Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan’dan çocuğa yönelik istismara sert tepki: Allah bin belanızı versin

CHP’li Bakan’dan çocuğa yönelik istismara sert tepki: Allah bin belanızı versin

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken 29 yaşındaki müridiyle imam nikahıyla ‘evlendirmesine tepki gösterdi. Bakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ 6 yaşındaki çocuğunu nikahlayan, onu nikahına alan, bunu bilen ve sesini çıkarmayan, topunuzun Allah bin kere belasını versin. Bir çocuğun başına ne gelmeli daha? Daha ne olmalı bunları destekleyenler, bunların peşinden gidenler için? Bu ülkeyi yönetenler için? Daha ne olmalı?’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 14:23

EGEPOSTASI- İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıkmıştı. 

Vicdanınız rahat mı?

Çocuğa yönelik istismara ardı ardına tepkiler yükselirken, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından sitem etti.  İstismara karşı ses yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken CHP’li Bakan, ‘’ Çocukları bu bataklığa mahkum edenler, yapayalnız bırakanlar; bu istismarların üstünü örtenler, bu tarikatlara toz kondurmayanlar, bunları destekleyenler; rızası var diyenler, duymayanlar, görmeyenler, susanlar! Vicdanınız rahat mı?’’ diye sordu.

Bakan’ın açıklaması şu şekilde; 

‘’Gündem çok, öncelikler değişiyor. Ancak sesimizi yükseltmemiz gereken çok önemli bir konu var! Boğazımızda bir yumruk.. İsmailağa tarikatı bünyesindeki Hiranur Vakfının Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı 6 (ALTI) yaşındayken, 29 yaşındaki bir müritle "evlendirilmiş"! 6 yaşındaki çocuğunu nikahlayan, onu nikahına alan, bunu bilen ve sesini çıkarmayan, topunuzun Allah bin kere belasını versin. Bir çocuğun başına ne gelmeli daha? Daha ne olmalı bunları destekleyenler, bunların peşinden gidenler için? Bu ülkeyi yönetenler için? Daha ne olmalı? Çocukları bu bataklığa mahkum edenler, yapayalnız bırakanlar; bu istismarların üstünü örtenler, bu tarikatlara toz kondurmayanlar, bunları destekleyenler; rızası var diyenler, duymayanlar, görmeyenler, susanlar! Vicdanınız rahat mı? Kafanıza yastığa koyup uyuyabiliyor musunuz? 21. yüzyıl Türkiyesinde; bir çocuğun KADERİ; tarikatlarda tacize, tecavüze uğramak, yakılmak, kafası kesilmek ya da 6 yaşında evlendirilmek olamaz! Bunu ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!’’ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.