Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Beko, Balçova Aqua City’nin neden kapatıldığını sordu

CHP’li Beko, Balçova Aqua City’nin neden kapatıldığını sordu

İzmir Balçova’da 40 yıldır hizmet veren Balçova Aqua City adlı su parkının neden kapatıldığını Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, alanın halkın kullanımından alınarak beş yıldızlı termal otel inşa edileceğini belirterek, “Yeni bir yandaşa peşkeş projesi mi?” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 23.09.2022 - 11:06

İzmir’in bir çok bölgesinde yeşil alan olarak kullanılacağı söylenen bir çok askeri ve sivil alanda rant projelerinin yükselmeye başladığını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “İzmir Balçova’da 31 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla; jeotermal kaynağı, üç adet yarı olimpik yüzme havuzu, 22 kaydırağı, büfe ve kafeteryası olan ve 40 yıldır yöre halkına hizmete veren su parkının; İzmir Valiliği’nin kararıyla faaliyetlerinin durdurulduğu bilgisi kamuoyuna yansımıştır. 142 personelin istihdam edildiği Balçova Aqua City'nin faaliyetinin, termal otel inşaatı için durdurulduğu belirtilmektedir. Yakın zamanda İzmir’in en güzel yerlerinin peşkeş çekildiği, bedelsiz verildiği ve o yapıların hiç bir değer gözetilmeksizin yıkılması sonucu büyük bir kamu zararının oluştuğu bilinmektedir. Denize sıfır araziler ya da tesisler halkın kullanımına açılmak ya da halkının kullanımının sürdürülmesinin sağlanması yerine yandaşlara peşkeş çekilmektedir. İzmir Balçova Aqua City’nin faaliyetleri de bu amaçla mı durudulmuştur?” ifadelerini kullandı.

Beş yıldızlı otel için ihaleye çıkıldı mı?

CHP’li Beko şu soruları yöneltti: Adı geçen su parkı tam olarak hangi gerekçe ile kapatılmıştır? Hedeflenen yarar, amaç nedir? İlgili alanın yenilenerek halkın kullanımın devamının sağlanması mümkün değil midir? İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan bu tesisten her gün ortalama olarak kaç yurttaş yararlanmaktaydı? Bu tesisin kapatılması kararı alınırken yurttaşlara danışılmış mıdır? Tesiste istihdam edilen personelin tazminatları ödenmiş midir? Ödenmediyse, ne zaman ödenecektir? Kendilerine mesleklerine uygun yeni çalışma alanları bulunmuş mudur? İzmir Valiliğince yapılan açıklamada, tesisin yerine beş yıldızlı termal otel inşa edileceği belirtilmiştir. Bu otelin inşaatı için gerekli yasal prosedür takip edilmekte midir?  Bu alan için ihaleye çıkılmış mıdır? Otel hangi model gözetilerek yapılacaktır?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.