Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘başkanlık’ sorusuna yanıt:  Şapkadan çıkmadım

CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘başkanlık’ sorusuna yanıt: Şapkadan çıkmadım

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in yerel basın temsilcileri ile biraya geldiği programda, CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna atanmasına yönelik sorulan soruya, ‘Şapkadan çıkmadın’ yanıtını verdi. Bakan olarak atanmasının sürpriz olmadığını dile getiren Aslanoğlu, ‘’Dönem dönem bir çok arkadaşımıza isim yakıştırılmıştır. Şapkadan çıkmadığımı biliyorum, yazdan beri böyle durum vardı. Başkanlığım bana sürpriz olmadı. İsimlerin konuşulma evresinde görevin bana da tebliğ edilebileceğini biliyordum. Başka bir arkadaşımız da olabilirdi, buna parti yetkilileri karar veriyor’’ dedi. Öte yandan ön seçim hakkında açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, topu MYK ve PM’ye attı. Aslanoğlu açıklamasında, ‘’Ön seçim için partinin yetkili kurumları zamanı gelince karar verecek. Bizler bizleri yönetsinler diye kurulları seçiyoruz. Merkez Yürütüme Kurulu ve Parti Meclisimizi kurultayda büyük bir güvenle seçtik. Genel Başkanımız ve yardımcıları bir çok veriyi ellerinde tutuyorlar ve onların vereceği kararın en doğru karar olacağını düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2023 - 13:19

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir yerel basını ile bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ŞAPKADAN ÇIKMADIM 

CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna kimin atanacağı kent siyasetini günlerce meşgul etmiş ve MYK son kararını Şenol Aslanoğlu’ndan yana vermişti.  Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, ‘’CHP İzmir teşkilatı büyük bir örgüt. Bu görevi yapabilecek çok arkadaşımız var. Dönem dönem bir çok arkadaşımıza isim yakıştırılmıştır. Sayılan isimler parti organlarınca konuşul, konuşulmadığını bilmiyorum. Şapkadan çıkmadığımı biliyorum, yazdan beri böyle durum vardı. Başkanlığım bana sürpriz olmadı. İsimlerin konuşulma evresinde görevin bana da tebliğ edilebileceğini biliyordum. Başka bir arkadaşımız da olabilirdi, buna parti yetkilileri karar veriyor. Tunç Bey Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrin nabznı tutuyor. Buna ilişkin katkı da bulunma durumu vardır. Ben Tunç beye de başkanlığımın sürpriz olduğunu düşünmüyorum’’ dedi. 

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAK OYUNCULARLA TAKIM KURDUK 

Yönetimi nasıl oluşturduğuna ilişkin souya yanıt veren Şenol Aslanoğlu, ‘’Benim işim sistem kurmak. Kaynakları verimli kullanarak, sonuç elde etmeye çalışıyorum. Daha 10 günlük bir başkanım ve bu sürecin başındayım. Bazı şeyler çözüm odaklığı bir meseleye ilişkin olmaz  devamının nasıl gelecfeği ve hangi aşamalarda kimlerin neyi nasıl yapılacağını belirlendirği şeyler. Sistem dediğimiz şey, kim, neyi, ne zaman yapacak, kim işleyecek gibi topu nasıl oynayacağımızı belirleyeceğimiz yer. Bütün partilerde genel seçim için arkadaşlarımız başka görevler için ayrılırlar, bugün gördüğünüz gibi 3-4 arkadaşımız milletvekili adaylığı için bir yolculuğa çıktılar. Onlardan boşalan yerler vardı. Yedek sayımız yeterli sayıda değildi. Biz yerel yönetim seçimi göreceğiz. Yerel yönetimlerde örgütler biraz daha boşalır ve daha fazla arkadaş görev talep eder. Bugünden onun tebdirini alan bir yapı oluşturmaya çalıştık. Bütün CHP üyelerini küstürmemek gibi bir düşüncemiz var. Hiçbir yol arkadaşımızı kırmayacak şeyler yapmak isterim. Boşalan yerleri dolduracaksınız, yarın yedekler boşalacak ve onlar için yedek sayınızı oluşturmak gerekir. Toplumun çeşitli katmanlarına dokunacak arkadaşlardan oluşturmak gerekir. Uyum içerisinde çalışabileceğiniz oyuncuların olduğu bir takım kurulması gerekir’’ ifadelerine yer verdi. 

