Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan: Kemeraltı esnafı çoğu günü siftahsız kapatırken...

CHP'li Bakan: Kemeraltı esnafı çoğu günü siftahsız kapatırken...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kemeraltı esnafının girdiği ekonomik çıkmaza dikkat çekerek, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerine yapılan kira zamlarını Meclis gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 13.03.2022 - 09:20

Türkiye’nin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz hemen her gün her şeye gelen fahiş zamlar Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı da olumsuz etkiledi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kemeraltı’ndaki İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işyeri kiralarına yapılan yüzde 35 ila yüzde 100 aralığındaki zammı Meclis gündemine taşıdı.

"Çarşı esnafı çoğu günü siftahsız kapatırken…"

CHP’li Murat Bakan, “Son yıllarda ülkemizde yaşanan derin ekonomik kriz, Koronavirüs salgınıyla pekişti ve gelinen noktada, Türkiye’nin hızla sürüklendiği ekonomik buhran arşa çıktı. Ekonomik kriz, hemen her gün her şeye gelen fahiş zamlarla birlikte daha da dayanılamaz hale geldi. Tüm yurttaşlarımız gibi tarihi Kemeraltı esnafı da çok zor günlerden geçiyor. Buna rağmen İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işyeri kiralarına yüzde 35 ila yüzde 100 aralığında zam yapıldığını öğrendik. Çarşı esnafı gün içinde 100 liralık bile satış yapmakta zorlanırken, çoğu günü siftahsız kapatırken, yapılan bu fahiş zammın manalı bir açıklaması var mı merak ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kiralık taşınmaz gayrimenkullerin kiralarına 2022 yılında yapılan artış oranları, bu artışlarda neyin baz aldığı, zam sonrası kaç kiracının sözleşmesini sona erdirdiği gibi detayları sorduk. Kendisinden hem bu sorulara yanıt bekliyoruz hem de tarihi Kemeraltı esnafının yaşadığı bu sorun için harekete geçmesini bekliyoruz. İzmir yalnızca yazın akıllara gelen bir turizm kenti değildir. İzmir’in tarihi bir ticaret geçmişi vardır; aynı zamanda İzmir kültür ve sanat kentidir. Kültür ve Turizm Bakanı’ndan üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

CHP’li Murat Bakan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları sordu:

1- İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kiralık taşınmaz gayrimenkullerin kiralarına 2022 yılında yapılan artışın oranı nedir? Bu artışın yapılmasında baz alınan yasal düzenleme nedir?

2- İzmir özelinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kiralık taşınmaz gayrimenkul sayısı kaçtır? Şu anda kirada olan gayrimenkul sayısı nedir? Kirada olmayanların durumu nedir?

3- İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan gayrimenkullerde kiracı olarak kullananların kaçı 2022 yılında yapılan zam sonrası sözleşmesini sona erdirmiştir?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.