Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Başkan’dan ‘3 fire’ yorumu: O kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacak

CHP’li Başkan’dan ‘3 fire’ yorumu: O kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacak

Menemen’de Serdar Aksoy’un görevinden uzaklaştırılmasının ardından dün yeni Başkan Vekili seçildi. Seçimin ardından ise yeni tartışmaların fitili ateşlendi. Seçimde en çok dikkat çeken detaylardan biri de mecliste 18 üyesi olan Millet İttifakı’ndan ittifak adayına 15 oy çıkması oldu. Konuyu değerlendiren CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, seçimlerde fire beklemediklerini belirtti ve “parti içerisinde gerekli çalışmaları yapıp bilgileri toplayacağız. O kişiler tespit edildikten sonra gerekli işlemler yapılacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 13:42

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi dün yeni başkan vekilini seçti. İlk 2 turunda üçte iki çoğunluğun, son 2 turunda ise salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde başkan vekili kura yoluyla seçildi. Kuradan ismi çıkan Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt, seçimden galibiyetle ayrıldı.

Seçimle birlikte oylama üzerine ortaya çıkan tartışmaların da fitili ateşlendi. AK Parti örgütü seçimlerde usulsüzlük olduğunu iddia ederken hukuk yoluna gideceklerini açıkladılar.

Öte yandan seçimlere damgasını vuran bir diğer konu da mecliste toplam 18 üyesi bulunan Millet İttifakı’ndan ittifak adayına 15 oy çıkması ve 3 oy kaybedilmesi oldu.

CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, seçimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri Egepostası’na değerlendirdi. ‘3 fire’ konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, bilgilerin toplanıp bu kişlerle ilgili gereğinin yapılacağını söyledi.

“GEÇMİŞTE KÖTÜ BİR TECRÜBEMİZ OLDU”

Seçimlerde önemli olanın CHP’nin iktidarının devamının gelmesi olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, “Neticede Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanması bizim için esastı. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçmişte bir kötü tecrübemiz oldu. Şimdi daha birleştirici ve bir arada olarak yeni Başkan Vekilimiz Deniz Karakurt ile birlikte süreci sağlık bir şekilde yürütmeye çalışacağız” dedi.

“KARAR ORTAK ALINDI”

Seçimde usulsüzlük olduğu iddialarına da yanıt veren Erdoğan, kararın ortak alındığının altını çizerek, “İlk 2 turda üçte iki çoğunluk sağlanamadı. 3. turda salt çoğunluk sağlanamadı. 4. turda eşitlik oldu ve 5. turda da kura yoluna gidildi. O da yasaya uygun şeffaf bir şekilde yürütüldü. O konuda hiçbir sıkıntı yok. Kura yönetimi mecliste belirlendi. Karar, grup başkanvekilleri ve il başkanları ile ortak alınan bir karardı. Yönetemi birlikte tartışıp konuştuk ve ortak bir karar aldık. Algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama hukuksuzluk söz konusu değil” diye konuştu.

“BİLGİLERİ TOPARLAYACAĞIZ”

Erdoğan, kamuoyuna ‘3 fire’ olarak yansıyan ve CHP’nin içerisinde bölünmeler olduğu iddialarını beraberinde getiren oy kaybına ilişkin ise şunları söyledi; “Oylamada Millet İttifakı’nın içerisinde herhangi bir fire beklemiyorduk. Maalesef oldu. Biz de parti içerisinde gerekli çalışmaları yapıp bilgileri toplayacağız. O kişiler tespit edildikten sonra gerekli işlemler yapılacak.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.