ORTAK MÜCADELE VURGUSU 

CHP Yönetim kurulunun atanmasının hemen ardından yedek liste açıklanmıştı Yedek listesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Aslanoğlu, ‘’ Bizim yedek listemiz tüzük gereği yoktu. Biz kurultayda çarşaf üzerinden gelmiş ve tüzüğümüz gereği yeter sayı yoktu Yönetimde boşalma olursa yedekten gelecek arkadaşımız yoktu. Bu bir bayrak yarışı, bu yarışa aynı arkadaşlarla devam ediyoruz. Daha önce görevde olan arkadaşlarımız aynı şekilde çalışmaya dewvam edecekler. Deniz başkan ile beni yarın çarşıda, pazarda da göreceksiniz. Bu yarışta arkadan gelen ver bayrağı kenara çekil olmuyor. Birlikte koşuyoruz. Bizim geçmiş dönem yönetim kurulumuz ile 2 haftada bir toplantılar yapacağız. Biz hep beraber çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi. 

SEÇİM KAMPANYASI 45-50 GÜNLÜK BİR SÜREÇ 

2023 genel seçimlerin 14 Mayıs günü gerçekleştirileceği ihtimalleri üzerine saha çalışmalarından bahseden Aslanoğlu, ‘’ CHP’nin öbek çalışması var. Tüm seçmenlerle ilgili bir çalışma. O çalışmanın ne durumda olduğunu dijital olarak takip ediyoruz. Önümüzde 100 günlük bir süre var. Seçim kampanyaları 45-50 günlük kapmanyalar. Bütün bunları yürütebilecek kadar zamanımız var. Parti çok uzun süredir sahada. Çok uzun süredir Genel Başkanımızın çizdiği yoldan koşan örgütün olduğunu düşünüyorum. Sandığa gitmeyen arkadaşlarımızın fikirlerini değiştirebileceğimiz bir yol çizdik. Ben çok şanslı olduğumuz düşünüyorum. Rüzgar çok kuvvetli esiyor. Daha önce sandığa gitmeyen ve iktidardan memnun olmayanlar vardı. Baskı ve zulmün boyutu o kadar büyük ki o arkadaşlarımızın bu işe katkı koyacağını düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

HEDEF AK PARTİ’YE ÜYE BIRAKMAMAK 

CHP İzmir İl örgütünün hedeflerine değinen CHP’li Aslanoğlu, ‘’Üye sayımızı arttırmak istiyoruz. Hedef AK Partiye üye bırakmayana kadar üye kaydetmek. Bizim ilk önce var olan milletvekili sayımızı arttırmak istiyoruz Yerel seçimlerde 30 ilçenin 30unu kazanmak istiyorum. 2023 genel seçimlerinde çok açık fark ile kazanmak istiyoruz. Bizim ittifakımızın ezici bir fark ile almasını istiyoruz’’ dedi. 

ÖN SEÇİMDE TOP MYK VE PM’DE 

Ön seçim hakknda gelen soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, ‘’Ön seçim için partinin yetkili kurumları zamanı gelince karar verecek. Bizler bizleri yönetsinler diye kurulları seçiyoruz. Merkez Yürütüme Kurulu ve Parti Meclisimizi kurultayda büyük bir güvenle seçtik.  Genel Başkanımız ve yardımcıları bir çok veriyi ellerinde tutuyorlar ve onların vereceği kararın en doğru karar olacağını düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

ÇELEBİ’YE TEPKİ: HATALAR ZİNCİRİ 

CHP İzmir Milletvekilliğinden istifa ederek önce Memleket Partisi’ne ardından AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye tepki gösteren Aslanoğlu, ‘’Partiye kattığınız arkadaşların yarın öbür gün hatalar zinciri oluşturmayacağını bilmiyoruz. Paraya, mülke, makama boyun eğip, eğmeyeceğini bilmiyoruz. Burada ayıplanması gereken kendine verilen oyları başka bir yere satın arkadaşlardır. Bu ahlaksızlığa yol açan partilere vatandaş tepki göstermeli’’ dedi. 

