nın o sözlerine yanıt: Bu açıkça bir itiraf

CHP'li Beko'dan AK Partili Kaya'nın o sözlerine yanıt: Bu açıkça bir itiraf

Cumhuriyet Halk Partisi Kani Beko, ‘İzmir’deki sorunların çözümü belli, CHP’den kurtulmak’ diyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya, “Bu açıkça bir itiraf! AKP gelirse mi İzmir’e hizmet etmeye başlayacaksınız” sorusunu yöneltti.

  • Ege Postası
  • 24.11.2021 - 16:38

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’yi kentin sorunlarını çözememekle eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya hodri meydan diyerek yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “20 yıldır İzmir’e neden yatırım yapmadıklarını itiraf etmiş! İzmir’in tüm yatırımlarını tek başına Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yaptığını çok iyi bildiği için, İzmirlilerle pazarlık yapıyor ve CHP giderse biz gelirsek sorununuz biter demek istiyor. Dolar 12 TL’yi geçmiş, ülkeyi bırakın doğacak çocukların onların torunlarının bile borçlu olduğu bir ülke haline getirdiniz. Utanmadan siyaset üzerinden yerel yönetim hesaplaşması yapıyorsunuz. İzmir felaketlerle boğuşurken şov yapmaktan başka bir şey yapmadınız, Tunç Başkanımız elini taşın altına koydu ve yine Büyükşehir’in öz kaynaklarının tamamıyla yardım etti, İzmir halkını birlik olmaya çağırdı ve ‘Biz varız, Biz yaparız’ diyerek mağdur hemşerilerimizin elinden tüm İzmir halkıyla birlikte tuttu. Devletin imkanlarını kullanarak İzmir halkına vermek zorunda olduğunuz hizmet ile siyaset yapamazsınız, halkı tehdit edemezsiniz! Bu devlet geleneğine yakışmaz. Deprem konutlarını tabi ki devletin olanaklarıyla yapacaksınız. Orta hasarlı binalar için Tunç Başkanının Dünya Bankası’ndan sağladığı krediyi neden onaylamıyorsunuz? Hiçbir şey yapmıyorlar diyebilmek için… Depremzelerin cebinden 5 kuruş çıkmasın diye yüzde 20 emsal artışı kararını verdi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tüm İzmir’deki deprem mağdurlarını kapsayacak şekilde. Bunu neden dile getirmiyorsun? Hiçbir şey yapmıyorlar diyebilmek için… Bunlar bomboş işler, İzmir halkı kimin ne yaptığını, neyi yapmadığını çok iyi biliyor” açıklamasında bulundu.

"ASIL SİZDEN KURTULUNCA ÜLKENİN SORUNU BİTECEK"

Her büyük ve hızla göç alan kent gibi İzmir’in de yeni yeni altyapı, ulaşım sorunlarının doğabileceğini belirten CHP’li Beko, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunlar yerel yönetimlerin en temel görevleri ve hiç kuşkunuz olmasın her türlü çalışmamızda hurafelerle değil bilimin ışığında ilerlemeye devam ederiz biz. Kişi kendinden bilir işi. Hakikatleri eğip bükmek AKP zihniyetine yakışır. Tüm Türkiye kimin tamamen kurgu, hakikati çarpıtarak, eğerek, bükerek, halkın önyargılarını kullanarak, dini istismar ederek siyaset yaptığını çok iyi biliyor. Doların 12 lira olduğu, ekmeğin 4 lira olacağının konuşulduğu, bir AKP’linin çıkıp da ‘1 kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz, iki domates alırız’ diyerek milletin aklıyla alay etmesi sizin siyasetinizin, beceriksizliğinizin, kurgularınızın, hakikatlerden uzaklaşmalarınızın eseridir. İşçimiz, emekçimiz, esnafımız, emeklimiz bugün pazara, fırına gidemiyor, aç, aç! Bunlar sizin ilginizi çekiyor mu sayın vekil! Yolla, köprüyle, yok etmeyle, rantla bozmuşsunuz kafayı. Asıl sizden tüm ülke kurtulunca bu ülkenin sorunları bitecek. O zaman İzmir halkını kandırmaya, kışkırtmaya, birliğini beraberliğini bozmaya yönelik yaptığınız bu açıklamalar için özür dileyeceksiniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.