Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Aydın'dan Büyük İzmir’de açıklamalar: Gümrükçü’nün adaylık süreciyle ilgili ne söyledi?

CHP’li Aydın'dan Büyük İzmir’de açıklamalar: Gümrükçü’nün adaylık süreciyle ilgili ne söyledi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, Büyük İzmir TV’de grup başkanvekilliği görevine seçilmesi ve Utku Gümrükçü’nün adaylık süreciyle ilgili konuştu. Aydın, “Utku Başkan partimizin çok değerli mensubu ve başarılı bir belediye başkanıdır. Sözlerim ona dair değildir. Benim kişisel fikrim, böylesi bir göreve aday olunamayacağı yönündedir. Grup başkanıyla meclis başkanı grubun görüşlerini alarak birlikte bir karar oluşturur ve bu kararı gruba sunar. Bu kararı grupla birlikte aldıkları için grup da ‘Tamam’ der. Nitekim öyle oldu” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.05.2022 - 09:23

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Özgür Yorum’ programının konuğu oldu.

Ülke ve kent gündemine dair Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayan Aydın, kamuoyu gündemini oldukça meşgul eden ve kendisinin seçilmesiyle sonuçlanan İzmir Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği Seçimi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BÖYLE BİR GÖREVE ADAY OLUNMAZ”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün CHP Grup Başkanvekilliği’ne adaylık sürecini değerlendiren Aydın, “Utku Başkan partimizin çok değerli mensubu ve başarılı bir belediye başkanıdır. Geçmiş kariyeri ortadadır ve halen Çiğli’ye emek veren bir başkandır. Öncelikle sözlerim ona dair değildir. Ben şuna inanırım. Burada tartışılan konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği’dir. Demek ki ortada bir grup başkanı var. Bu kişi de Sayın Deniz Yücel’dir. Biz Sayın İl Başkanının vekilinden bahsediyoruz. O zaman Sayın İl Başkanının tavrı ve değerlendirmesi önemli değil midir? Ben avukatım, Deniz Başkan da avukat. Biz bir kişinin isteğine rağmen onun vekaletini alıp, onun vekilliğini yapabilir miyiz? Düşünün siz benim avukatınız olmamı istemiyorsunuz. Ben de diyorum ki ‘Hayır ben olacağım. Sizi çok iyi temsil edeceğim.’ Ama siz istemiyorsanız nasıl bu işi yapabilirsiniz? O yüzden İl Başkanının, yani Grup Başkanının değerlendirmesi önemlidir. Sonra bir meclis grubu olduğuna göre bu meclis grubunun bir başkanı var. O da Sayın Tunç Soyer’dir. Meclisteki çalışmaları meclis grubuyla, meclis başkanının arasındaki senkronizasyonu sağlayacak bir konumdan bahsediyoruz. Bu konuda Tunç Soyer’in tavrı önemli. Bir grup ve bu grubun mensuplarının tavrı da var. Benim kişisel fikrim, böylesi bir göreve aday olunamayacağı yönündedir. Grup başkanıyla meclis başkanı, yani büyükşehir belediye başkanı grubun görüşlerini alarak birlikte bir karar oluşturur ve bu kararı gruba sunar. Bu kararı grupla birlikte, grubun teamüllerini yoklayarak aldıkları için grup da tamam der. Nitekim öyle oldu” ifadelerini kullandı.

“YÜCEL VE SOYER BİRLİKTE DEĞERLENDİRDİ”

Aydın, Grup Başkanvekilliği görevine getirilme sürecinin perde arkasını ise “Deniz Yücel’le Tunç Soyer birlikte bir değerlendirme yaptılar. Her ikisi de meclis grubundaki diğer arkadaşlarla tartışma yaptı. Bu tartışmaların büyük bir kısmında benimle ilgili böyle bir kararları olduğu fikrinde değildim. Sonunda bana gelip, bu kararı benimle paylaştılar. Grupta da konuşuldu ve oy birliğiyle benim grup başkanvekilliğim onaylandı” sözleriyle anlattı.

“HİÇBİR ZAMAN ‘BEN ADAYIM’ DEMEDİM”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’nda pek çok kişinin grup başkanvekilliğini yapabilecek donanıma sahip olduğunun altını çizen Aydın, “Kaldı ki ben grup başkanvekili olmasam da Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak pek çok çalışma yürüttüm. Bu çalışmaları yapmak için bir konuma ihtiyaç yok. Şu an ne iş yapıyorsanız o işi iyi yapmalısınız. O işi iyi yapmadan başka bir işe talip olmanın anlamı yok. Ben de hep bugün üstlendiğim işi iyi yapmanın peşindeyim. Baştan da söyledim, biz bir lider partisi değiliz. CHP Büyükşehir Meclisi de lider grubu değil. Ne yapacaksak hep beraber yapacağız, çalışarak İzmir halkına hizmet vereceğiz. O yüzden Grup Başkanvekilliği tartışmasında da hiçbir zaman ‘Ben de adayım’ demedim. Bahsettiğim süreç yürüdü ve grup bana bu görevi verdi ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum.” diye ekledi.

“SİYASETTE DÜN VE YARIN YOKTUR”

Aydın ayrıca, “Ben siyasette dünle yarının olduğunu düşünmüyorum. Siyasette bugün neyi yaptığınız önemlidir. Elbette geleceği planlayarak, gelecekle ilgili hedefler kurarak hareket ediyoruz. Ama bütün bunların bastığı zemin bugündür. Bugünü kaybetmemek ve iyi bir şeyler yapmaktır. Sadece geleceği planlayarak ve bugünü ıskalayarak değil siyasi kariyer, herhangi bir kariyer yapılacağına da inanmıyorum. Elbette gelecekle ilgili planınız olur ama değerli olan bugündür” dedi.

“SOYER İYİ BİR CUMHURBAŞKANI OLABİLİR”

Aydın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için düzenlenen anketlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aksine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isminin geçmemesinin nedeniyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bu durum, Tunç Başkan’ın bu konudaki tavrından kaynaklanıyor. Tunç Başkan her zaman ‘Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’yım ve görevimi en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum. Bunun için gayret gösteriyorum’ diyor. Kendini bu tartışmaların dışında tutuyor. İkincisi, İzmir toplumsal gündemin bir parça dışında kalıyor. İzmir’in gündemi biraz farklı oluyor. Ama kişisel olarak ben Sayın Soyer’in bu görevi gayet iyi yapabileceğini düşünüyorum. CHP’nin bu dönemdeki zenginliği de bundandır zaten. Her biri kendi alanlarında kendisini kanıtlamış ve böylesine önemli bir göreve hazır olan kişilerdir. Toplum üç isim konuştuğu için biz de hep üç konuşuyoruz. Ama CHP ve Millet İttifakı bu konuda karar almış değil. Değerlendirmeler sürecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.