PARTİ İÇİ MUHALEFETE REST: İSTEDİKLERİ ADAY OLMADI DİYE CHP YIKILMAZ 

Parti içi muhalefet için yeni kurulan yapılar hakkında gelen soruyu yanıtlayan Şenol Aslanoğlu, ‘’CHP büyük bir kitle partisi. Burada homojenize bir yapı kurmak çok zor. Bir de böyle bir yapı kurulmalı mı?, Tereddütlerimiz var. Biz hayata soldan bakıyoruz, soldan bakan insanlar daha iyisini arzularlar. Daha farklı fikirlerle daha iyi arzusu varsa yol açmalıyız. Bu yapılanmaya dikta etmek bizim partimizin doğasında yok. Disiplinsiz olmayı da doğru bulmam. Temel çizgilerin dışına da partili olduğunu iddia edenlerin çıkmaması lazım. Tüzük açık ve 45 gün sonra kongre olmaz. MYK buna göre karar alma hakkına sahiptir. Tüzüğe aykırı herhangi bir durum yok. Farklı fikirler Deniz mi olsun Şneol mu olsun değil. Bunlar sadece birer isim. Burası 3-5 günlük parti değil, 100 yılık bir parti. Benle var olmadı, benle yok olmayacak. Gelenekleri var bizim partimizin. Arkadaşlarımızın parti politikalarına ilişkin farklı fikirleri varsa, süzüle süzüle Genel Merkeze gidecek düşüncelerdir. Her partide kendi arkadaşlarının göreve gelmesini isteyecek kişiler olacaktır. İstedikleri adaylar olmadı diye CHP yıkılmayacaktır. Bugün o kadar büyük bir karanlık içerisindeyiz ki, hepimiz aydınlığa gitmek istiyoruz. Gazeteler gelip ülkenin Cumhurbaşkanı ve bakanlarına soru sorabiliyorlar mı? Yarın bakan gelecek, kalkıp soru sorulabilecek mi yoksa önceden hazırlanan sorular mı verilecek? Bu karanlığı aydınlığa kavuştururken bizim olumsuz figürler üzerinde durmamalıyız. Partinin disiplinini bozmayan bir yapı ise fikirlerini yürütürler ama bana sorarsanız doğru bir iş değil’’ dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İMECE MODELİ 

İzmir’in kangreni haline gelen kentsel dönüşüm için kurulan kooperatiflere yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Aslanoğlu, ‘’İzmir’de tıkanan bir kentsel dönüşüm çalışması vardı. Bizim eskiden beri CHP’li belediyelerimiz vatandaşların var olan yerlerinde dönüşüm yaparak, vatandaşların haklarının da elinden gitmediği bir çözüm üretmek istiyorlar. Diğer yerlde olan milletin elinden malı alıp, TOKİ ile kendi yandaşlarına aktarma işiydi o. Bizim burada mecbur kalarak yarattığımız bir çözüm oluştu. Zaman içinde yapamadık, maliyetler çok yükseldi, ihalelere kimse girmedi. Bekleyen çözümü sol düşünce ile çözmeye çalıştık. İzmirli vatandaşların bir arada bir kooperatifleşme modeli ile finansman bulabilir miyiz? Para kaynağına erişim belediyeler için en büyük sorun. Belediyelere kredi verilmiyor ve hükümet engellemeye çalışıyor İzmirliler ve İzmir iş dünyası dayanışması. Büyükşehir Belediye Başkanının çağrısına iş dünyasından bir çok arkadaş gönül koydu, ben de onlardan biriyim. Deprem zamanında, depremzedelere yardım için katkı koydular. Pandemi dönemi zorda kalan vatandaşlar için katkı koydular. Kentsel dönüşüm için kaqtkı koydular. Askıda fatura ve bakkal borçları için katkı koydular. Okula aç giden çocuklarımızın beslenme çantası doldurmak için katkı koyuluyor. Kentsel dönüşüm için finansmanı maddi gücü olan İzmirler devreye girdi. Bir tane kendilerine bir tane de vatandaşların evleri yapılabilir mi diye düşündük. Bir kooperatif modeli ile yapıldı ve iş dünyası destek oldu. EBSO, İZTO, meclis üyeleri gibi çoğu kişi kooperatiften ev alarak destek oldular. O arkadaşların hiçbirinin evlere ihtiyacı yoktu. Biz acaba her yerde dönüşümü sağlayabilir miyiz? Vatandaşlar kendi içerisinde bir dayanışma ile evlerini yapabilirler mi? TOKİ belasından, TOKİ’nin müteahhitleri zengin etme ve kalitesiz işçiliğinden kurtulabilir miyiz? Bu iktidarın kendi yandaşını zengin etme metodu yerine vatandaşlar dayanışma ile yapsınlar istedik. Depremzedeler için çok daha güzel bir metot gelişti. Depremzedeler kendileri kooperatif kurdular ve Büyükşehir destekledi. Halk Konut projesinin ilk temeli atıldı. Şu ana kadar 20’yi aşkın apartman girdi. Kısa süre sonra deprem konutların çoğunda bu dönüşümü göreceksiniz. Bu kentsel dönüşüm partininde ciddi bir politikaso haline geldi. Kentsel dönüşümü vatandaşlar eskisi gibi imece kültürü ile çözmesi’’ dedi. 

