Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bayır’dan AK Parti’ye lebalep kongrede 'liseli öğrenci' tepkisi

CHP’li Bayır’dan AK Parti’ye lebalep kongrede 'liseli öğrenci' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, dün gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresinde liseli öğrencilerin de getirilmesine tepki gösterdi. Bayır, yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı kongrede toplum sağlığının tehlikeye atılırken liseli öğrencilerin de sağlık haklarının yok sayıldığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 23.02.2021 - 17:46

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Kongresi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Parti delegeleri ve basın mensupları PCR testi ile alınırken vatandaşlar için herhangi bir test şartı konulmadı.

Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı kongreye CHP kanadından tepkiler art arda gelmeye başladı. CHP’li siyasetçiler, esnafın dükkanları pandemi nedeniyle kapatılırken kongrelerde binlerce kişinin bir araya getirilmesini sert bir dille eleştirdi. CHP’li siyasetçiler yapılan kongrelerle halk sağlığının da tehlikeye atıldığına dikkat çekti.

Son olarak CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, liseli öğrencilerin de kongreye çağrıldığını hatırlattı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğrencilerin sağlık haklarının yok sayıldığını ifade etti.

Bayır, öğrencilerin kongreye çağrılarak sağlık haklarının gasp edildiğini ifade etti ve şu ifadeleri kullandı; “Salgını umursamayan AP, ‘lebalep kalabalık’ uğruna lise öğrencilerini kongreye çağırdı, okullardaki personel katılımını da zorunlu kıldı. Pandemiye rağmen kapalı salonlarda hiçbir tedbire uyulmadan kongre gerçekleştirdiniz.

Devlet kurumlarında çalışan memurları çağırmanız yetmezmiş gibi bir de geleceğimiz olan gençlerimizi, Covid ortamına sokuyorsunuz. AKP çöküşünü gözlemek için kalabalık kongreler yaparak göz boyamayı tercih ederken insanların sağlı ile de oynuyor! Ailelerden ve velilerden habersiz siyasi parti kongresine dahil edilmeye çalışılan öğrencilerin, hem sağlık hakkı yok sayılıyor hem de bu öğrenciler siyasete alet ediliyor. BU DURUM KABUL EDİLEMEZ.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.