6’LI MASANIN ADAYI BİZİM ADAYIMIZDIR 

6’lı masanın adayına ve hükümetin seçim hamlelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Şenol Aslanoğlu, ‘’6lı masa aday ile ilgili çalışma yürütmüyor. Her toplantıdan çıkınca uzun bir açıklama yapıyor. 6lı masanın bugüne kadar o kadar çok şey yaptı ki. Ana yöntemleri nasıl belirleyecek ve hangi yol haritaların  çizileceğine dair çok çalıştı. kimin aday çıkacağı bizi tedirgin etmiyor. 6lı masanın adayı bizim adayımızdır. Toplumun ana damarlarında da böyle bir dert olmadığını düşünüyorum. Bugüne kadar her ay neler yapıldığını gördük. Vergi affının fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Sorun affı çıkarmak değil, vergiyi toplayamıyorsunuz. Adaletsizlik yaratıyorsunuz ve memleketin bir sorununu çözemiyorsunuz. Beceriksiz olduğunuzu gösteren en önemli şeylerden biri. EYT’yi Kemal Kılıçdaorğlu çıkardı. İmar affı çıktı çıkacak, hepimiz depremde bunun sorunlarını görüyoruz. Bunların onlara oy kazandıracağını da düşünmüyorum. Esnaf vergi affına bakmak yerine satışlarının nasıl düştüğüne bakacak. Vergi dolaylı vergilerden alınıyor ve çalışanın, garibanın sırtına yüklenmiş. Sistemi kuramadıkları için bugün bu hale geldik’’ dedi. 

6LI MASA ŞUBAT AYINDA İZMİR’DE 

CHP’nin uzun zamandır sahada olduğuna dikkat çeken Aslanoğlu, ‘’Bir çok havuz medyası penguen belgeseli göstermekle meşgul. Diğer arkadaşların ise olumsuz bir algısı var. 100 gün diyorlar şehirlerin bİtmeyeceğini söylüyorlar. Biz şehirler zaten 3’er kez bitirdik ki. Sanıyorum Şubat sonunda 6’lı masayı İzmir’de ağırlayacağız. Türkiye’nin her yerinde göreceğiz. Ülkenin içinde olduğu vahim koşullar nedeniyle birbiri ile fikirsel ayrılığı olan partiler, ülkenin ikinci yüzyılını demokrasiye geri gideclim ve istibdat süzeni yıkılsın diye bir araya gelmeye çalışıyor. Bu iradeyi yerel seçimlerde gösterdiler bir çok belediyeyi dayanışma ile kazandık’’ ifadelerini kullandı. 

DEDİKODU KÜLTÜRÜNÜ UZAKLAŞTIRALIM 

Basına ‘ulaşılabilir olacağım’ sözünü veren Aslanoğlu, ‘’Ben göreve geldikten hemen sonra basın ile bir araya geldim. Sorularınıza cevaplar vereceğiz. Gazeteciliğin en temel prensibi tarafların bilgisini almak ve onlarında taraflara dönem kuralını önemsiyorum. Sorduğunuz her soruya cevap vereceğiz, lütfen sorun. Dedikodu kültürünü bu ülkeden uzaklaştıralım’’ dedi. 

SEÇİM NE ZAMAN OLURSA OLSUN, KAYBEDECEKLER 

İktidarın seçim öncesi CHP’li belediye üzerinde baskını arttıracağını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, ‘’Bizim örgütlerimizde eksiklik varsa tamamlayacağız. Belediyelerimize olan baskıyı daha da arttıracaklarını biliyoruz. İstanbul’da başkana ceza vermeye kalkanlar burada da aynı şeyi yapmaya çabalıyorlar. Yapılcak ne kadar kötü davranış varsa  gösteriyorlar daha fazlasını da göstereceklerini biliyoruz ama korkmuyoruz. Yapacakları zulüm onları gönderecek. Diğer ilçelerde vatandaşların ve özgür basının buna cevap vereceğini düşünüyorum. Vatandaşın iradesinin olduğu yerlerde yapılan gasp için hepimiz bağıracağız. Bu demokrasinin sekteye uğratılmasıdır. Urla’da olan budur. Oyunun kuralları korkanlar değiştirir. Seçim hangi gün olursa olsun kaybedecekler’’ dedi. 

VATANDAŞ PAHALILIĞIN SEBEBİNİ KAVRAYAMAMIŞSA KABAHAT BENİMDİR 

Toplu ulaşıma gelen zamların girdi maliyetlerinin artması sebebiyle yapıldığını fakat vatandaşla zamların yapılış sebeplerinin eksik aktarıldığını belirten Aslanoğlu, ‘’Vatandaşın yanlış bildiği çok şey var. Bunları vatandaşa doğru aktaramamak hepimizin sorunu. Vatandaş metroya, vapura bindiğinde bu pahalılığın neden sebep olduğunu kavrayamamışsa kabahatin çoğu benim. El birliği ile düzelteceğiz. Bir çok şey yapıldı, bazı şeyler eksik kalmış olabilir. CHP’li belediyeyi ya da başka belediyeyi güzelleme işi değil, bu hayatın doğruları. Bizim bu doğruları anlatmamız lazım. Bu ülkede yaşayan ve doğruları aktarma becerilerine sahip herkesin bunları anlatması gerekir. Toplumun en büyük problemi keskinlik. Bizim söylediğimiz bazı sözcükler yeteri kadar etkili olmaz. Bağımsız ve tarafsız insanlar söylerse daha iyi olabilir. Söz değil eylem konuşacak’’ dedi. 

Kent muhalefetinin söylediklerini dikkate alacağını belirten CHP’li Aslanoğlu, ‘’Geçmişle ilgili şeyleri çok dinlemem. Söylenenleri anlıyorum ve defaten tutturma şeyleri doğru bulmuyorum. Söylenenleri yerine getiriyor olabiliriz, getirmiyor da olabiliriz. Bizim yoğurt yiyişimiz farklı olabilir bu dinlemediğimiz anlamına gelmiyor. Bu bize daha doğru geliyordur. Yerel yönetimlerle ilgili sorularınızı cevaplamayacağım. Önümüzdeki seçimin hayatın en önemli seçimi olduğunu düşünüyorum. Tersine bir sonuç çıkarsa yerel yönetim diye bir şey olmayacak. Odağımızın dışına taşmayı doğru bulmuyorum, örgütte de müsade etmek istemiyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

TARIM ARAZİLERİ İMARA AÇILAMAZ 

CHP’li belediyelerin tarıma yönelik politikalarının, Millet İttifakı iktidarında tüm Türkiye’ye yaılacağını belirten Aslanoğlu, ‘’Hobi bahçesi dediğiniz birinin tarım arazisini alıp, devlet yetkilerinin tümünü kullnarak 500’er metrekarelik alana bölüp, işi imara açması. Tarım arazilerinin konuta açılması kabul edilemez. Bizim tarım ve hayvancılığa yönelik tutumumuz belli. İktidarımızda da tarımı ve hayvancılığı teşvik eden uygulamalar göreceksiniz. Hobi bahçeleri kabul edebilecğimiz bir şey değil. Hobi bahçeesi kullanmak isteyn varsa belediyelerimizin bu yönde çalışması var. Bu yerler ev yapmak üzerine kurulmuş.’’ dedi. 
 
ÜLKENİN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR 

CHP’li Aslnaoğlu program sonunda Yerel yönetimlerin vatandaşlarla işbirliği içerisinde hizmetlerini gerçekleştiriliyor. Bir adam kalkıp devletin tüm yetkilerini kullanarak emeklilere yüzde 25 zam vereceim diyor ertesi gün yüzde 30 yapacağım diyor. Ülkemizin çok daha büyük problemleri var. Yerel yönetimlerin toplumsal muhalefet kesimleri ile birlikte Çeşme Projesinde, Buca Cezaevi gibi yerlerde bir arada. Bazı yerlerde eksikleri vardır yerel yönetimlerin. Bir yerde tek başına bakanlarına bile sormadan yürüyen birileri var ama biz yerel yönetimlere fazla vurulduğunu düşünüyorum. Bir de biz bahsettiğimiz kişiye söylemiyoruz, söylenince içeri alınıyoruz. Yerel yönetimlerin eksikleri var ama ülkenin daha büyük sorunları var’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.